Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 33

Wątek: Maksymalne napięcia podczas eXtremalnego O/C z użyciem SubZero

  1. #11
    HWBot Team Extreme overclocker Reputacja:   (24) Awatar Blue
    Dołączył
    02.2012
    Skąd
    Bielsko-Biała
    Posty
    2,551
    Cytat Zamieszczone przez Nifir Zobacz posta
    @Blu - mówiłeś, że nie ma sensu dawać VCIN większego niż 2,2V? http://hwbot.org/submission/2385316_...70k_9sec_800ms
    Ale to ES...
    Nieporównuj rertaila z ESem fredyamy
    Intel Core i7 6700k@NZXT Kraken X61 / ASUS Maximus VIII Extreme / 4x4GB Kingston HyperX 3000MHz@CL15 / ASUS GTX 970 / Enermax Platimax 80Plus Platinum 600W / Samsung 128GB 840PRO / Samsung 120GB 850EVO / Seagate ST31000524AS 1TB / WesternDigital WD15EARS 1,5TB / Corsair Carbide Air 540 / Razer Ourobouros / Razer Blackwidow Ultimate Stealth 2014 / Razer Goliathus Extended / Razer Hammerhead Pro

  2. #12
    Ptysio jestem Extreme overclocker Reputacja:   (10) Awatar Nifir
    Dołączył
    01.2014
    Skąd
    Zabrze / Gliwice
    Posty
    2,276
    Cytat Zamieszczone przez Blue Zobacz posta
    Ale to ES...
    Nieporównuj rertaila z ESem fredyamy
    Ale miałeś rację, nawet on ma tylko +0,4V w porównaniu do Vcore.

  3. #13
    HWBot Team Extreme overclocker Reputacja:   (24) Awatar Blue
    Dołączył
    02.2012
    Skąd
    Bielsko-Biała
    Posty
    2,551
    ...zawsze mam
    Intel Core i7 6700k@NZXT Kraken X61 / ASUS Maximus VIII Extreme / 4x4GB Kingston HyperX 3000MHz@CL15 / ASUS GTX 970 / Enermax Platimax 80Plus Platinum 600W / Samsung 128GB 840PRO / Samsung 120GB 850EVO / Seagate ST31000524AS 1TB / WesternDigital WD15EARS 1,5TB / Corsair Carbide Air 540 / Razer Ourobouros / Razer Blackwidow Ultimate Stealth 2014 / Razer Goliathus Extended / Razer Hammerhead Pro

  4. #14
    Użytkownik Extreme overclocker Reputacja:   (94) Awatar blabla123
    Dołączył
    02.2014
    Skąd
    WLKP
    Posty
    3,580
    Cytat Zamieszczone przez Nifir Zobacz posta
    W ŻADNYM WYPADKU NIE NALEŻY TAKICH NAPIĘĆ STOSOWAĆ PRZY CHŁODZENIU POWIETRZEM, CZY CIECZĄ!
    Pff 3770K @ 1,8 V @ air bangla aż miło
    Niestety w idle 90 stopni więc już testów nie dałem rady wykonać
    Ale idzie zima a do okna nie mam daleko
    Co do pamięci to im więcej tym lepiej... dla wyników

  5. #15
    HWBot Team Doświadczony overclocker Reputacja:   (1) Awatar Johny_B
    Dołączył
    06.2009
    Posty
    573
    Uwielbiam te teksty z innych portali/for: "nie dawaj więcej niż 1.65 na ram, bo..." i tutaj zaczyna się prawdziwa litania dlaczego nie
    MacBook Pro 13" (mid 2017) || iPad Pro 9,7" || iPhone 5 || Magic Keyboard & Logitech MX Master || harman/kardon Nova || LG 27ud88

  6. #16
    Użytkownik Extreme overclocker Reputacja:   (94) Awatar blabla123
    Dołączył
    02.2014
    Skąd
    WLKP
    Posty
    3,580
    Bez 2,0V nie ma zabawy
    Tutaj jeszcze 1.9V


    A tutaj już 2,0V
    Ostatnio edytowane przez blabla123 ; 04-09-2014 o 11:38

  7. #17
    HWBot Team Doświadczony overclocker Reputacja:   (1) Awatar Johny_B
    Dołączył
    06.2009
    Posty
    573


    Świetny wynik, chciałbym mieć bliźniaczy model tych kostek w wersji 3x2gb oparty o BBSE.
    Ostatnio edytowane przez Johny_B ; 04-09-2014 o 01:15
    MacBook Pro 13" (mid 2017) || iPad Pro 9,7" || iPhone 5 || Magic Keyboard & Logitech MX Master || harman/kardon Nova || LG 27ud88

  8. #18
    HWBot Team Extreme overclocker Reputacja:   (17) Awatar phobosq
    Dołączył
    11.2013
    Skąd
    Kraków
    Posty
    2,314
    Mam Perfect Stormy 2000CL9, chyba właśnie na BBSE, nie cisnąłem ich na maxa, ale przy 1.85 na X58 dobijają do 1000 CL8.

    i właśnie dlatego nie starcza mi czasu na kręcenie!

  9. #19
    Użytkownik Extreme overclocker Reputacja:   (94) Awatar blabla123
    Dołączył
    02.2014
    Skąd
    WLKP
    Posty
    3,580
    Nie mam BBSE w triplu ale te moje muszki robią tyle z palcem w D.
    Zresztą chyba większość BBSE tyle robi bez marudzenia.
    Taki teścik sobie zrobiłem ostatnio dla zabawy:

    V z palca ustawiane byle bootowało i przechodziło testy, bo nie chciało mi się przy tym siedzieć pół dnia.
    Więc pewnie i niższe napięcia by dawały rade w przypadku PSC/Elpid.

  10. #20
    Redaktor / Overclocker Ekspert overclockingu Reputacja:   (16) Awatar ludek
    Dołączył
    02.2013
    Skąd
    Wrocław
    Posty
    1,580
    @UP Jakie D9GTR i jakie D9JNL użyłeś? Jedno, dwustronne? Takie różnice, a nawet większe widać przy zmianie z jedno- na dwu- stronne moduły.

    A tutaj mam pytanie, czy wsadzenie czterech jednostronnych D9GTx kostek da taką samą wydajność jak dwie dwustronne? Czy może będzie miało tutaj znaczenie to, że są dwa duale i to "lepiej działa"? Ktoś robił taki test?

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •