2xGTX770 VS 2x280X - co lepsze....?
Zapraszam do dyskusji na temat Artykułu![]()
2xGTX770 VS 2x280X - co lepsze....?
Zapraszam do dyskusji na temat Artykułu![]()
Ostatnio edytowane przez Bakak ; 05-08-2014 o 22:51
Ja tam żadnego artykułu nie widzę.
Czytając moje wypowiedzi na temat AMD, pamiętajcie o tym, że są one poparte doświadczeniami ze sprzętem tego producenta oraz rzetelnymi testami. Niemniej jednak niektóre z nich mogą mieć wydźwięk humorystyczny i dlatego nie należy brać ich dosłownie, nie mają też na celu ubliżaniu komukolwiek lub jakiejkolwiek firmie.
Dobry procesor dla gracza wciąż w cenie? Test dwudziestu dwóch modeli!
NVIDIA ForceWare 337.50 - czy to coś daje?
Szybsza pamięć dla gracza? Ależ oczywiście!
Nima, redaktor naczelny musi zaakceptować.![]()
Już jest art. Wiec zapraszam do komentowania
spoko czeka na publikację![]()
SLI pozamiatało wydajnościowo i do tego mniejsze problemy z mikroprzycięciami (AMD dopiero przy R9 290 poprawiło). Niemniej jednak nie chciałbym mieć dwóch kart, więcej problemów niż korzyści.
Wiedźmin 2 się słabo nadaje do takich testów. W większości lokacji i tak będzie ograniczał procesor, stąd takie wyniki.
Czytając moje wypowiedzi na temat AMD, pamiętajcie o tym, że są one poparte doświadczeniami ze sprzętem tego producenta oraz rzetelnymi testami. Niemniej jednak niektóre z nich mogą mieć wydźwięk humorystyczny i dlatego nie należy brać ich dosłownie, nie mają też na celu ubliżaniu komukolwiek lub jakiejkolwiek firmie.
Jaki jest sens testowania BF'a 4 w trybie SP?
Wiem, że bardziej obciąża on GPU, niż MP, ale w singleplayer nikt nie gra i wiadomo, że są tam "optymalizacje" dla kart AMD.
- - - Aktualizacja - - -
Sprawdzaliście pobór mocy watomierzem? Z tego, co wcześniej sprawdzałem, to 680SLI mój XFX z 636W na +12V powinien podołać i to wcale nie na styk.
Testowanie w SP nie jest żadnych przestępstwem, i tak relacje będą mniej więcej podobne. Jakie "optymalizacje" masz na myśli?
A no takie, że gra z dupy bierze więcej VRAMu, niż potrzebuje, bo jak wiadomo, do AMD pakuje się więcej pamięci. W SP musiałem wyłączyć MSAA, aby mieć cały czas 60FPS, w multiku już wszystko mogłem mieć odpalone i w nim bardziej już pierwsze skrzypce gra procesor, zwłaszcza przy konfiguracji MGPU.
Do tego ta technologia ptaszków, nie wiem, jak z nią dokładnie jest, może też w magiczny sposób odejmuje NVidii kilka klatek
- - - Aktualizacja - - -
No i w multiku prowadzi częściej NVidia, niż AMD, w SP zawsze AMD.
Pobór prądu był mierzony watomierzem. Natomiast rekomendowałem zasilacz przynajmniej 700-750 W, gdyż zawsze i bez względu jaki konfig się posiada zasilacz powinien mieć zapas mocy. Bardziej ogarnięci będą wiedzieć o co chodzi
W BF4 był testowany SP bo MP robił straszne problemy. Losowe crashe, wywalanie sterowników, konflikty z frapsem i/lub z MSI Afterburnerem itp. Problem dotyczył głównie kart nVidia ale na na AMD też nie wszystko działało jak powinno.