Zobacz pełną wersję : Mikołajkowe zawody OC - propozycje
Witajcie,
niskie temperatury sprzyjają wysokim taktowaniom podzespołów, więc może warto pokręcić coś i przy okazji porywalizować na forum.
Proponuję podstawkę LGA775, by siły były równe kręcimy na powietrzu lub WC.
W tym temacie podajcie czym dysponujecie i w jakie benche chcecie liczyć oprócz max freq CPU i RAM.
Ja mam kilka Cedar Mill, procki są relatywnie tanie i nikt nie zbiednieje przy ewentualnym zakupie a zabywy będzie sporo.
Co Wy na to? Są chętni?
Ja proponuję konkurs "zrób zdjęcie z kręcenia na WC"... mogą wyjść z tego ciekawe prace, z tytułu różnic w interpretacji %-)
Mam P5B Deluxe Wi-Fi AP/Solo, a Celek to grosze - więc jestem na tak :)
Jestem na tak :) Aczkolwiek w tym konkursie nie wezmę udziału.
Mam tyle do kręcenia w ramach Country Cup i PRO OC Cup że po prostu nie dałbym rady ;P
Celki i P4.
Do SPi lepszy będzie P4 ale zawsze możemy skupić się tylko na celeronach, by każdy miał równe szanse.
Dajcie kategorię SPI 32M na Celeronach. Fajnie długo będzie iść cały run %-)
Trzeba by było zostawić platformę na noc. Do rana może by policzyło :D
Nawet nie mów. Rok temu w Team Cup była kategoria SPI 32M na AMD K6...
Po mocnym OC jeden run szedł około 5 godzin %-)
Mi się po 3h rzecz jasna wywalił :rodzinka:
majkel_94
26-11-2013, 12:08
przypominam, ze mamy platforme do zawodow oc, nie trzeba sie bawic w tabelki na forum :P
przypominam, ze mamy platforme do zawodow oc, nie trzeba sie bawic w tabelki na forum :P
Wiem. Narazie zbieramy informacje i informujemy o evencie :D
Moze wyrobie sie...jeszcze kilka zabawek zostalo do kupienia %-)
Tylko nie ma chyba sensu ograniczać rodzaju sprzętu, bo mniej osób będzie mogło wziąć udział ;P
Ogólnie jestem na tak, ale ktoś będzie musiał przygotować regulaminy i zasady, bo ja jestem bardzo zajęty obecnie...
Również jestem na tak, ale bawcie się sami, gdyż ja nie mam czasu na to %-).
Proponuję również, jak zauważył Dawid, zrobić trochę więcej konkurencji, dzięki czemu dobór sprzętu nie będzie tak ograniczony.
Jeśli chodzi o zasady to można bazować na tym - http://overclockingcup.eu/zasady/
BananowyJoe
26-11-2013, 15:09
Ja tez jestem na tak ale LGA 775 mnie dyskwalifikuje. P5KC dalej z rozwalonyn
socketem
Ja tez jestem na tak ale LGA 775 mnie dyskwalifikuje. P5KC dalej z rozwalonyn
socketem
We Wrocławiu w serwisie a&d powiedzieli mi 150 zł za wymianę zdążysz
To jakiś żart ??? Za takie pieniądze, to lepiej nową płytę brać %-).
Takie są koszta :)
Słabych czy tanich mobków faktycznie się nie opłaca. Ale jak ktoś ma dobra sztukę można się zastanowić. Ale trzeba wiedzieć że nikt nie daje gwarancji na taką operację.
W przypadku tanich i popularnych mobków to jasne, że brać nową płytę.
Ale jak by się tak np. Foxconn BlackOps wyłożył, to zapewniam Cię, że dużo taniej i przede wszystkim dużo szybciej jest socket wymienić ;)
Dobra, nie śmiecić w tym wątku :D
Dyskusja tylko w sprawie konkursu. dodałem ankietę.
W przypadku tanich i popularnych mobków to jasne, że brać nową płytę.
Ale jak by się tak np. Foxconn BlackOps wyłożył, to zapewniam Cię, że dużo taniej i przede wszystkim dużo szybciej jest socket wymienić ;)
Niby tak, ale P5KC widzę za 180 zł na Alledrogo %-).
BananowyJoe
26-11-2013, 17:11
Jale ja mam drugi socket a plyte kupilem A dyche
Konkurs fajny, ale czy nie lepiej czas i energię spożytkować teraz na CC ??
Nie wszyscy uczestniczą w CC tam trzeba mieć wyselekcjonowany sprzęt, wiele sprzętu.
Zabawy i nowych doświadczeń nigdy za wiele.
Wielu z nas nie ma sprzętu, który może namieszać w CC.
Ja nie mam sprzętu ani na CC, ani na 775 :P w socket A/939 chętnie pobawię, głosowałem na wszystkie platformy.
BananowyJoe
26-11-2013, 20:32
Wszytkie platformy jak dla mnie odpadaja. ja wezme np athlona xp a ktos inny ivy i co.to za zawody
Athlon XP to dość ciekawy klocek. Pogadaj z ludek111, a może uda Ci się wykręcić coś ciekawego :rodzinka:
ile osób ma socet A?
- - - Aktualizacja - - -
Wszytkie platformy jak dla mnie odpadaja. ja wezme np athlona xp a ktos inny ivy i co.to za zawody
Dlatego chciałem ograniczyć zawody co Celeron D Cedar Mill
Można zrobić zawody, który procesor wytrzyma jak większe napięcie :pijaki: :rodzinka: To by było coś dla Dziarsona %-)
A tak na serio to może być dosyć trudne. Chyba prościej zrobić zawody typu: jak największy przyrost procentowy MHz względem ustawień fabrycznych.
P5KC na allegro jest ode mnie jeśli to kogoś interesuje :) Cedar Mill to dobry pomysł, dużo ludzi ma 775. W socket A też się mogę pobawić. Tym bardziej, że mam akurat przypadkiem full zmodowaną NF7, wliczając w to zasilanie ramu z 5v, vtt moda i vdrop moda :D
P5KC na allegro jest ode mnie jeśli to kogoś interesuje :) Cedar Mill to dobry pomysł, dużo ludzi ma 775. W socket A też się mogę pobawić. Tym bardziej, że mam akurat przypadkiem full zmodowaną NF7, wliczając w to zasilanie ramu z 5v, vtt moda i vdrop moda :D
ok z NF7 wygrałeś w przedbiegach :sciana:
ja mam gołą ale grafa na AGP mi chyba padła, musze ją sprawdzić na mobo Solteka i innych ramach.
Mam tylko Commando ( zmodowane ) i P5E3 Premium oraz worek prockow ( s.775 ). Zasilacz oraz chlodzenie moze kupie w przyszlym tygodniu...
Będę miał:
NF7 fullmodded
P5K fullmodded
Memki DDR2 robiące 1400MHz SPi stable
Kilkanaście procków s775 + sA
Jeśli będzie potrzeba, to 4770k też załatwię :rodzinka:
To co, może jednak jakieś zawody? :rodzinka:
proponuję obecny hit Hwbot Prime ;P
Cicho, łatwo na tym punkty nabić :pozdro:
długo nie, dziś pojawiła się celina 440 popędzona na 4,7 :P
Przewidziałem trend zanim się pojawił %-)
LINK (http://hwbot.org/submission/2268499_ivanov_cpu_frequency_celeron_lga775_450_4730.06_mhz)
Ciekawe ile pociągnie na lepszym mobku :)
Moja robi 3,9GHz @air, więc realnie myślę o 4,7GHz :D
To co, może jednak jakieś zawody? :rodzinka:
Jak będę miał trochę czasu to coś zrobimy. Tylko trzeba wcześniej stworzyć zasady i regulaminy, bo z tym najwięcej jest zabawy ;P
Przewidziałem trend zanim się pojawił %-)
LINK (http://hwbot.org/submission/2268499_ivanov_cpu_frequency_celeron_lga775_450_4730.06_mhz)
Ciekawe ile pociągnie na lepszym mobku :)
no to urwiesz ładne globale :) swoją drogą podoba mi się to że pojawiły się możliwości zdobycia poważnych punktów na starych platformach, 775 zyska nowe życie na Hwbot :)
Jeszcze mam dwie sztuki Celeronów 440, które nie były sprawdzane ;)
Temat mi trochę umarł, mam sporo na głowie w ostatnich tygodniach.
Jednak koncepcja dalej siedzi mi w głowie. Tylko ten czas :mad:
W zasadzie sam nabyłem w ostatnim czasie dwa celerony 347 :D