Strona 7 z 9 PierwszyPierwszy ... 3456789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 83

Wątek: Pamięci DDR1/2/3 - listy, opisy, porady

  1. #61
    Użytkownik Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (2)
    Dołączył
    02.2015
    Skąd
    Jelenia Góra/Wrocław
    Posty
    359
    Cześć!
    Mam teraz Kingstony HyperX Predator 2x4gb KHX24C11T2K2/8X na Hynix-ach (kod 32 na opakowaniu)
    Zastanawiam się czy szukać drugiego takiego kompletu czy wymienić na 2x8gb. Używam ich też do P5E3 Prem.
    I teraz właśnie dokupić pamięci, wymienić na 2x8 i kupić coś do P5E3? Zależy mi na rozwiązaniu bardzo uniwersalnym.

  2. #62
    HWBot Team Extreme overclocker Reputacja:   (24) Awatar Blue
    Dołączył
    02.2012
    Skąd
    Bielsko-Biała
    Posty
    2,551
    Do P5E3 Premium/Deluxe szukaj memek opartych o Microny D9 GTR/JNL. Najlepiej 2x1GB.
    Intel Core i7 6700k@NZXT Kraken X61 / ASUS Maximus VIII Extreme / 4x4GB Kingston HyperX 3000MHz@CL15 / ASUS GTX 970 / Enermax Platimax 80Plus Platinum 600W / Samsung 128GB 840PRO / Samsung 120GB 850EVO / Seagate ST31000524AS 1TB / WesternDigital WD15EARS 1,5TB / Corsair Carbide Air 540 / Razer Ourobouros / Razer Blackwidow Ultimate Stealth 2014 / Razer Goliathus Extended / Razer Hammerhead Pro

  3. #63
    Użytkownik Extreme overclocker Reputacja:   (34) Awatar blabla123
    Dołączył
    02.2014
    Skąd
    WLKP
    Posty
    3,150
    Ale chcesz dać te 2x8 do tej płyty? Mogą byś spore problemy.
    Odpalałem nie raz 4x4 na 775 i banglało, czasami z oporami ale dawało radę.
    Przy modułach 8GB za duże ryzyko imo.
    Do zabawy są inne pamięci, do 24/7 też inne więc może sprecyzuj do czego chcesz te pamięci.
    Chyba, że mowa o 2 różnych platformach?

  4. #64
    Użytkownik Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (2)
    Dołączył
    02.2015
    Skąd
    Jelenia Góra/Wrocław
    Posty
    359
    Znaczy na razie mam jeden komplet pamięci na obie te platformy. Tematu pamięci RAM nie ogarniam TOTALNIE.
    To są na razie taki luźne rozważania co ewentualnie brać, żeby było najtaniej.

    Chce mieć komplet do OC na platformę 1150 może kiedyś się odważę i odpowiednio ją schłodzę ale na razie poligon na 775
    Jakich pamięci szukać na 775? Microny D9 GTR/JNL całkowicie nic mi nie mówi

  5. #65
    Użytkownik Extreme overclocker Reputacja:   (34) Awatar blabla123
    Dołączył
    02.2014
    Skąd
    WLKP
    Posty
    3,150
    Jak do 1150 to zostaw sobie te Kingstony, najwyżej potem dokupisz kolejny zestaw 2x4.
    Chyba, że potrzebujesz więcej pamięci do jakiejś obróbki czy coś to wiadomo im więcej tym lepiej.
    Na każdą platformę są pamięci lepsze lub gorsze więc dobiera się je odpowiednio pod dany zestaw.
    Poczytaj sobie tutaj.

  6. #66
    Użytkownik Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (2)
    Dołączył
    02.2015
    Skąd
    Jelenia Góra/Wrocław
    Posty
    359
    W sumie na razie starcza tylko chciałem mieć 2 zestaw żeby działał w głównym PC i mieć 16gb, a jak potrzeba przepinam do 775 i mam 2 PC odpalone. jeden do czytania porad forum, a na 775 konkretne OC.

  7. #67
    Użytkownik Extreme overclocker Reputacja:   (34) Awatar blabla123
    Dołączył
    02.2014
    Skąd
    WLKP
    Posty
    3,150
    No to lepiej skup się na tym nowszym sprzęcie i tam sobie dokup czy zmień na 16GB a do 775 kup jakieś fajne Microny nawet 2x1 i już z nimi będzie kupa zabawy.
    Do czytania forum też 2GB wystarczy przecież
    W tym temacie wrzucamy ciekawe aukcje, w tym też z pamięciami, więc możesz sobie coś upolować fajnego.
    http://overclock.pl/forum/threads/87...zperane-okazje

  8. #68
    Użytkownik Extreme overclocker Reputacja:   (34) Awatar blabla123
    Dołączył
    02.2014
    Skąd
    WLKP
    Posty
    3,150
    Na "ramlist" wrzucili listę DDR4

    http://ramlist.i4memory.com/ddr4/

  9. #69
    Użytkownik Podkręca śrubokrętem Reputacja:   (0)
    Dołączył
    07.2015
    Posty
    4
    Cześć.

    Takie pytanko.

    Przeglądam aukcje a pamięciami DDR2 i zastanawiam się dlaczego pisze na niektórych że nie współpracują z INTEL. Tylko i wyłącznie na AMD.

    To jest możliwe? konkretnie chodzi o pamięć 4gb w jednej kosci

    Dzieki

  10. #70
    Ptysio jestem Extreme overclocker Reputacja:   (10) Awatar Nifir
    Dołączył
    01.2014
    Skąd
    Zabrze / Gliwice
    Posty
    2,276
    Daj linka...

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •