Wszystko ladnie, pieknie...powolutku do przodu![]()
Wszystko ladnie, pieknie...powolutku do przodu![]()
4930k@4.7 AIO, Rampage IV BE, 4x4GB G.Skill TridentX 2400cl9, 980Ti LTG SLi, 2x1000W Seasonic Platinum, Pajonk
Chłopaki wyluzujcie z tym pociskiem dla redakcji BMK bo niszczycie ten temat wspominając o BMK. Sam również mam wyrobione zdanie o BMK i uważam że szkoda słów na nich. Każdy kto choć raz miał styczność z redakcją BMK doskonale wie kim są Ci ludzie, a na necie znajdą tysiące postów na temat kradzieży własności intelektualnej, itp. Oczyśćcie ten temat ze zbędnych wypowiedzi.
Co do tematu obiecałem, że wrzucę fotki mojej nagrody tak więc zamieszczam.
Zasilacz testowany, w pełni sprawny, ba nawet PII 955, który szedł na 3,8Ghz na tym zasilaczu poszedł na 4,2Ghz jednak OCCT po 10 min wywalił się bo temperatura wskoczyła do 85"C, standardowo śmigał na max 65"C więc coś mi z chłodzeniem nie gra.
Pozdrawiam
Ten zasilacz to nic innego jak Seasonic S12G. Nie można być z niego niezadowolonym (no chyba, że trafiłbyś felerną sztukę). Gratuluję wygranej i niech służy latami![]()
to zależy, boli brak modularnego okablowaniaNie można być z niego niezadowolonym![]()
Jestem debilem, choruję na dysmózgię, więc nie umiem sobie zmienić sygnatury
Temat posprzątany. @MagnatOS, chyba czas zainwestować w lepsze chłodzenie lub obecne przeczyścić, a także wymienić pastę na świeżą.
Zależy też jakiego builda robisz
Jak komp ma być minimalistyczny (np. mATX / ITX ze zintegrowanym GPU), to modularny zasilacz będzie fajniejszy w mojej ocenie.
Z resztą ogólnie skłaniam się ku modularnym. Po prostu wygodniejsze są. Choćby podczas OC można sobie niepotrzebne wiązki odpiąć, aby nie przeszkadzały.
8018 MHz
i7-5960X @ NH-D15 = X99-SOC Force = RX 6800 XT Nitro+ = 64 GB TridentZ 3200C14 = SSD 950 PRO 256 GB = SSD 860 PRO 4 TB = SSD 970 PRO 1 TB = SeaSonic X-760 = NZXT H630 = Strix Raid DLX
Nikon D500 = Nikkor 17-55 mm f/2.8 = Sigma 50-100 mm f/1.8 = Sigma 70-200 mm f/2.8 = 5x Nikon SpeedLight SB-5000
NIE odpowiadam na pytania na PW
Co do chlodzenia to mysle ze fera2 daje rade (jesienia przy max oc szlo na 65°max temp po 2h occt). Co do modularnego to nie ma dla mnie znaczenia gdyz mam brutusa m23 i w nim kable idzie ladnie pochowac nie to co w zalmanie z3, na ktorym skladam teraz kompa dla klienta. Pasta byla wymieniana w grudniu wiec moze cos nie tak z dociskiem chlodzenia do proca...
Bede mial czas to popatrze... jeszcze jedna opcja to wiatrak wymieniony na chlodzeniu z oryginalnego na zalmanowski z budy klienta![]()
NIe no z tym wiatrakiem nie trzeba sie było chwalić , bo klient to nasz pan , a jak składasz mu kompa i golisz mu bude z wiatraków to tkie hymm wieśniactwo![]()
xxxxxx(Wafel Trupka)I9 9900K Noctua NH-D15 G.Skill Trident 3200CL14 Rog Maximus Apex XI GTX 1060 ASUS xxxxxxx
Samsung 960 Evo 256GB m.2 Samsung U28E590D 4K
EVGA SuperNOVA 750 G2 750W RAZER DEATHADDER ELITE
FUNTIC GEAR RUSCH ADATA XPG Emix H30+solo F30
Akurat klientem jest moja sasiadka, ktorej od lat skladam kompy i opiekuje sie jej sprzetem. Wiatrak jeden wyjety gdyz nie bylo gdzie go podlaczyc (budzetowy komp) i do tego o wszystkim klient wie, a w zastepstwo poszedl wiatrak silentuma z przerobiona wtyczka aby mozna bylo podlaczyc pod obudowe ale nie wchodzac glebiej w szczegoly ten klient to akurat ma ze mna bardzo dobrze az za dobrze.