Ostatnio edytowane przez EllipticDawid25 ; 08-09-2014 o 00:24
Ja w firestrike na moim i5 3570k(bez oc) i gigabyte radeon hd 7950@1000/1250mhz (bios f43 - niestety na nim hdmi nie smiga mi wiec tylko na wynik wsadzany) mam lekko ponad 6k pkt.Problem moj polega na tym, ze f43 to najlepszy bios(najbardziej stabilny z dobrym zapasem) dla mojej grafy do OC ale bez hdmi nie moge miec grafy bo i monitor i tv podpiete sa pod kompa. Ogolnie nie katowalem grafiki chociaz biosy prawie wszystkie na niej puscilem lacznie z referencyjnym i tym od sapphire, a konczac na modowanych przez roznych ludzi jak i mnie.
Jakim programem się moduje biosa ati? Zawsze miałem nvidia to tam łatwo było z tymi keplerami.
Ostatnio edytowane przez EllipticDawid25 ; 08-09-2014 o 11:00
Która versja obsługuje serir r9 czy wszystkie ? Ja mogę w matrixie z poziomu windows przestawiać wszystko i zapisuje w karcie.
BIOS-ów do R9 chyba żadna nie obsługuje, bo narzędzie jest nierozwijane od ponad trzech lat.
Czytając moje wypowiedzi na temat AMD, pamiętajcie o tym, że są one poparte doświadczeniami ze sprzętem tego producenta oraz rzetelnymi testami. Niemniej jednak niektóre z nich mogą mieć wydźwięk humorystyczny i dlatego nie należy brać ich dosłownie, nie mają też na celu ubliżaniu komukolwiek lub jakiejkolwiek firmie.
Dobry procesor dla gracza wciąż w cenie? Test dwudziestu dwóch modeli!
NVIDIA ForceWare 337.50 - czy to coś daje?
Szybsza pamięć dla gracza? Ależ oczywiście!
Do 7xxx i wyższych było narzędzie które pozwalało dać wyższe napięcie oraz inne tryby zegarów. Niewielu producentów (kontrolerów VRM) obsługiwało, ale może złapie
http://www.techpowerup.com/forums/th...-cards.189089/
| Intel Core i7 2700K @ 4,5 GHz 1,35V | Gigabyte Z68X-UD3H LGA1155 | Kingston Savage 2x8 GB @ 2133 MHz CL9 1.65V |
| 2x Samgate F3 500GB HD502HJ - Hybrid RAID 0+1 | Kingston HyperX 3K 240GB SATA III | Corsair VS650 |
| Gigabyte GeForce GTX 970 4GB Gaming G1 @ 1550/7200 MHz | Xonar DX | BitFenix Shinobi | Dell P2414H 24" 1080p AH-IPS |
MJ zadne RBE bo to juz wieki nie smiga... Teraz bodajze do hd 7xxx jest VBE, a do r9 raczej ciezko bedzie bo poprostu nic nie ma chyba ze na VBE ustawisz jako np. HD 7900 i moze zalapie bo grafy prawie identyczne...
A bylbym zapomnial, ze mozna jeszcze edytowac hex editorem jakims, ale tutaj trzeba miec pojecie o zapisie, albo przynajmniej poradnik z neta jak ktos modyfikowal.