PDA

Zobacz pełną wersję : HWBot Country Cup 2012

ivanov
23-11-2012, 00:06
Dziś rozpoczynają się kolejne zawody Country Cup (http://hwbot.org/competition/country_cup_2012/)

W zeszłym roku miałem raptem mgliste pojęcie, że coś takiego istnieje %-) W tym zamierzam powalczyć na tyle, ile się da i gorąco zachęcam do tego, abyście również spróbowali swych sił.

W tym konkursie często liczy się średnia paru wyników, więc jest to praca drużynowa. Jednym submitem się nic nie wskóra.

Sądzę, że można się jakoś zorganizować. Przyznam, że sprzęt jest w niektórych stage'ach specyficzny.

Stage 1 - 3DMark11 Trinity Full out: set the highest possible score with an AMD Trinity platform. Discrete graphics cards are allowed. Hyper crossfire is allowed too. Only one score required.

Kurczę, ogólnie ciężko z samplami... AMD nic nie da :/ Jakiekolwiek submity bardzo mile widziane.

Stage 2 - 3DMark03 Nvidia SLI Challenge: set the best average SLI'ing three different Nvidia GeForce generations: GeForce 7, GeForce 8 and GeForce 9. Single GPU cards only, one score per generation.

Z GeForce 7 i 8 postaram się dać do pieca. 7900 GTX oraz 8800 Ultra powinny dać radę ;-) Z serią 9 trochę u mnie gorzej...

Wyniki na 7950GT i 8800 GT również zdecydowanie pożądane.
Z serii 9 najlepiej używać 9800GTX+. Wersja bez plusa też będzie ok.

Stage 3 - 1155/2011 BCLK: an easy one. Set the best average BCLK with three different CPU core types on LGA1155 and LGA2011.

Mam wszystek potrzebny sprzęt :-) Ale rzecz jasna zachęcam innych do submitów. Może akurat komuś trafił się jakiś fajny pod tym względem procek.

Stage 4 - AMD SuperPI 1M: ramping up the difficulty level now. For this stage, you need five countrymen to submit a SuperPI 1M submission using an AMD CPU, but on different sockets.

Liczy się na jaką podstawkę jest procesor. Czyli - Bulldozer - AM3+, nowsze Phenomy AM3, starsze AM2+ itd. Na jednej płycie można robić wyniki dla paru podstawek. Czyli np. na płycie AM3+ wynik dla procesora AM3+ oraz AM3.

Stage 5 - Low-end NVantage: in this stage, you need to get the best possible average out of 5 scores with low-end Nvidia graphics cards in 3DMark Vantage Performance. The designated cards for this stage are: GeForce GT 220 GDDR3, GeForce GT 320, GeForce GT 430, GeForce GT 530 and GeForce GT 630.

Trzeba będzie chyba skombinować GFy... Gulftown zdecydowanie pożądany, bo zapewnia najwyższe wyniki w Vantage'u.

Stage 6 - S775 SuperPI 32M: Last but not least, form the best possible SuperPI 32M average using five different S775 CPUs. Again, five different people need to contribute to the country average

Coś jestem w stanie wrzucić. Ale sądzę, że np. Ving jest w stanie wyprodukować konkretne wyniki http://ocforum.pl/images/smilies/icon_smile.gif

Pamiętajcie, że aby wynik był zaliczony należy używać odpowiedniej tapety!

regist88
23-11-2012, 18:37
W tym konkursie często liczy się średnia paru wyników, więc jest to praca drużynowa. Jednym submitem się nic nie wskóra.

Czyli słaby wynik zaniża pozycję całego teamu?

ivanov
23-11-2012, 23:51
To nie tak.
Np. w stage 6 trzeba 5 wyników. Każdy na innym modelu procesora.
Jak na razie mamy mojego E8600 i QX9770, Xtreme Addict załatwia E8700. Ale w dalszym ciągu brakuje 2 procesorów.
Najlepiej jak by to był E8500, E8400 albo QX9650.
Awaryjnie mam X6800, a qjak E6600.

Każdy mający nadający się sprzęt jest bardzo mile widziany, by dodać wynik. Zawsze i tak liczą się te najwyższe. Tak więc jak ktoś inny podkręci lepiej, to niższy wynik nie będzie brany pod uwagę.

regist88
24-11-2012, 08:18
A co ze Stage 4 - AMD SuperPi 1M?
Zwojuję coś na AM3+ bez ekstremalnego żyłowania podzespołów? 8-)

PS. i nie chodzi tutaj o mojego Phenoma II X2@X4 na AM3

ViNG
24-11-2012, 09:10
Jak uda się to dorzucę wyniki do Stage 4 ( 1055T ) i Stage 6 ( E8400 ) :)

Pozdro %-)

ivanov
24-11-2012, 20:35
A co ze Stage 4 - AMD SuperPi 1M?
Zwojuję coś na AM3+ bez ekstremalnego żyłowania podzespołów? 8-)

Tak jak pisałem, wszyscy są mile widziani :) :)

Obojętnie z jakim sprzętem, chłodzeniem, czy umiejętnościami. Ważne, żeby wynik był zgodny z zasadami HWBot. Nikt nie może zaszkodzić drużynie (chyba, że niesportowym zachowaniem), a najwyżej pomóc.

Nie ma się co stresować - odpalajcie sprzęt i benc***cie! :D
To też ma być dobra zabawa ;)

Nigdy nie wiadomo, jaka sztuka Ci się trafi, ani co nam uda się dostać. Tak więc warto spróbować.
Tym bardziej, że z samplami AMD jest bardzo ciężko. W Benchamrku macie o tyle komfortową sytuację, że jako bardzo nieliczni w PL macie dobre układy z Brunem.

Na AM3 jest już chyba sprawa ogarnięta, bo będę miał PII X4 955BE @ 7GHz SPI 1M :pozdro:

jermey
25-11-2012, 01:24
No to ja się zgłaszam ze swoim E8400 do walki z LGA775.

regist88
25-11-2012, 09:29
Ok, jak znajdę chwilę wolnego czasu, to postaram się wjechać na plac boju bulldozerem (ale najprawdopodobniej bez rewelacji) :sarkazm:

PS. aktualnie trwa jakaś "czajana", czy po prostu wszyscy w Polsce kompletują sprzęt?

Dawid_S
25-11-2012, 13:42
Ok, jak znajdę chwilę wolnego czasu, to postaram się wjechać na plac boju bulldozerem (ale najprawdopodobniej bez rewelacji) :sarkazm:

PS. aktualnie trwa jakaś "czajana", czy po prostu wszyscy w Polsce kompletują sprzęt?
W imię zasady "my backup is better than your backup" wszyscy Polacy wrzucają najlepsze wyniki w ostatnich minutach eventu %-)

ivanov
25-11-2012, 23:36
W imię zasady "my backup is better than your backup" wszyscy Polacy wrzucają najlepsze wyniki w ostatnich minutach eventu %-)
Na Bocie nazywają to trenching :P Ale ogólnie tego za bardzo nie lubię. Choć to jednak jest skuteczna taktycznie zagrywka.
Jak tylko będę miał jakieś wyniki, to będę wrzucać. Choć pewnie też będę czekać z najlepszymi submitami. Chyba, że będą rzeczywiście jakieś hardkorowe i będę dosyć pewny swego.

Tu anegdota z konkursu OCRush z października, konkurencja s.939:
jeden gościu miał w 3DMark 2001 SE 50916 punktów
mi udało się wycisnąć 50962
on po pewnym czasie osiągnął 50967

Napisałem mu, że postaram się pocisnąć sprzęt na maksa i go przegonić.
Jego odpowiedź: "in any case I'm done and I don't have backups" szczery był :-)
Co najlepsze pomimo tej świadomości i tego, że się przyłożyłem, nie udało mi się wycisnąć tych brakujących 6 punktów. To był absolutny max sprzętu %-)