Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 123456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 71

Wątek: SilentiumPC Gladius Q50 vs. Raijintek Metis - czy SPC wyjdzie w jednym kawałku?

NiktNic Doświadczony overclocker Reputacja:   (7) Awatar KtosCos
    Cytat Zamieszczone przez gtxxor Zobacz posta
    lepsza wentylacja czyni budę bardziej uniwersalną.
    Mogę się mylić, ale te otwory mogą posłużyć jako wlot chłodnego powietrza, gdyby zastosować dwa wentylatory wyciągające powietrze (1x 120mm i 1x z zasilacza). Szkoda, że nad grafiką jest slot na SSD, bo gdyby go tam nie było, o pewnie zmieściłby się tam jakiś cienki wentylator, lub wentylator typu turbinowego, co by wyglądu top'u nie psuć ;p

Użytkownik Początkujący overclocker Reputacja:   (0) Awatar t.luk
    Tu masz niewątpliwie rację ale pamiętaj, że lepsza wentylacja czyni budę bardziej uniwersalną. Bo Q50 jest w mojej opinii zbyt duża pod HTPC (gdzie leci się na iGPU), a idealna pod mały komputerek "do wszystkiego". Niemniej, sam zaznaczyłeś, że z GTX 760 będzie już ciepło.
    Z jakąś mocną kartą graficzną to i otwory wentylacyjne tutaj nie wystarczą i też czujesz, że mam rację bo tak małe obudowy są po prostu do określonych komputerów - nie można tam pakować typowego sprzętu z midi-towera

Użytkownik Doświadczony overclocker Reputacja:   (1) Awatar anakolót
    Ale zawsze te otwory to miejsce ucieczki ciepła z backplate'u płyty głównej - sam się przekonałem, że jak się nagrzeje mocno to dotykanie budy może poparzyć

Ja pomimo słabego proca, który praktycznie się nie grzeje, bo co to jest max 55*C podczas gry? I 65*C podczas occt, czuje jak lewa ściana M40 nagrzewa się dosyć znacznie.

Fakt, że zbyt mocnej konfiguracji nikt tam nie wsadzi, ale gdybym wybierał obudowę dla słabego sprzętu opartego na zintegrowanej grafice, to wybrałbym coś mniejszego

Ja jak jeszcze miałem BOXa na i5 750, to przez fakt, że miałem małe biurko, moja lewa noga cały czas dotykała obudowę. Czasami aż parzyło.

Zresztą, jak tu mówić o słabej konfiguracji komputera w tych obudowach, jak SPC samo pokazuje zdjęcia z normalnym GPU i chłodzeniem semi-wodnym?

Ex-Redaktor Ekspert overclockingu Reputacja:   (28) Awatar gtxxor
    przecież te zdjęcia to robi malik, czyli gościu który ma w nosie wszystko poza wyglądem... założę się że ten piec w q50 to nawet włączony nie był

Ale raczej podali te zdjęcia jako przykład "że się da", marketingowy geniusz normalnie

założę się że ten piec w q50 to nawet włączony nie był
    Zdziwiłbym się gdyby ktoś go włączył, bo bez zasilacza to raczej nie da rady

Co jak co, ale jeśli SPC nie da rady z Raijintekiem to z kim da? Z Aerocoolem może w obudowach, z Codegenem w zasilaczach i sam ze sobą w coolerach.

Użytkownik Początkujący overclocker Reputacja:   (0) Awatar omar2033
    Aluminium
    Gdzie biadolenie t.luka o odciskach na powierzchni tego szlachetnego materiału
    Na Labie i BMK z mareczq płakał jak bóbr i demonizował wady konstrukcji aluminiowych.
    Będzie to raczej kolejna wtopa SPC po tragicznej X90. Kupi ją może 1 użytkownik i 5 szt. dostaną recenzenci - a zapomniałem i 1 sztukę do sesji zdjęciowej dostanie malik

Uprawnienia umieszczania postów