Strona 12 z 16 PierwszyPierwszy ... 28910111213141516 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 152

Wątek: 771 -> 775 mod; czyli Xeon zamiast Core 2 Quad

  1. #111
    Użytkownik Podkręca śrubokrętem Reputacja:   (0)
    Dołączył
    12.2017
    Posty
    15
    Po dzisiejszych testach stwierdzam że wymiana biosu pomogła


    Ile taki podkręcony xeon może brać prądu?

  2. #112
    Użytkownik Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (17) Awatar An2
    Dołączył
    08.2015
    Posty
    469
    Zainstaluj sobie HWiNFO64 i tam w oknie Sensor Status jest podane co i ile bierze prądu w Voltach, Wattach i Amperach.
    Obciąż procka w 100% np. progsem OCCT zakładka CPU;Linckpack i zobaczysz ile zasysa prądu na maksa.

  3. #113
    Użytkownik Podkręca śrubokrętem Reputacja:   (0)
    Dołączył
    06.2017
    Posty
    16
    Cytat Zamieszczone przez malek.lukasz.81 Zobacz posta
    72 stopnie w core temp przy teście w ortosie na small FFT po 30 minutach z tym że nie mam xeona 5450 tylko 5440.

    Jeżeli chodzi o napięcia to tylko vcore mam wartość ustawioną na 1.28v reszta mam na normal nie jakieś auto. Jeżeli chodzi o wartości to nie mam możliwości ustawić jakiś konkretnych tylko podbić o np 0.1V lub 0.02V w zależności od opcji i dlatego ich nie ruszam bo nie wiem na jakiej wartości są ustawione. Zakładam że normal to normal i tyle jeżeli się mylę to mnie poprawcie.

    Do 4.12mhz nie umie dobić chyba fsb Wall płyta nie wstaje
    Hej, każdy procesor na innego walla. E5450 to praktycznie to samo co Twój, tylko E5440 trafił do niższej półki więc być może stąd niższe oc. Ale są też E5450, które nie osiągają 3.9. Temperaturę masz super, z tego co pamiętam, ja go jechałem na 1.32 lub 1.34V, więc masz stosunkowo niskie napięcie.

  4. #114
    Użytkownik Podkręca śrubokrętem Reputacja:   (0)
    Dołączył
    12.2017
    Posty
    15
    Cytat Zamieszczone przez JuanMariaRamirez Zobacz posta
    Hej, każdy procesor na innego walla. E5450 to praktycznie to samo co Twój, tylko E5440 trafił do niższej półki więc być może stąd niższe oc.
    Wiem o co ci chodzi ale chyba ja się źle wyraziłem. Jak zmniejszenie mnożnik do 6 to płyta nie chce wstać przy bodajże 485mhz, więc to raczej płyta nie daje rady.
    No chyba że podniósł bym napięcie na którejś opcji odpowiedzialnej za fsb płyty. Nie wiem czy dobrze kombinuje, może porostu TTTM

  5. #115
    Użytkownik Podkręca śrubokrętem Reputacja:   (0)
    Dołączył
    12.2017
    Posty
    15
    Cytat Zamieszczone przez An2 Zobacz posta
    Zainstaluj sobie HWiNFO64 i tam w oknie Sensor Status jest podane co i ile bierze prądu w Voltach, Wattach i Amperach.
    Obciąż procka w 100% np. progsem OCCT zakładka CPU;Linckpack i zobaczysz ile zasysa prądu na maksa.
    Właśnie to muszę po sprawdzać, boję się że mój wiekowy zasilacz nie daje rady
    Jakby nie było pewnie się już trochę zdegradował przez ileś tam lat.

    Jak obciążam system jakimś testem lub nawet grą(cs-go) to zasilacz mocno nawet bardzo mocno słychać, wiem że te chieftec-ki są głośne ale to troszkę przesada.

    Myślałem o wymianie wentylatora tylko czy się zasilacz nie będzie gotować.

  6. #116
    Użytkownik Podkręca śrubokrętem Reputacja:   (0)
    Dołączył
    06.2017
    Posty
    16
    Cytat Zamieszczone przez malek.lukasz.81 Zobacz posta
    Właśnie to muszę po sprawdzać, boję się że mój wiekowy zasilacz nie daje rady
    Jakby nie było pewnie się już trochę zdegradował przez ileś tam lat.

    Jak obciążam system jakimś testem lub nawet grą(cs-go) to zasilacz mocno nawet bardzo mocno słychać, wiem że te chieftec-ki są głośne ale to troszkę przesada.

    Myślałem o wymianie wentylatora tylko czy się zasilacz nie będzie gotować.
    Tego proca i płyty używałem z Tagan 600W. Teraz mam nowoczesny proc i kartę graficzną, ale Tagan wciąż chodzi. Męczy się biedak potwornie. Rozdziałka 3440x1440, GTX 1080 TI, karta w grze PUBG ssie 135% power limit (150% to 375W). Do tego i7 6700K z 4.5GHz na wszystkich rdzeniach. Corsair HX750 jedzie już kurierem, by zdążyć zanim Tagan wybuchnie, on ma ok 10 lat...

    Tagan pozostaje dość głośny po 30 minutowej sesji PUBG. Corsair ma super auto regulację i zapas mocy. Dorwalem tanio na zadowolenie pl ale już nie ma w tej cenie...

    Jaki masz dokładnie chieftec (bo oni tanizne też robili) i jakie GPU?

  7. #117
    Użytkownik Podkręca śrubokrętem Reputacja:   (0)
    Dołączył
    12.2017
    Posty
    15
    Grafikę mam gigabyte radeon HD 5850oc Staroć ale jeszcze daje rade a zasilacz taki jak na zdjęciu też nic nowego w zasadzie taka zabawa starymi klockami



    Pewnie już mało kto bawi się s775
    Miałem okazję kupić i5 2500k na fajnej płycie za 500 zł ale za długo się zastanawiałem
    Ostatnio edytowane przez malek.lukasz.81 ; 23-12-2017 o 15:06

  8. #118
    twoja tesciowa Guru overclockingu Reputacja:   (31) Awatar Dziarson
    Dołączył
    03.2012
    Skąd
    Republika Czeska
    Posty
    5,695
    Cytat Zamieszczone przez JuanMariaRamirez Zobacz posta
    Tego proca i płyty używałem z Tagan 600W. Teraz mam nowoczesny proc i kartę graficzną, ale Tagan wciąż chodzi. Męczy się biedak potwornie. Rozdziałka 3440x1440, GTX 1080 TI, karta w grze PUBG ssie 135% power limit (150% to 375W). Do tego i7 6700K z 4.5GHz na wszystkich rdzeniach. Corsair HX750 jedzie już kurierem, by zdążyć zanim Tagan wybuchnie, on ma ok 10 lat...

    Tagan pozostaje dość głośny po 30 minutowej sesji PUBG. Corsair ma super auto regulację i zapas mocy. Dorwalem tanio na zadowolenie pl ale już nie ma w tej cenie...

    Jaki masz dokładnie chieftec (bo oni tanizne też robili) i jakie GPU?
    Sprzet za grube tysiace i corsair prosze cie weź zal PL
    xxxxxx Trupek I5 6600K 5GHz Noctua NH-D15 Corsair Veagance 16GB 3900MHz Asrock Pro 4 GTX 1080 Msi xxxxxxx
    Samsung 960 Evo 256GB m.2 Samsung U28E590D 4K
    EVGA SuperNOVA 750 G2 750W



  9. #119
    Użytkownik Podkręca śrubokrętem Reputacja:   (0)
    Dołączył
    06.2017
    Posty
    16
    Cytat Zamieszczone przez Dziarson Zobacz posta
    Sprzet za grube tysiace i corsair prosze cie weź zal PL
    HX seria 2017 platinum. Nie mylić z tanimi seriami. One są robione przez inną firmę niż cx, vx, rm. Będzie dobrze.

  10. #120
    twoja tesciowa Guru overclockingu Reputacja:   (31) Awatar Dziarson
    Dołączył
    03.2012
    Skąd
    Republika Czeska
    Posty
    5,695
    Jak byś kupił seasonica albo evga to może ale corsair 750W przy jakiej temp dziękuję więcej nic nie powiem nie urazajac enermaxa
    xxxxxx Trupek I5 6600K 5GHz Noctua NH-D15 Corsair Veagance 16GB 3900MHz Asrock Pro 4 GTX 1080 Msi xxxxxxx
    Samsung 960 Evo 256GB m.2 Samsung U28E590D 4K
    EVGA SuperNOVA 750 G2 750W



Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •