Strona 11 z 25 PierwszyPierwszy ... 78910111213141521 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 245

Wątek: 771 -> 775 mod; czyli Xeon zamiast Core 2 Quad

  1. #101
    Użytkownik Podkręca śrubokrętem Reputacja:   (0)
    Dołączył
    12.2017
    Posty
    15
    Kurcze o tym nie pomyślałem

  2. #102
    Użytkownik Podkręca śrubokrętem Reputacja:   (0)
    Dołączył
    12.2017
    Posty
    15
    Bateria wymieniona sytuacja bez zmian, dalej po drugim włączeniu kompa ustawienia BIOS wskakują na default, ale zauważyłem że nie wszystkie np EIST i CIE został na disable.

    Jakieś inne sugestie? Musi być coś w biosie nie tak ustawione, tylko co?

  3. #103
    Użytkownik Doświadczony overclocker Reputacja:   (17) Awatar An2
    Dołączył
    08.2015
    Posty
    561
    Wgraj jeszcze raz bios.
    A jak kompa zostawiasz wyłączonego na noc, ale zostawiasz zasilacz pod prądem (nie wyłączasz zasilacza pstryczkiem z tyłu niego), to znikają ustawienia też?

  4. #104
    Użytkownik Podkręca śrubokrętem Reputacja:   (0)
    Dołączył
    12.2017
    Posty
    15
    Cytat Zamieszczone przez An2 Zobacz posta
    Wgraj jeszcze raz bios.
    A jak kompa zostawiasz wyłączonego na noc, ale zostawiasz zasilacz pod prądem (nie wyłączasz zasilacza pstryczkiem z tyłu niego), to znikają ustawienia też?
    Dzisiaj wrzucę jeszcze raz bios. Jeżeli chodzi o wyłączanie zasilania to nie ma znaczenia czy zasilacz pod napięciem czy odłączony.

    Dodatkowe pytanie dla xeona e5440 72 stopnie w occt na najcieplejszym rdzeniu to dużo czy jeszcze ok?


    Jeszcze jedno pytanie nie potrafię przeskoczyć 480mhz na fsb jest na to jakaś rada?
    Może podnieść napięcie fsb tylko nie wiem o ile.

    I jeszcze kolejne
    Zasilacz mam Chieftec GPS-450AA- 101A
    Zastanawiam się czy nie jest za słaby niby mocowo wystarcza ale jak obciąże kompa to wentylator zaczyna wychodzić na wysokie obroty i jest uciążliwy co najmniej

    Reszta klocków
    Płyta z tematu
    Radeon gigabyte 5850 OC 1gb
    Ram 4x1gb Adata 1066hz wiem że do OC 4x1gb to nie za dobrze
    Jakiś tam dysk 320gb + na dniach ssd z adapterem



    Kurcze nie potrafię tego biosu wrzucić nie wykrywa mi pena cały czas prosi o dyskietke
    Ostatnio edytowane przez malek.lukasz.81 ; 21-12-2017 o 20:27

  5. #105
    Użytkownik Doświadczony overclocker Reputacja:   (17) Awatar An2
    Dołączył
    08.2015
    Posty
    561
    Cytat Zamieszczone przez malek.lukasz.81 Zobacz posta


    Kurcze nie potrafię tego biosu wrzucić nie wykrywa mi pena cały czas prosi o dyskietke
    Spróbuj na HDD (zaraz z brzegu dysku i drzewa folderów np. na C wrzucić plik biosu i zobacz czy z niego da rady flash'nać.

  6. #106
    Użytkownik Podkręca śrubokrętem Reputacja:   (0)
    Dołączył
    12.2017
    Posty
    15
    Cytat Zamieszczone przez An2 Zobacz posta
    Spróbuj na HDD (zaraz z brzegu dysku i drzewa folderów np. na C wrzucić plik biosu i zobacz czy z niego da rady flash'nać.
    Ok bios ogarnięty dzięki małemu sprytne programikowi o nazwie @bios. Zobaczę jak jutro się maszynka będzie zachowywać narazie dzięki i dobranoc.

  7. #107
    Użytkownik Podkręca śrubokrętem Reputacja:   (0)
    Dołączył
    06.2017
    Posty
    17
    Cytat Zamieszczone przez malek.lukasz.81 Zobacz posta
    Ok bios ogarnięty dzięki małemu sprytne programikowi o nazwie @bios. Zobaczę jak jutro się maszynka będzie zachowywać narazie dzięki i dobranoc.
    72 stopnie w czym masz? Jeśli w prime95 na nastawie Small FFT nie przekroczy 80C w ciągu 15 minut testu, to jest ok. Takie są moje standardy. pamiętaj, im więcej ustawień w biosie masz na MANUAL, tym bezpieczniej. Używałem E5450 przez półtora roku na ASUS P5Q3 na 4.12 GHz i jeszcze go sprzedałem. Nastawy miałem m.w. takie:
    https://imgur.com/yYYR2U5
    https://imgur.com/3aTCNlG
    https://imgur.com/43w61L4
    https://imgur.com/UYVTPJj

  8. #108
    Użytkownik Podkręca śrubokrętem Reputacja:   (0)
    Dołączył
    12.2017
    Posty
    15
    72 stopnie w core temp przy teście w ortosie na small FFT po 30 minutach z tym że nie mam xeona 5450 tylko 5440.

    Jeżeli chodzi o napięcia to tylko vcore mam wartość ustawioną na 1.28v reszta mam na normal nie jakieś auto. Jeżeli chodzi o wartości to nie mam możliwości ustawić jakiś konkretnych tylko podbić o np 0.1V lub 0.02V w zależności od opcji i dlatego ich nie ruszam bo nie wiem na jakiej wartości są ustawione. Zakładam że normal to normal i tyle jeżeli się mylę to mnie poprawcie.

    Do 4.12mhz nie umie dobić chyba fsb Wall płyta nie wstaje

  9. #109
    Użytkownik Doświadczony overclocker Reputacja:   (17) Awatar An2
    Dołączył
    08.2015
    Posty
    561
    A RAM cię nie hamuje? Podciągając takty FSB podciągasz jednocześnie takty RAM'u. Masz dzielniki FSBRAM na tej płycie?

  10. #110
    Użytkownik Podkręca śrubokrętem Reputacja:   (0)
    Dołączył
    12.2017
    Posty
    15
    Cytat Zamieszczone przez An2 Zobacz posta
    A RAM cię nie hamuje? Podciągając takty FSB podciągasz jednocześnie takty RAM'u. Masz dzielniki FSBRAM na tej płycie?
    Z ramem mam spokój tak jak pisałem gdzieś wcześniej mam adate 1066 na chwile obecna chodzą na 950mhz lub coś koło tego
    Ostatnio edytowane przez malek.lukasz.81 ; 22-12-2017 o 18:14

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •