Zobacz pełną wersję : Zawody w podkręcaniu na HWBOT - LGA775
Witajcie,
Na początku marca planuję stworzyć wyzwanie na HWBOT w odrębie platformy LGA775 (chyba, że się coś zmieni to zrobimy forumowe zawody).
Co będziemy kręcić? - celki i p4, więc kompletujcie hardware, będzie się działo.
Konkurecje nie są jeszcze znane, zawsze możecie skłądać Wasze propozycje w tym wątku.
Jest ktoś chętny?
mati199537
13-02-2013, 20:36
Nakupuję celeronów i pentiumów 4, a potem weź to sprzedaj %-)
Osobiście mogę być zainteresowany, o ile nie znajdzie się jakaś ciekawa oferta odnośnie kupna mojego sprzętu. Z tego co pamiętam to Celerony i Pentiumy mają stosunkowo wysoki mnożnik, więc RAM'y mnie tak nie będą ograniczać ;)
Jeśli chodzi o zawody, to zapewne SuperPi1M, można zrobić bicie rekordów zegarem, hm.. W każdym bądź razie, liczę, że jeszcze nikt nie kupi ode mnie sprzętu, a ja znajdę parę groszy na cepy.
BananowyJoe
13-02-2013, 21:02
ja jak kupie mobka, to pogrzebie w tych po 10zl P4 itp
Dziarson
13-02-2013, 21:09
Hmm Sido nie przesadzasz . C+p4 i do tego powiedz że lecimy na ilośc to możecie oddać walkowerem :hihot:
mati199537
13-02-2013, 21:27
Można dodać wyjątkowo jeszcze model E4300, bo może się wymienię na niego, za P D945 :D
przecież nikt nie będzie kupował palety celeronów :P
sam kupię ze dwa trzy procki na alledrogo można kupić nawet poniżej 10zł :)
tylko jednojajowe CPU
Dziara już ma ze trzy palety upchane po szafach %-)
Dziara już ma ze trzy palety upchane po szafach %-)
żeby tylko trzy palety, skąd wiesz że nie więcej :)
Dziarson
13-02-2013, 22:16
ha ha żona mnie już raz wygoniła z domu z gratami , a do drugiego brakuje niewiele %-)
- - - Aktualizacja - - -
Z drugiej strony miałem 75 m2 zimnego strychu dal siebie i zabawek ;P
Zapowiada się smakowicie :D
Ving na pewno nieźle dorzuci do pieca, tym bardziej, że teraz ma SS :)
w takim razie czekamy na duże mrozy :D /zawsze coś
U mnie wczoraj był niezły mróz - nie dość, że nasypało śniegu to jeszcze się ślizgawka na drodze zrobiła, że nawet przy parkowaniu nie dało się uniknąć jazdy bokiem %-)
Odnośnie OC - pobawiłbym się, gdyby nie studia -.-
PS: Mam na stanie MSI P45 Diamond z S775, ale socket ma powyginane nóżki. Lekko prostowałem i włożyłem proca, ale nie działało (wcześniej mobo śmigało poprawnie) i lekko zostawiło czarny nalot na CPU - przetałem i procek śmiga prawidłowo, ale mobo odłożyłem do kartonu z innymi rupieciami. Przeleżało chyba z pół roku i teraz mogę komuś podesłać za jakąś symboliczną opłatą, pokrywającą głównie koszty wysyłki ;P Chyba, że mi samemu zachce się rozbierać PC i znów sprawdzać tą płytę i będzie śmigać to wtedy odwołuję ogłoszenie ;P
Dziarson
14-02-2013, 00:39
Tak zwłaszcza że sobie tutaj ktoś poazyczył jakl dobrze pamiętam 8ghz cedar mila %-)
U mnie wczoraj był niezły mróz - nie dość, że nasypało śniegu to jeszcze się ślizgawka na drodze zrobiła, że nawet przy parkowaniu nie dało się uniknąć jazdy bokiem %-)
Odnośnie OC - pobawiłbym się, gdyby nie studia -.-
PS: Mam na stanie MSI P45 Diamond z S775, ale socket ma powyginane nóżki. Lekko prostowałem i włożyłem proca, ale nie działało (wcześniej mobo śmigało poprawnie) i lekko zostawiło czarny nalot na CPU - przetałem i procek śmiga prawidłowo, ale mobo odłożyłem do kartonu z innymi rupieciami. Przeleżało chyba z pół roku i teraz mogę komuś podesłać za jakąś symboliczną opłatą, pokrywającą głównie koszty wysyłki ;P Chyba, że mi samemu zachce się rozbierać PC i znów sprawdzać tą płytę i będzie śmigać to wtedy odwołuję ogłoszenie ;P
jestem chętny :) poszedł mail :P
Zarezerwowane :)
Druga rzecz - karta graficzna Gigabyte GV-RX26PS512H, ale jest ona uszkodzona - prawdopodobnie poszła sekcja zasilania, bo odbarwione jest PCB w tych okolicach. No i karta nie działa oczywiście ;P Bardziej może się komuś przydać samo chłodzenie. Oddam za koszty wysyłki (15zł pocztą).
1898
1899
1900
1901
Jeszcze jedna rzecz to panel LCD z podświetleniem (można włączać/wyłączać), który z tego co pamiętam może monitorować pracę 3 wentyli (nie kontrolować!), ale nie pamiętam nawet czy wyświetla RPM... Bardziej wartościowe są 3 sony do monitorowania temperatury - to już jest ciekawsze :) Jest też godzina itp. Nie chce mi się tego podłączać i pokazywać jakie ma "funkcje", ale powinno działać, bo kiedyś jeszcze podłączałem i było ok. Wymontowane z obudowy Logic Q11 - http://overclock.pl/forum/threads/5739-Czy-lepsza-obudowa-wp%C5%82ywa-na-obni%C5%BCenie-temperatur-podzespo%C5%82%C3%B3w Zasilanie podłącza się poprzez przedłużkę ATX 24-pin, z której wyprowadzona jest dodatkowa wtyczka. Panel jest "goły", bez obudowy. Oddam za koszty wysyłki, czyli 15zł. Więcej na fotkach:
1902
1903
Mam 30+ celeronów D 352,347,356,360,365 wszystkie cedarmille %-) Brak mi kurde sensownego chłodzenia, a no i jeszcze na dniach poszedł mi asus Commando :[
Do do zawodów, 1M SPi :D
Mam 30+ celeronów D 352,347,356,360,365 wszystkie cedarmille %-) Brak mi kurde sensownego chłodzenia, a no i jeszcze na dniach poszedł mi asus Commando :[
Do do zawodów, 1M SPi :D
a chcesz coś sprzedać? jak tak to pisz na PW
Już się kontaktowałem z kolegą. Niestety nie chce rozstać się ze swoimi Cedarami ;)
Dziś zakupiłem commando i celerona d 360 - a co tam :-)
zapoluje jeszcze na jakiego pentiuma i jednego celka
mati199537
15-02-2013, 21:06
Kupiłeś, ale nie ode mnie :[
mati199537
15-02-2013, 21:33
Żeby nie było, nie bierz tego do siebie. O tak o napisałem ;)
Spoko.
w sumie to jakbym wziął od ciebie to nie miałbyś na czym kręcić :-)
Żeby nie było, nie bierz tego do siebie. O tak o napisałem ;)
Pewnie po napisaniu posta urodziła Ci się w głowie myśl "przecież to on jest jednym z koordynatorów konkursu, fu*k!" ;D
:luzik::luzik::luzik::luzik::luzik::luzik:
może przy okazji jeszcze jedno wyzwanko niczym spacerek o zachodzie słońca plażą, max taktowanie ddr2 ?? :D
może przy okazji jeszcze jedno wyzwanko niczym spacerek o zachodzie słońca plażą, max taktowanie ddr2 ?? :D
Będzie maxmem spokojnie.
pewnie masz jakieś dobre memki że tak się prosisz :)
Dziarson
16-02-2013, 09:46
Możesz mieć dobre memki ale zawsze sie może znaleźć ktoś kto ma lepsze :D
Możesz mieć dobre memki ale zawsze sie może znaleźć ktoś kto ma lepsze :D
no właśnie :)
mati199537
16-02-2013, 12:15
Pewnie po napisaniu posta urodziła Ci się w głowie myśl "przecież to on jest jednym z koordynatorów konkursu, fu*k!" ;D
Skąd, że znowu, mi?:gwizdze: Toż to ja się ogromnie cieszę, że sido jest organizatorem, nie wyobrażam sobie innego. %-)
może przy okazji jeszcze jedno wyzwanko niczym spacerek o zachodzie słońca plażą, max taktowanie ddr2
Tylko nie to... z tymi G.Skillami mogę już podziękować :p
Czyżbyś chciał się szybko przekonać jak uda mi się pogonić Twoje OCZty na EP45-UD3R @ LN2? ;):D
Czyżbyś chciał się szybko przekonać jak uda mi się pogonić Twoje OCZty na EP45-UD3R @ LN2? ;):D
A od kiedy to się na mobo gigabyte przezuciłeś?
BananowyJoe
16-02-2013, 15:03
już dawno?
Do re*kor*dów DDR2 uży*wa*my pły*ty Gi*ga*by*te GA-EP45-UD3R.
przecież nawet EP45-extreme kupił od Dziarsona :)
Dziarson nie mów że sprzedałeś swojego gigusia extreme:-(
Sprzedał ivanovovi ze względu na to,że chciał 45T extreme,dalej za nim kopie,ale póki co kupił V formula i mu się podoba%-) (zobaczymy jak długo ;P )
no właśnie nie mam żadnych własnych obecnie, ale tak lubię zabawę w kości że zaproponowałem :D
ud3r najlepsza do ddr2
Dziarson
16-02-2013, 20:40
Ykhm jak by to powiedziec moge juy startowac mam E8600 i Ga P45T Extreme :P
farciarz :P dorwałeś swojego grala :) gratki, czekam na wyniki bo będą sycić na pewno :) bierz się do roboty :P
Dziarson
16-02-2013, 21:16
Spoko spoko jeszcze nie przyszła .
Ale wyniki robie cały czas .
Chociaż nie na 775 i brakuje mi SS
wiem że nie przyszła, wiem że nie grzeszę inteligencją ale aż taki sprytny to nie jestem :E
chodziło mi o to że jak przyjdzie to poniżej 700 mhz fsb się nie pokazuj :P
swoją drogą kapitalne mobek do kręcenia Microna D9GTR/GTS, SuperTalenty 2000, CSX 2000, Dominatory 2133 pięknie by poleciały, tutaj również na Ciebie liczę, o ile trafisz jakieś uczciwe ddr3
Dziarson
16-02-2013, 22:25
Mam jedne włąsnie depczą twojim axom po piętach na Hwbocie .
nie no prócz uczciwych D9 nic do tego mobka się nie nadaje, zapomnij o współczesnych kościach
a ten mój wynik na hwbot to nic takiego, także masz pole do popisu
Dziarson
18-02-2013, 13:01
Dobra dziewczęta w sobote SS parkuje w domu %-)
:metal:
Dziarson
18-02-2013, 15:06
Szkoda że nie na stałe .%-)
:rzepa: Ja też kiedyś pożyczałem - sporo wychodzi za wysyłkę (jeśli porządnie ubezpieczysz), także jeśli płacisz to zbytnio się nie opłaca, chyba, że tylko na raz.
Dziarson
18-02-2013, 15:11
Tam i z powrotem moim autem %-)
Tak że nic mu nie będzie .
Który pokój Ci nań przygotować mój Panie? %-)
Dziarson
18-02-2013, 15:26
Zrób miejsce w łóżku pomiędzy nami %-)
No i teraz zaczynam mieć wątpliwości czy dobrze zrobiłem %-)
Unga, nie pozwól, bo SS ochłodzi atmosferę w łożu małżeńskim %-)
Dziarson
18-02-2013, 15:42
Czasami może sie przydać tez do tego %-)
Nie,żebym się chwaliła,ale Dziarson jest specem mego OC,żadne chłodzenie nie funguje ;P
Nie przegrzewa się nic? Choć to w sumie łóżku jest zaletą %-)
Po prostu żadne chłodzenie mi nie straszne %-)
Ale odbiegliśmy od tematu... :hihot: tradycji stało się zadość ;)
@Dziarson, jakie parametry ma to SS? (idle/load)
BananowyJoe
18-02-2013, 16:03
heh widze że Dziarson nawet Maximus'a sprzedał na poczet EP45T-Extreme^^
ludek111 (http://overclock.pl/forum/members/5456-ludek111)
~-50 przy obciążeniu 250W o ile mnie skleroza nie myli a nie chce mi sie szukać i sprawdzać za co płaciłem %-)
Ciekawe czy między SSem -43*C@250Watt, a -50*C@250Watt jest różnica, choćby paru MHz... Dalej nie wiem czy kupić używanego czy dozbierać i porwać się na brand-new'a... :sciana:
Ciekawe czy między SSem -43*C@250Watt, a -50*C@250Watt jest różnica, choćby paru MHz... Dalej nie wiem czy kupić używanego czy dozbierać i porwać się na brand-new'a... :sciana:
Podpytaj po forach czy ktoś w okolicy ma i używa. Podjedź jeśli to możliwe, obejrzyj, popytaj o to u kogo robił i jak często naprawiał ;) Nie pytaj tych, którzy sprzedają, bo pewnie usłyszysz/przeczytasz to co im będzie na rękę, a nie Tobie ;P
BananowyJoe
18-02-2013, 16:19
ja sobie polatałem po necie w poszukiwaniu cen dewarów i się załamałem...
Da się kupić w przyzwoitych cenach na ebay w stosunku do tego co masz w polsce za nówki. Ostatnio sprawdzałem
BananowyJoe
18-02-2013, 16:23
no ja znalazłem (z pierwszych rekordów google) tylko 1 strone z cennikiem niestety nic nie rozumiem z tymi opisami, a na dodatek brak pojemności
ja sobie polatałem po necie w poszukiwaniu cen dewarów i się załamałem...
Znajomy kiedyś wyrwał po 800zł 2 sztuki z Niemiec (każda bodajże na 30l). Ale to była okazja i podobno rzadko się tak trafia ;)
BananowyJoe
18-02-2013, 16:39
no nowe to ok. 5000zł (Z KW) kod K32^^
- - - Aktualizacja - - -
okej zakupilem 8RDA3+ zobaczymy ile zrobi na Air
Dlatego zaczyna się od DI lub SS :)
BananowyJoe
18-02-2013, 16:41
e tam :) Ja wole się rzucić na głęboką wodę, ale chyba finanse zmuszą mnie do startu na DI
Lepiej nie. Ja zaczynałem od SS - pożyczyłem za bodajże 150zł (sam koszt wysyłki tyle wyniósł) na 3 tygodnie. Chciałem drugi raz pożyczać, ale już było mi szkoda kasy :)
Kiedyś chciałem sobie poskładać chłodzenie wodne, miałem nawet dogadane z kolesiem na Allegro ładny zestaw swifteka i w ogóle cały komplet... Ale nie, SS chyba będzie najlepszym wyborem jak na razie. Do DI jakoś mnie nie ciągnie, nie wiem czemu. Na LN2 jeszcze nie spojrzę przez minimum rok lub dwa, a chciałbym coś kiedyś zdziałać na azocie :)
Tak sobie teraz myślę... Wychodzi na to że extreme OC (azot+dewar+termosy+selekcja cpu+droga mobo + 3kW PSU + extreme Ram i tak dalej) może wyjść taniej niż powiedzmy... narciarstwo :rodzinka::rodzinka:
BananowyJoe
18-02-2013, 16:50
:) Nie wiem, no na razie pobawię się air, potem może kupie potka pod DI
może wyjść taniej niż powiedzmy... narciarstwo
Powiedział bym, że najwyżej zamkniemy się w tym samym przedziale cenowy a i to nie koniecznie bo w przypadku nart można całkiem niezły używany sprzęt wyrwać za grosze (obserwuje już od dłuższego czasu ceny sprzętu narciarskiego ).
Chociaż jeśli wliczyć w narciarstwo wyjazdy w alpy i koszty leczenia roz... kolan to OC wychodzi sporo taniej %-)
BananowyJoe
18-02-2013, 16:55
i bezpieczniej^^
Ale ból pleców ten sam :rodzinka:
Dziarson
18-02-2013, 17:06
:hihot:
Kiedyś chciałem sobie poskładać chłodzenie wodne, miałem nawet dogadane z kolesiem na Allegro ładny zestaw swifteka i w ogóle cały komplet... Ale nie, SS chyba będzie najlepszym wyborem jak na razie. Do DI jakoś mnie nie ciągnie, nie wiem czemu. Na LN2 jeszcze nie spojrzę przez minimum rok lub dwa, a chciałbym coś kiedyś zdziałać na azocie :)
Tak sobie teraz myślę... Wychodzi na to że extreme OC (azot+dewar+termosy+selekcja cpu+droga mobo + 3kW PSU + extreme Ram i tak dalej) może wyjść taniej niż powiedzmy... narciarstwo :rodzinka::rodzinka:
Zawsze można wrócić do tematu WC i stworzyć sobie mały chillerek :)
BananowyJoe
18-02-2013, 17:10
a pamiętam, jak kiedyś oglądałem jakiś filmik z sesji OC Na DI To karta latała na wodzie, a gość do reza wrzucał troszkę DI
Ale chyba już tańsze niż kupowanie drugiego SS na np. GPU ;P Bo lepiej złożyć tanie WC na samą kartę i CPU, podpiąć po to pod jedno SS i może coś ciekawego by wyszło przy dobrym rozplanowaniu ;) Ewentualnie zima cooling, czyli GPU chłodzone zimnym powietrzem z dworu, choć jeszcze miesiąc lub 2 i koniec z takimi zabawami ;D
Hmm, zwiększy się pojemność cieplna, a temperatury gorsze będą. Tak mi się przynajmniej zdaje... A no i koszty, koszty... Zamiast kupowania WC, wolałbym kupić z 50 cedarmillów na selekt %-)
A właśnie, wracając do tematu, co to się stało, że Allegro z celków D tak wyłysiało? Nieładnie, nieładnie ;P
Hmm, zwiększy się pojemność cieplna, a temperatury gorsze będą. Tak mi się przynajmniej zdaje... A no i koszty, koszty... Zamiast kupowania WC, wolałbym kupić z 50 cedarmillów na selekt %-)
A właśnie, wracając do tematu, co to się stało, że Allegro z celków D tak wyłysiało? Nieładnie, nieładnie ;P
Pewnie ivanov grasuje ;D Możliwe, że ViNG także %-)
BananowyJoe
18-02-2013, 17:19
za po Pentiumów tonami można po 10zł dopaść :)
Dziarson
18-02-2013, 17:22
na szczeście , mój magazy pełny .
U mnie szaleństw nima...kasy brak :(
- - - Aktualizacja - - -
Ale tam jakiś zapasik krzemu jest %-)
Pewnie ivanov grasuje ;D
Tym razem to nie ja, przysięgam %-) ;P
W tej chwili skupiłem się na RAMie i mobkach.
Będzie grubo ;)
Dziś parę rzeczy dotarło.
O np. taki ładny komplecik:
http://www.abload.de/img/1366_nstp0y.jpg (http://www.abload.de/image.php?img=1366_nstp0y.jpg)
(OC Panel miałem już wcześniej)
BananowyJoe
18-02-2013, 18:01
łot de fak co to jest?
A to co za koromysło? Jakaś ino rozdzielałka na korty groficzne? %-)
----------------
Ciekawe jak to ma się z wydajnością, przepustowość normalna, czy jakaś ograniczona? ;D
Mobo - ponad ~1000zł
Xpander - też drogo
OC Panel - na pewno niemało kosztował
Podpisać się na sprzęcie swoim nickiem - bezcenne :)
ROG Xpander (http://pl.asus.com/Motherboards/Accessories/ROG_Xpander/)
Rampage III Extreme (na zdjęciu), Rampage III Formula i Rampage III Black Edition nie obsługują 4-Way-SLI. To ustrojstwo to umożliwia :D 200 sztuk na całym świecie %-)
Teraz właśnie uzgadniam selekta i7-980X @ 6,6GHz :)
BananowyJoe
18-02-2013, 18:07
Dawid z tym tysiakiem za mobo to przesadzasz :) Zdaje mi sie że widziałem RIIIE po 700-750zl na aledrogo
Ivanov to jest wlasnie ta RIIIE o ktorej mi niedawno pisałeś?
200 sztuk na całym świecie %-)
A ile działających %-) ?
Dawid z tym tysiakiem za mobo to przesadzasz :) Zdaje mi sie że widziałem RIIIE po 700-750zl na aledrogo
Ivanov to jest wlasnie ta RIIIE o ktorej mi niedawno pisałeś?
Z tego co wiem to tylko starsze Rampage są dostępne poniżej 1000zł.
BTW, ten Xpander od XA, czy on już swojego popsuł? %-)
XA ma dwa. Ponoć działają.
Tego na ebay.de upolowałem razem z mobkiem.
BananowyJoe
18-02-2013, 18:13
Rampage III Extreme teraz stoi na allegro za 930zl, nie dawno widzialem oemke za 749zl +12MSC gwara
Socket 1366 - o czym my tu rozmawiamy ;P Policz na palcach kolejne podstawki Intela wstecz to powinno wyjść ile lat ma ten model.
Mój nie ma gwary, ale praktycznie full-BOX, brak tylko kabelków.
Xpander to najbardziej hardkorowy element.
Kiedyś jeden gość na ebay.com wołał 1000 PLN za samego Xpandera %-)
OC Panel też unikat, bo nie był dostępny w normalnej dystrybucji i jest to cholerna rzadkość. Ale bez niego da się żyć, tudzież zastąpić go OC Station (http://pl.asus.com/Motherboards/Accessories/OC_Station/).
BananowyJoe
18-02-2013, 18:18
Tak zrobilem maly research i na Angielskim EBAY'u można dopaść OEM za 168f z wysylką :)
Tak zrobilem maly research i na Angielskim EBAY'u można dopaść OEM za 168f z wysylką :)
Od razu zapytaj jaką temperaturę wytrzymała sekcja zasilania lub jakiego ColdBuga ma mobo ;P Pewnie "przehulana" jak ta lala
haha za tyle to ja Ci w polsce ją załatwię i jeszcze z darmową wysyłką i przynajmniej 3 miesięczną gwarą.
za 850 sprzedałem r4f w full boxie na gwarancji %-)
BananowyJoe
18-02-2013, 18:25
noo Panie, czego my się spodziewamy od takiej płyty??^^ to tak jakby TPower'a albo coś w ten desen kupowac
tak jak mowie w polsce można dorwac za 930 od "Hurtowników" z roczną gwara
930 za oem nigdy xd
Ale zakup Ivana jest dla mnie w pewni zrozumiały bo xpandera jest okrutnie ciężko dorwać
Widzę, że wszyscy się zbroją.
do mnie jadą dwa celki d 347 i 360 oraz pentium d 641. Nie zapominając o commando.
może kiedyś też sprawie sobie ss, ale na początek pobawię na air :-)
Były plany, aby kupić kilka sztuk dla redaktorów, ale najpierw wdrożymy nowy wortal i zakupimy więcej urządzeń pomiarowych :) Dopiero po tym będzie można trochę zaszaleć ;D
Jak przerzucę moje Cedary będę mógł porozdawać ;) Mam na chwilę obecną około 40 sztuk %-)
Jak przerzucę moje Cedary będę mógł porozdawać ;) Mam na chwilę obecną około 40 sztuk %-)
ładna kolekcja :)
BananowyJoe
18-02-2013, 19:11
Epox już u mnie :) Dzisiaj w nocy do niego zasiądę
Epox już u mnie :) Dzisiaj w nocy do niego zasiądę
To może jakieś konkrety podasz (ewentualnie foto :))
więc w nocy pierwsze submity będą :)
BananowyJoe
18-02-2013, 19:55
Epox 8RDA3+
fak end szit...
Plytka odpala (Goly mobas +GPU+Ram, zadnych dysków napędów nic,) Widze post screen, pokazuje się na wyświetlaczu POST 52, klawiaturka nie dziala, ani na PS2 ani na USB...
Dziarson
18-02-2013, 20:32
czyżbym nie tylko z SS do domu wracał :P
Polskich alkoholi też pewnie trochę nakupisz, bo pewnie czeskie Ci się znudziły ;D
Dziarson
18-02-2013, 20:55
Ależ oczywiscie że sie mylisz i jestes w bledzie plyta została w domu szkoda mi sie jej zrobilo i pasuje kolorystycznie do doniczek . %-)
- - - Aktualizacja - - -
JA pijem tylko nisko wyskokowe :P
to skąd to SS będziesz wlókł ?
Dziarson
18-02-2013, 21:02
Z bielsko bialej :P
A dokładniej od kolegi michi93 ;)
Dziarson
19-02-2013, 08:32
Wczoraj przebywałem na aukro do godziny 1 w nocy owocem czego jest takie oto znaleźisko :D
http://pocitace.aukro.cz/asus-matrix-gtx285-i3041455578.html
http://pocitace.aukro.cz/2x-sapphire-ati-radeon-x1950-pro-512mb-pci-e-i3017868028.html
Oczywiście ja w swej wielkiej dobroduszności , postaram się wylicytować w odpowiedniej chwili i kwocie owe przedmioty %-)
Ten matrix nawrót interesujący :-)
Dziarson
19-02-2013, 11:14
I znając czechów nie będą licytować bo mają taki problem że pani mma tylko 2 komenty i zieloy liść brak gwarancji ale napisałem i rozruchową mam 5 dni a to wystarczy żeby go pożądnie opiec . :D
- - - Aktualizacja - - -
1925
1926
właśnie przyjechał targam .%-)
Wewnętrzna kontrola optyczna żada tania chińska podróba ilość tranzystorów przeraża , na szczęście najbardziej awaryjna część dostępna bezproblemowo .
Stara prosta konkretna konstrukcja .
Wyminiem kondziorki i bdzie bujał nastepne 5 lat
A co uszkodzonego kupiłeś?
Dziarson
19-02-2013, 11:36
Nie , sprawnego ale zawsze wymieniam kondensatory na nowe w swoich zasilaczach nie na sprzedaż .
Np seasonic 330W ciągnie wszystko co do niego podłącze i sie nawet nie grzeje .
Jak zasilacz zaczyna sie bez sensu nagrzewać to może być wina kondensatorów , i profilaktycznie wymieniam :P
w 70% przypadków pomaga .
- - - Aktualizacja - - -
http://shop.tntrade.cz/bazar_c181297.html tanio piece naprawiane powystawowe i takie tam , mogę pojechać wziąść do ręki obejrzeć pomóc w kupnie (nie za darmo oczywiscie ) .
Aaaaaa, EP-45T-Extreme mi koło nosa przeleciał!! :[ :( :( :(
czysto teoretycznie będzie jeszcze jedna oprócz tej co dziara wyrwał ale coś nie mogę się z kolesiem dogadać%-)
commandos dotarł :
1936
oraz jeden cel D :P
Grubo %-)
- - - Aktualizacja - - -
Gratz Bro %-)
drugi cel d 360 i pentium D 641 w drodze :)
Dziarson
19-02-2013, 21:54
SS mi trzeba bo mi sie 3570K zaczyna rozpuszczac .%-)
http://hwbot.org/submission/2358423_dziarson_aquamark_gma_hd_4000_98511_marks
Już przygotowane i czeka na odbiór %-)
Czuję to już w kuchni %-)
Rozumiem,że grzejesz sypialnię na noc,ale mógłbyś tym jeszcze deczko poprasować?
Git %-) U mnie lipa...jak drugi e6600 będzie gorszy to idę się pochlastać...
- - - Aktualizacja - - -
SS dośc ostro ogrzewa małe pomieszczenia...musiałem zakręcić kaloryfer %-)
Potwierdzam, dobrze dogrzewa pomieszczenia :D
Git %-) U mnie lipa...jak drugi e6600 będzie gorszy to idę się pochlastać...
- - - Aktualizacja - - -
SS dośc ostro ogrzewa małe pomieszczenia...musiałem zakręcić kaloryfer %-)
Ja używałem w lato %-) także to dopiero była tragedia ;P
Z -50 poleciało na -30 czy jeszcze gorzej? %-)
Zależy od procka. Na i5-655K miałem miałem (z tego co pamiętam) po -45*C przy wPrime, a na i7-875K już -33*C czy nawet więcej.
BananowyJoe
19-02-2013, 23:18
no jo stawiam system na epoxie, jak dobrze pójdzie mam w kieszeni 2 miejsce dla Durona 1200MHz
Dziarson
19-02-2013, 23:29
Ludziska jaki driver dla HD 4000 w 3570k ?
BananowyJoe
19-02-2013, 23:35
http://downloadcenter.intel.com/SearchResult.aspx?lang=eng&ProductFamily=Graphics&ProductLine=Laptop+graphics+drivers&ProductProduct=3rd+Generation+Intel%C2%AE+Core%E2%84%A2+Processo rs+with+Intel%C2%AE+HD+Graphics+4000%2f2500
Dziarson
19-02-2013, 23:58
Dzieki ale nie chodzi mi o pierwszy lepszy tylko najlepszy .%-)
BananowyJoe
20-02-2013, 00:28
aaa jo myślałem że Ty wogóle szukasz sterów
Dzieki ale nie chodzi mi o pierwszy lepszy tylko najlepszy .%-)
sprawdzasz top5 w danej kategorii, analizujesz i odpowiednio sobie dobierasz, tak się to robi czy coś przeoczyłem ??
sprawdzasz top5 w danej kategorii, analizujesz i odpowiednio sobie dobierasz, tak się to robi czy coś przeoczyłem ??
Dobrze mówisz :) Tym bardziej, że sam mnie tego nauczyłeś :D
no dobra właśnie kupiłem P5K :D
http://allegro.pl/show_item.php?item=3035447763#tabsAnchor
w dobrej cenie :hura: :hura::hura:
mati199537
21-02-2013, 19:55
Jak się uda, to w przyszłym tygodniu będzie E8400 E0, to może jeszcze przed sprzedażą commando zbadam czy to była wina CPU, ze FSB na 546MHz siedziało ;D
Na bank wina procesora, ciekawe ile z tego commando wyciśniesz, może rekord 648MHz pobijesz ;)
mati199537
21-02-2013, 22:16
Jak pobiję, to płyta "ulegnie uszkodzeniu", przez co będzie niemożliwa sprzedaż na allegro :D
Dziarson
21-02-2013, 22:25
Jak pobiję, to płyta "ulegnie uszkodzeniu", przez co będzie niemożliwa sprzedaż na allegro :D
No co ty zawsze może być przywieziona z niemiec albo nie testowana bo nie masz głośniczka :D
mati199537
21-02-2013, 22:27
Już napisałem na alledrogo, że sprawna w 99,99%, wiec za późno.
No jak dasz 3V na chipset to pewnie tak, ale przy ustawieniach z BIOSa chyba ciężko by było. Ja mojego commando spaliłem ostatnio z tydzień temu, przez zwarcie durnej podstawki "backplate" z wystającymi cewkami z dołu płyty głównej... Na szczęście mam jeszcze drugiego commando, ale z tego co wiem, chyba ma walla na 600 MHz.... :(
-----------
A tak w ogóle to co do twojej aukcji, ja bym nawet nie pisał że 99.99 % sprawna ;) Sam kupiłem "W STU PROCENTACH (100%) SPRAWNA!!!!!!". Obia Commando które kupiłem mają niedziałający wyświetlacz, a ta "100% sprawna" ma ułamany slot pciE, jak twoja , a sprzedawca nie raczył mnie poinformować o tym. Nie da się tego szajsowatego wyświetlacza naprawić, no ale co z tego...:P
mati199537
21-02-2013, 22:37
No ale Przynajmniej jestem uczciwym sprzedawcą :D
Dziarson
21-02-2013, 22:41
Jezlei weźmiemy wielkość wyświetlacza to płyta jest sprawna w jakichs 95% %-)
Sprzedam Commando jako "Tydzień temu temu schowałem w szufladzie, bo nie była mi potrzebna, sprzedaję jako uszkodzoną. Płyta wyjęta ze sprawnego biurowego komputera. Nie życzę sobie negatywa.". Bawią mnie takie opisy ;)
Dziarson
21-02-2013, 22:49
Mnie to też zawsze rozwala , dostałem do srzedania od kolegi ,umarł mu zasilacz i teraz nie mam jak sprawdzić mieszkam w Warszawie :sciana:
mati199537
21-02-2013, 23:14
Jezlei weźmiemy wielkość wyświetlacza to płyta jest sprawna w jakichs 95% %-)
Ale jeśli brać pod uwagę ilość innych części, które mogą być uszkodzone na MOBO, myślę, że to 99,99% będzie dobrym procentem :D
Takie opisy faktycznie śmieszą i pewnie między innymi dlatego postarałem się o szczerość :P
Dziarson
21-02-2013, 23:21
Właśnie zobaczyłęm cene Titana :D
UWAGA PODKRĘCAM DDR2, liczę na TOP10 %-)
------------
W sensie, że trzymajcie kciuki :rodzinka:
zapodaj link do valida/submita :) a tak w ogóle to jedziesz
Właśnie zobaczyłęm cene Titana :D
To co, jedziemy? %-)
http://www.abload.de/img/titan3-waygdq6a.jpg (http://www.abload.de/image.php?img=titan3-waygdq6a.jpg)
BananowyJoe
22-02-2013, 00:26
że niby topadłeś już 3 Titany??^^
prawy dolny róg i masz oznaczenie że to fotka z guru3d :)
BananowyJoe
22-02-2013, 00:50
ślepnę na starość, nie zauważyłem "Czarnego na czarnym"
Półtora godziny to niewiele, a jednak coś osiągnąłem. Już wcześniej zacząłem rozgryzać alfa timingi, teraz znowu i coś wychodzi. Jeszcze potargam GoodRamy i wejdą na ponad 800 %-)
2.8V
VALID (http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2702989)
HWBot (http://hwbot.org/submission/2359173_ludek111_memory_clock_ddr2_sdram_784.9_mhz?recalculate=t rue)
14 miejsce w rankingu WR :drink:
BananowyJoe
22-02-2013, 01:36
3 MHz i będzie TOP1 w polsce :) Pobijesz Tomka który kręcił na LN2:)
Kurcze, niezłe masz te kości :)
Widzę, że będę musiał przysiąść z moimi D9 i UD3R ;)
świetnie :) tyci i rekord PL masz w kieszeni
jak wygląda sprawa na dzielniku 1:2 ?? heh ud3r to jednak genialna płyta
Dziarson
22-02-2013, 05:41
Graty . zrób maxxmema zobaczymy czy ci sie uda zwalić mnie z 1 miejsca w PL %-)
Dzisiaj kolejna sesja, więc niewykluczone, że stanę się miszczem Polski %-)
Ile V max wytrzymają kości ddr2? 3V to chyba maximum ? Gdy ustawiałem 2.8V i 3V, nie było różnicy pomiędzy tymi ustawieniami.
@Dziarson, czkam na SS, wtedy popróbuję :) A tak w ogóle to nie wiedziałem że jest ep45-extreme na DDR2. To dziwne, ale zauważyłem, że P35 miał lepszą przepustowość na ddr2. P45 jakoś nieco gorzej działa.
@Ivanov liczy się skill, a nie (jakby ktoś mógł utrzymywać) fart :D
PS. Ustawił ktoś na intelu CR 1T na jakichś sensownych taktowaniach ramu?
-------------------
Na dzielniku 1:2 nie za bardzo system chce wstawać.
Nigdy nic na maxxmemie nie robiłem, zaraz ściągam i zobaczę co się da zrobić ;)
to nie nowość że p35 ma lepszą przepustowość niż p45...to krap do pokazywania max wyników składających się z pustych mhz
możesz i przyładować 3,3 jeśli będzie się skalować, na zimnie powinieneś odczuć różnicę między 2,8 a 3v, no i zbliżasz się do momentu w którym kości nie będą Cię ograniczać a płyta i cepek
Jako że to płyta Gigabyte, ustawienie opcji "turbo", lub "extreme" "poprawia" wyniki przepustowości jeżeli chodzi o ramy. Bawiłem się P5K-e ostatnio i wychodzi na to że ddr2 na dualu na 1200 MHz, na timingach 6-7-7-20 ma z 9GB/s, podobny wynik na P45 na timingach 5-5-5-10@1200MHz@2.45-2.5V z opcją "turbo". Extreme się nie bootuje na takich wysokich wartościach, jak 1200MHz.
Co do chłodzenia na ramy, mam fajny patent, skręcone ze sobą 3 wiatraczki 6cm, na dolnym mam około 4.5-5k rpm %-) Nazywam to-to CoolerTower, a ramy jak dotykam, są zimne nawet@3V. ;)
ja dawałem dwie małe delty :) fakt kostki są zimne, ale to nie znaczy że na minusie nie polecą wyżej :) gratki wyników ale katuj to dalej :)
Pierwsze wyniki w maxxmemie 566pkt, do >700 Dziarsona jeszcze trochę brakuje ;)
Johny, o co chodzi "małe delty"? Delta=przyrost, wiem, ale nie wiem czy o to Ci chodzi, czy o jakiś np konkretny timing, zwany "delta". Jestem "samoukiem" więc co kilka postów nie ogarniam slangu/terminologii OC :) np nie wiem o co chodziło Dziarsonowi że wywalili mu punkty "za używanie ES". Chodzi o sb-e?
keep pushing, yeah!
Delta to firma/producent. Kiedys robili wentylatory, nie wiem jak teraz (o ile wgl istnieja).
Dziarson przejdzie do ligi oc i pkt mu wroca ;)
http://www.youtube.com/watch?v=MN_1CLYpnEM
- - - Aktualizacja - - -
palce urywa %-)
No dobra... nieco ponad 3 godziny dzisiaj wieczorem, i 834.8 MHz@Goodram Pro. 3,04V 5-12-11-30. 1:2 ratio nie działa za bardzo stabilnie.
Dodam, że to pierwsza z SZEŚCIU kostek jakie mam. Wziąłem pierwszą z brzegu. Jutro-pojutrze dowiecie się o nowym rekordzie świata %-)
Link (http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2704233)
PS
Dodam, że achieved on AirCooling by ludek111©, czyli Cooler Tower® 4-fan-stage® %-)
BananowyJoe
23-02-2013, 00:17
new record of poland :) Gratulacje, rodzi się, kolejny "nieznany polski overclocker" oby nie skończyło się jak z Khlamem
Gratz! :clap:
- - - Aktualizacja - - -
BTW - nie otrzymasz punktów dopóki nie wrzucisz fotki platformy testowej!!!
gratki :) z wrażenia zakupiłem ud3r :P ino kości brak
na 1:2 na powietrzu będzie coraz trudniej, zobacz na temat Tomka, w którym zdaje relacje ze swojego rekordu (aktualnie już nieaktualnego :) ) bardzo fajnie to wyjaśnił, mimo to większość kręci na 1:2 bo on najlepiej prowadzi ramce
jeszcze raz gratulacje, oj ciężko będzie Cie dogonić :)
BananowyJoe
23-02-2013, 00:34
John ile dałeś za ud3r? widzialem na alledrogo za 270+KW (Box)
Dzięki, wiem, że nie dostanę na razie punktów, bo to jeszcze nie koniec ;)
Johny, zapodaj tego linka jak możesz ;)
Ja bym się wahał, gość miał 0 pozytywów.
Jeszcze mam 5 kostek nie przetestowanych w bojach, zobaczymy ja one pójdą. Keep pushing! :dance:
Jeszcze raz dzięki ;)
Edit:
Czekam na Ivanova, ciekawe jaka będzie reakcja mohehehe :rodzinka::rodzinka:
BananowyJoe
23-02-2013, 00:39
http://ocforum.pl/101-extreme-benching-di-ss-ln2/najszybsze-ddr2-w-pl-top9-hwbot-1574mhz-41430/
łyknąłem tę za 270, przy dostępności tych mobasów nie będę wybrzydzał :D jaką masz rewizję ?? teraz szukam jeszcze tylko jakiegoś e8xxx i zbieram D9 z lolegro :P jeśli uda mi się dojść do 800 mhz będę szczęśliwy :)
Codziennie kampię na Algebro na płyty z p45, D9tki i jakieś ciekawe procki... (btw. na całym Allegro naliczyłem z 5-6 celeronów D cedarmillów, wszystkie powykupywane, ciekawe dlaczego %-) ) Powiem Ci że ostatnio wypatrzyłem ballistxy, chyba dzisiaj się licytacja skończyła.
edit:
kupiłem sobie gdzieś w listopadzie ballistxy za 45 zł z KW, jedną kostkę 512 i jest słabsza wyraźnie od good ramów. Jakoś nie mam przekonania do ballistxów, aha dodam, że kupiłem Tracery które świecą jak choinka na vmodzie %-)
wypatrzone tracery (http://allegro.pl/show_item.php?item=3025497980), ale się tym nie sugeruj, pierwsze lepsze to są. Good ramy pro spróbuj dorwać, np te (http://allegro.pl/goodram-pro-2x2gb-1066mhz-i2934352728.html) już poszły, albo te (http://allegro.pl/goodram-pro-ddr2-2x1gb-900mhz-pc2-7200-5-5-5-15-i3017870296.html).
edit:
jedyne d9 (http://allegro.pl/g-skill-hz-800mhz-2x1gb-cl-4-4-4-12-2-0-2-1v-i3052809376.html)teraz na alledrogo ;)
Zrób tą fotkę i wrzuć wynik, bo nie wiadomo jak będzie :) A punkty zawsze się przydadzą w drużynie ;D
na allegro w tej chwili jest 12 aukcji z D9, w tym kilka perełek, w tym jeden mega unikat, tracery są świetne ale patrząc na Twoje wyczyny z goodram pro trace zapał do tracerów :P
Dziarson
23-02-2013, 01:26
:pijaki:;P%-)
No dobra... nieco ponad 3 godziny dzisiaj wieczorem, i 834.8 MHz@Goodram Pro. 3,04V 5-12-11-30. 1:2 ratio nie działa za bardzo stabilnie.
Dodam, że to pierwsza z SZEŚCIU kostek jakie mam. Wziąłem pierwszą z brzegu. Jutro-pojutrze dowiecie się o nowym rekordzie świata %-)
Link (http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2704233)
PS
Dodam, że achieved on AirCooling by ludek111©, czyli Cooler Tower® 4-fan-stage® %-)
Ładnie ciśniesz Panie :)
kilka pkt i przegonisz Tomka :P
BananowyJoe
23-02-2013, 01:32
ze niby co sido??^^ już go przegonił o prawie 100MHz
chciałbym jednak zobaczyć jakie wyniki uzyskasz na dzielniku 1:2, bowiem w przypadku 3:5 panują pewne kontrowersje, dlatego że powoduje on przekłamania :(
http://www.overclock.net/t/639832/help-me-oc-g-skill-trident-ddr2-1200/70
http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?123294-DDR2-700MHz-Club&p=3295744#post3295744
zamiast 3:5 w rzeczywistości jest 2:3
BananowyJoe
23-02-2013, 02:04
ale tak naprawdę, co za różnica, 2;3. 1;2?
Takty is takty, bynajmniej moim skromnym zdaniem
wczytaj się w linki które podałem
830+ mhz na AC na zbugowanym dzielniku :] Zrób wyniki na 1:2 to pogadamy.
Gdyby to faktycznie pracowało z taką częstotliwością byłbys pierwszą osobą na świecie która zrobiła taki wynik na AC :)
Po przerzuceniu 5 kompletów. heh..
Dobra, po przetestowaniu trzech, ten trzeci stick, robi 1-2 MHz więcej %-)
COO? Jak zbugowany dzielnik? Przecież w biosie, cpu-z, evereście, memsecie, maxxmemie pokazuje mi tyle samo. ?? Rzeczywiście dzielnik 1:2 leci gorzej. Wcześniej pisałem, że ustawienie na tych pamięciach 2,3 V pogarsza stabilność, jednak tak nie jest, wcześniej kręciłem bez chłodzenia, a takie doświadczenia z napięciami mam z płyty GB ep45-ud3lr...
Na ud3lr też mnożnik był taki sam w evereście, cpuz, memsecie, pamiętam dobrze ale na tamtej płycie z tymi ramami zrobiłem 73x MHz.
Jeżeli ten mnożnik jest zbugowany, skaczę z okna zaraz :sciana:
popróbuję na 1:2, ok.
Edit:
no dobra, ale nawet jak tak to wychodzi na to że chociaż 750 zrobiłem, a na P5k-e mam screena na 696MHz.
Edit:
no ale to niemożliwe... Czytam te linki i nie chce mi się jakoś w to wierzyć... bez jaj, jakbym wiedział to bym nawet nie pisał jednego postu o jakichś bojach z ddr2 ??
edit:
na 1:2 , 3.04V, 5-8-8-24 pamięć robi 741 MHz, aby więcej osiągnąć, jutro przysiądę. Może jakiegoś vdimm-moda będzie trzeba sklecić... To ja później skasuję wynik z HwBota, jak tak :O
masz świetne wyniki tak czy siak, i perspektywę uzyskania jeszcze lepszych nie ma się czym przejmować i kręcić na innych mnożnikach, sorki że dopiero teraz zwróciłem Ci na to uwagę ale kompletnie o tym zapomniałem, zauważ że na Hwbot wyniki dodają na 1:2 jeśli kręcą na p45, nie ma się czym zrażać tylko walczyć dalej :)
Później, jak mi zwróciliście uwagę, posprawdzałem na HWBot i mnie to trochę zdziwiło, że wszyscy na 1:2... Nie wiedziałem że te goodramy wejdą powyżej 730 ;) Cóż, zostaje mi tylko overclockczyć dalej. Pozdr ;P
Jak obiecałem, wyzywam Was, a co ;P
link do wątku na forum:
http://overclock.pl/forum/threads/9130-Challenge-HWBOT-Cedar-Mill-LGA775?p=52750#post52750
(http://overclock.pl/forum/threads/9130-Challenge-HWBOT-Cedar-Mill-LGA775?p=52750#post52750)
to lecimy ;)