Strona 1 z 10 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 100

Wątek: [KOSZ] Podziel się ile twój AMD wyciska w benchmarkach :)

  1. #1
    Zbanowany Podkręca śrubokrętem Reputacja:   (0)
    Dołączył
    09.2014
    Skąd
    UK
    Posty
    18

    [KOSZ] Podziel się ile twój AMD wyciska w benchmarkach :)

    Witam wszystkich posiadaczy AMD z ciekawości chciałbym (pewnie nie tylko ja ) Się dowiedzieć jak to wygląda w normalnym użytkowym oc AMD
    5Ghz 1.5v mul 25 fsb 200 na co dzień 4.8Ghz mieszczę się w 61 stopniach w mocnym stresie.

    - - - Aktualizacja - - -

    Np
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Record1.jpg
Wyświetleń:	89
Rozmiar:	88.1 KB
ID:	3327

    - - - Aktualizacja - - -


    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	fire strike1.jpg
Wyświetleń:	73
Rozmiar:	88.1 KB
ID:	3328
    Ostatnio edytowane przez EllipticDawid25 ; 07-09-2014 o 23:24

  2. #2
    Użytkownik Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (3)
    Dołączył
    05.2014
    Skąd
    Zielona Góra
    Posty
    234
    Ja w firestrike na moim i5 3570k(bez oc) i gigabyte radeon hd 7950@1000/1250mhz (bios f43 - niestety na nim hdmi nie smiga mi wiec tylko na wynik wsadzany) mam lekko ponad 6k pkt.Problem moj polega na tym, ze f43 to najlepszy bios(najbardziej stabilny z dobrym zapasem) dla mojej grafy do OC ale bez hdmi nie moge miec grafy bo i monitor i tv podpiete sa pod kompa. Ogolnie nie katowalem grafiki chociaz biosy prawie wszystkie na niej puscilem lacznie z referencyjnym i tym od sapphire, a konczac na modowanych przez roznych ludzi jak i mnie.

  3. #3
    Zbanowany Podkręca śrubokrętem Reputacja:   (0)
    Dołączył
    09.2014
    Skąd
    UK
    Posty
    18
    Jakim programem się moduje biosa ati? Zawsze miałem nvidia to tam łatwo było z tymi keplerami.
    Ostatnio edytowane przez EllipticDawid25 ; 08-09-2014 o 10:00

  4. #4
    - NCFOM - Guru overclockingu Reputacja:   (30) Awatar MJ
    Dołączył
    07.2011
    Skąd
    W-wa
    Posty
    5,905
    RBE

  5. #5
    Zbanowany Podkręca śrubokrętem Reputacja:   (0)
    Dołączył
    09.2014
    Skąd
    UK
    Posty
    18
    Która versja obsługuje serir r9 czy wszystkie ? Ja mogę w matrixie z poziomu windows przestawiać wszystko i zapisuje w karcie.

  6. #6
    - NCFOM - Guru overclockingu Reputacja:   (30) Awatar MJ
    Dołączył
    07.2011
    Skąd
    W-wa
    Posty
    5,905

  7. #7
    Lytek k***a Extreme overclocker Reputacja:   (42) Awatar tomcuk
    Dołączył
    08.2011
    Posty
    3,914
    BIOS-ów do R9 chyba żadna nie obsługuje, bo narzędzie jest nierozwijane od ponad trzech lat.
    Czytając moje wypowiedzi na temat AMD, pamiętajcie o tym, że są one poparte doświadczeniami ze sprzętem tego producenta oraz rzetelnymi testami. Niemniej jednak niektóre z nich mogą mieć wydźwięk humorystyczny i dlatego nie należy brać ich dosłownie, nie mają też na celu ubliżaniu komukolwiek lub jakiejkolwiek firmie.

    Dobry procesor dla gracza wciąż w cenie? Test dwudziestu dwóch modeli!
    NVIDIA ForceWare 337.50 - czy to coś daje?
    Szybsza pamięć dla gracza? Ależ oczywiście!

  8. #8
    Redaktor i Administrator Extreme overclocker Reputacja:   (20) Awatar majkel_94
    Dołączył
    07.2009
    Skąd
    Katowice
    Posty
    3,042
    Do 7xxx i wyższych było narzędzie które pozwalało dać wyższe napięcie oraz inne tryby zegarów. Niewielu producentów (kontrolerów VRM) obsługiwało, ale może złapie

    http://www.techpowerup.com/forums/th...-cards.189089/
    | Intel Core i7 2700K @ 4,5 GHz 1,35V | Gigabyte Z68X-UD3H LGA1155 | Kingston Savage 2x8 GB @ 2133 MHz CL9 1.65V |
    | 2x Samgate F3 500GB HD502HJ - Hybrid RAID 0+1 | Kingston HyperX 3K 240GB SATA III | Corsair VS650 |
    | Gigabyte GeForce GTX 970 4GB Gaming G1 @ 1550/7200 MHz | Xonar DX | BitFenix Shinobi | Dell P2414H 24" 1080p AH-IPS |


  9. #9
    Użytkownik Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (3)
    Dołączył
    05.2014
    Skąd
    Zielona Góra
    Posty
    234
    MJ zadne RBE bo to juz wieki nie smiga... Teraz bodajze do hd 7xxx jest VBE, a do r9 raczej ciezko bedzie bo poprostu nic nie ma chyba ze na VBE ustawisz jako np. HD 7900 i moze zalapie bo grafy prawie identyczne...
    A bylbym zapomnial, ze mozna jeszcze edytowac hex editorem jakims, ale tutaj trzeba miec pojecie o zapisie, albo przynajmniej poradnik z neta jak ktos modyfikowal.

  10. #10
    Zbanowany Podkręca śrubokrętem Reputacja:   (0)
    Dołączył
    09.2014
    Skąd
    UK
    Posty
    18
    A ten program od matrixa co ja mam zadziałał by na innej grafice ? Gpu tweak czy tylko matrixom pozwala na takie machloje ?

    - - - Aktualizacja - - -

    4.8 Ghz ultra HD
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	tomb1.jpg
Wyświetleń:	70
Rozmiar:	94.8 KB
ID:	3329

    - - - Aktualizacja - - -


    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	ungine 5Ghz.jpg
Wyświetleń:	53
Rozmiar:	44.1 KB
ID:	3330

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •