Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 32

Wątek: Wpływ risera PCI-E na wydajność karty graficznej

  1. #11
    Redaktor i Administrator Extreme overclocker Reputacja:   (20) Awatar majkel_94
    Dołączył
    07.2009
    Skąd
    Katowice
    Posty
    3,040
    To masz w takim razie gunwo a nie riser
    Ja mam same x1, więc nie pomogę niestety w tej kwestii

    Do takiego celu musiałbyś na pewno go skrócić, bo w tych tasiemkach się pewnie słabe sygnały gubią i spada wydajność.
    Nie wiem natomiast ile prądu ciągnie taka karta przez slot i czy spadek napięcia na takich drucikach powoduje, że np. coś jest niedokońca dobrze zasilane i się robią cyrki, typu memki za małe napięcie i się korekcja błędów włącza
    | Intel Core i7 2700K @ 4,5 GHz 1,35V | Gigabyte Z68X-UD3H LGA1155 | Kingston Savage 2x8 GB @ 2133 MHz CL9 1.65V |
    | 2x Samgate F3 500GB HD502HJ - Hybrid RAID 0+1 | Kingston HyperX 3K 240GB SATA III | Corsair VS650 |
    | Gigabyte GeForce GTX 970 4GB Gaming G1 @ 1550/7200 MHz | Xonar DX | BitFenix Shinobi | Dell P2414H 24" 1080p AH-IPS |


  2. #12
    Administrator Guru overclockingu Reputacja:   (85) Awatar ivanov
    Dołączył
    08.2011
    Skąd
    KRK
    Posty
    5,337
    Trzeba zrobić riser na przewodach 10 AWG
    8018 MHz

    i7-5960X @ NH-D15 = X99-SOC Force = Vega 64 Nitro+ Ltd Ed = 64 GB TridentZ 3200C14 = SSD 950 PRO 256 GB
    = SSD 860 PRO 4 TB = Q300 PRO 512 GB = SeaSonic X-760 = NZXT H630 = Strix Raid DLX

    NIE odpowiadam na pytania na PW

  3. #13
    Ptysio jestem Extreme overclocker Reputacja:   (10) Awatar Nifir
    Dołączył
    01.2014
    Skąd
    Zabrze / Gliwice
    Posty
    2,276
    Wracając do taśm, nie musisz mieć kabli 10AWG, mieh AWG30. Nieraz pewnie widziałeś przekrój tych listw, cieniutkie aluminiowe włókienka..

  4. #14
    Użytkownik Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (6) Awatar Rabit
    Dołączył
    11.2014
    Skąd
    Śląsk
    Posty
    239

  5. #15
    Administrator Guru overclockingu Reputacja:   (85) Awatar ivanov
    Dołączył
    08.2011
    Skąd
    KRK
    Posty
    5,337
    Takie to są na allegro.
    Żeby był ok musi być non-RoHS, czyli na lucie ołwiowym.
    8018 MHz

    i7-5960X @ NH-D15 = X99-SOC Force = Vega 64 Nitro+ Ltd Ed = 64 GB TridentZ 3200C14 = SSD 950 PRO 256 GB
    = SSD 860 PRO 4 TB = Q300 PRO 512 GB = SeaSonic X-760 = NZXT H630 = Strix Raid DLX

    NIE odpowiadam na pytania na PW

  6. #16
    Redaktor i Administrator Extreme overclocker Reputacja:   (20) Awatar majkel_94
    Dołączył
    07.2009
    Skąd
    Katowice
    Posty
    3,040
    Rok temu pojawiły się RISERy USB - płytkę wsadzasz do slotu, wsadzasz kabel USB 3.0 do płytki, a na drugim końcu podpinasz kabel do drugiej płytki, płytkę do zasilania i kartę do slotu w płytce

    Tylko nie pamiętam czy to x16 dawało rade, czy tylko koparkowe x1
    | Intel Core i7 2700K @ 4,5 GHz 1,35V | Gigabyte Z68X-UD3H LGA1155 | Kingston Savage 2x8 GB @ 2133 MHz CL9 1.65V |
    | 2x Samgate F3 500GB HD502HJ - Hybrid RAID 0+1 | Kingston HyperX 3K 240GB SATA III | Corsair VS650 |
    | Gigabyte GeForce GTX 970 4GB Gaming G1 @ 1550/7200 MHz | Xonar DX | BitFenix Shinobi | Dell P2414H 24" 1080p AH-IPS |


  7. #17
    Administrator Guru overclockingu Reputacja:   (85) Awatar ivanov
    Dołączył
    08.2011
    Skąd
    KRK
    Posty
    5,337
    Skoro już jeden user zrobił swego rodzaju odkop, to wrzucam update do pierwszego postu.
    8018 MHz

    i7-5960X @ NH-D15 = X99-SOC Force = Vega 64 Nitro+ Ltd Ed = 64 GB TridentZ 3200C14 = SSD 950 PRO 256 GB
    = SSD 860 PRO 4 TB = Q300 PRO 512 GB = SeaSonic X-760 = NZXT H630 = Strix Raid DLX

    NIE odpowiadam na pytania na PW

  8. #18
    Użytkownik Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (8) Awatar JacekMlynek
    Dołączył
    07.2015
    Skąd
    60 km od KRK
    Posty
    268
    Co do update to w PL ciężko to kupić. Co do ceny: http://mnpctech.com/case-mods-gaming...i-e-riser.html

  9. #19
    Administrator Guru overclockingu Reputacja:   (85) Awatar ivanov
    Dołączył
    08.2011
    Skąd
    KRK
    Posty
    5,337
    Sądzę, że na zamówienie by sprowadzili LINK
    8018 MHz

    i7-5960X @ NH-D15 = X99-SOC Force = Vega 64 Nitro+ Ltd Ed = 64 GB TridentZ 3200C14 = SSD 950 PRO 256 GB
    = SSD 860 PRO 4 TB = Q300 PRO 512 GB = SeaSonic X-760 = NZXT H630 = Strix Raid DLX

    NIE odpowiadam na pytania na PW

  10. #20
    Użytkownik Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (8) Awatar JacekMlynek
    Dołączył
    07.2015
    Skąd
    60 km od KRK
    Posty
    268
    Nie wiem, w szczególności po tych paru aferach w ostatnim czasie.

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •