Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: Coś zmienić ? Zestaw 2500zł z monit. 21,5, mysz + klaw. H100i, G3258, Fata1ity, Z3 ,

  1. #1
    Użytkownik Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (1) Awatar Rembi
    Dołączył
    06.2014
    Skąd
    Kielce/Kraków
    Posty
    236

    Coś zmienić ? Zestaw 2500zł z monit. 21,5, mysz + klaw. H100i, G3258, Fata1ity, Z3 ,

    Jak w temacie, zmienić coś ? Myślałem o zmianie płyty na MSI Z97 Mate. Jesli ktos chce chłodzenie AC, to mozna pokusic się o Fortis 2 + GTX660

    Jedno pytanie, do Z3 wejdzie chłodnica z H100i ?
    Zamieszczam screen z Nexusa.
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	uploadfromtaptalk1407339292864.jpg
Wyświetleń:	71
Rozmiar:	76.7 KB
ID:	3302
    XNOTE P370EM | I7 3630QM | 7970M 955/1560 0.95v | FHD | 840Pro 256GB | 12GB DDR3 1600Mhz |


    Spolier:

  2. #2
    NiktNic Doświadczony overclocker Reputacja:   (7) Awatar KtosCos
    Dołączył
    11.2013
    Skąd
    23°11'E 50°59'N
    Posty
    557
    Szkoda, że nie dałeś linka do koszyka ale okej...

    Chłodzenie od razu do wywalenia. Nie potrzebne i za drogie zamiast chłodzenia lepiej do procka dołożyć.
    SSD bym sobie podarował, bo akurat ten jest kiepski, HDD brał bym WD, bodajże blue jest szybki cichy i nie drogi.
    No i grafika... GTX'a bierz, amd w połączeniu z kiepskim prockiem będzie maaało wydajne .

    Ogólnie, zerknij tutaj: http://overclock.pl/forum/threads/10...-CZERWIEC-2014

    Masz zestawy za 2500 i 2600, ceny mogą być trochę niższe bo to z czerwca.

  3. #3
    Użytkownik Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (1) Awatar Rembi
    Dołączył
    06.2014
    Skąd
    Kielce/Kraków
    Posty
    236
    Niechce tych tub w postaci coolera AC. Po czym stwierdzasz że ten SSD jest wolny ?
    Link do przechowalni -


    http://techplanet.pl/przechowalnia/z...=79514&s=91406
    XNOTE P370EM | I7 3630QM | 7970M 955/1560 0.95v | FHD | 840Pro 256GB | 12GB DDR3 1600Mhz |


    Spolier:

  4. #4
    NiktNic Doświadczony overclocker Reputacja:   (7) Awatar KtosCos
    Dołączył
    11.2013
    Skąd
    23°11'E 50°59'N
    Posty
    557
    Bo sam niedawno w podobnej cenie szukałem SSD i jedynym słusznym wyborem był M500 lub goodram c50.
    Te "tuby" są wydajniejsze niż to chłodzenie udające chłodzenie wodne.

    Już nie wspomnę o tym, że bierzesz chłodzenie blisko 2x droższe niż sam procesor! Ten procesor spokojnie może być chłodzony przez chłodzenie BOX'owe które dostajesz razem z nim. A zamiast tego chłodzenia możesz już założyć najsłabszy i5, który jest dużo wydajniejszy niż ten procesor podany przez Ciebie.

    Nie widzę jeszcze zasilacza, zapomniałeś o nim czy masz coś? Jeżeli masz to napisz jaki.

    http://overclock.pl/forum/threads/10...-CZERWIEC-2014 zerknij tutaj, zobacz ile wyniesie owy zestaw na techplanet.
    Możesz wziąć ten za 2100 - będzie wydajniejszy od tego co sam złożyłeś a starczy jeszcze na monitor i nawet na ten dysk ssd i chyba klawiatrę ;p
    Dodatkowo, ta sieciówka to pewnie guzik warta, jeżeli chcesz korzystać z wifi za jej pomocą, to rozważ dołożenie, bo pingi i transfery będą straszne ;p

  5. #5
    Użytkownik Ekspert overclockingu Reputacja:   (4) Awatar Gwynbleidd
    Dołączył
    11.2013
    Posty
    1,227
    1. MX-2 tańsza i wydajniejsza.
    2. Na cholerę kompaktowe chłodzenie wodne do zestawu za 2,5k?
    3. Na cholerę SSD do zestawu z takimi podzespołami?
    4. Dlaczego nie widać cen podzespołów?
    5. Więcej plastiku na RAMach się nie dało zmieścić?
    6. 320GB HDD to za mało, do tego seagete.
    7. NVidia po poprzednich sterach, jest lepszym rozwiązaniem dla słabych dwuwątkowych procesorów.

    Ten zestaw, to jedno wielkie pomieszanie z poplątaniem.

  6. #6
    Użytkownik Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (1) Awatar Rembi
    Dołączył
    06.2014
    Skąd
    Kielce/Kraków
    Posty
    236
    Zawsze wychodziłem z założenia, że SSD to SSD, z pewnością szybszy od HDD, dlatego rozważałem kupno 32gb na system Win7, 320gb na dane to świat dla mnie. Biorę LC, ponieważ nie chce się znów użerać z wielkimi tubami, problemami związanymi z montażem, spasowaniem tego, pozatym... zawsze chciałem mieć LC w komputerze
    Procesor który ma odblokowany mnożnik, co ma dla mnie znaczenie, ze względu na to że procesor będzie podkręcany. Patrzyłem na testy owego Procesora, wypada podobnie jak i5 w grach, a do tego PC będzie używany, po za tym, jeśli miałbym kupować i5, to tylko odblokowany, a ten niestety kosztuje.

    Zasilacz jaki mam, to OCZ Mod x Stream 600w, nawet tydzień nie pracował.

    Ewentualnie kupić używane i5.
    Ostatnio edytowane przez Rembi ; 06-08-2014 o 20:37

  7. #7
    NiktNic Doświadczony overclocker Reputacja:   (7) Awatar KtosCos
    Dołączył
    11.2013
    Skąd
    23°11'E 50°59'N
    Posty
    557
    Możesz mi napisać, gdzie wyczytałeś, że ten procesor można podkręcić?
    Bo z tego co się orientuję, to on nie ma "k", a każdy procesor intela bez "k" ma zablokowany mnożnik (wyjątek w IB, gdzie można było po przez turbo podkręcić). Dodatkowo to są dwa rdzenie, i5 ma ich 4.


    Możesz też podać linki do testów, gdzie te dwa procesory wypadają podobnie.

  8. #8
    HWBot Team Extreme overclocker Reputacja:   (24) Awatar Blue
    Dołączył
    02.2012
    Skąd
    Bielsko-Biała
    Posty
    2,551
    Przecież to chłodzenie jest warte więcej, niż CPU.
    Memki też totalnie nieopłacalne.
    Buda to największy crap jaki widziałem.
    32GB na Win7?
    Intel Core i7 6700k@NZXT Kraken X61 / ASUS Maximus VIII Extreme / 4x4GB Kingston HyperX 3000MHz@CL15 / ASUS GTX 970 / Enermax Platimax 80Plus Platinum 600W / Samsung 128GB 840PRO / Samsung 120GB 850EVO / Seagate ST31000524AS 1TB / WesternDigital WD15EARS 1,5TB / Corsair Carbide Air 540 / Razer Ourobouros / Razer Blackwidow Ultimate Stealth 2014 / Razer Goliathus Extended / Razer Hammerhead Pro

  9. #9
    Użytkownik Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (1) Awatar Rembi
    Dołączył
    06.2014
    Skąd
    Kielce/Kraków
    Posty
    236
    https://www.youtube.com/watch?v=4H3JPKi994U

    G3258 TO Pentium K.

    Co do SSD, 64gb kosztuje ok 30zł więcej, więc znośnie.
    Nie rozumiem, czemu pod TEN sprzęt SSD miałby by być nieodpowiedni ? patrząc na szybkość w stosunku do HDD, to niebo a ziemia.
    ewentualnie SSHD.
    Ostatnio edytowane przez Rembi ; 06-08-2014 o 20:52

  10. #10
    Użytkownik Ekspert overclockingu Reputacja:   (4) Awatar Gwynbleidd
    Dołączył
    11.2013
    Posty
    1,227
    Ja się pytam, PO JAKĄ CHOLERĘ!?
    Wywalić kompakta, wywalić SSD. Koło 500zł zostaje w kieszeni.
    3570k za 640zł. Tylko zadzwoń do gościa, czy w 100% sprawny. Mobo wówczas na Z77 G43. Kilka złotych tańsza od tego kilera.
    Cały czas stówa w kieszeni.
    HDD wymieniamy na WD blue 1TB 64MB, 199zł, ok. 45 zł drożej od tamtego sigejta.
    To co zostało, dokładamy do 750ti (wywalamy pastę termoprzewodzącą).

    - - - Aktualizacja - - -

    Budę ktoś inny znajdzie. Tutaj już niestety poza budżetem (zakładając, że początkowy zestaw wykorzystywał fundusze w 100%).

    - - - Aktualizacja - - -

    Pamięci może na jakieś goodramy, albo cruciale balistixy. Nie będą sprawiały problemów przy montażu chłodzenia w przyszłości.

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •