Strona 18 z 22 PierwszyPierwszy ... 8141516171819202122 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 218

Wątek: 771 -> 775 mod; czyli Xeon zamiast Core 2 Quad

  1. #171
    Użytkownik Podkręca śrubokrętem Reputacja:   (0)
    Dołączył
    08.2016
    Posty
    15
    To co mi polecacie do 150zl ?

    Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

  2. #172
    Użytkownik Początkujący overclocker Reputacja:   (0) Awatar R.O.B.
    Dołączył
    01.2018
    Skąd
    KSU
    Posty
    29
    intel+ ddr2..... według mnie coś od ASUS ala P5Q PRO
    Sam mam na niej dziadzia
    P5Q pro chodzą powyżej 200 ale odrobiłem za ciebie lekcje i tu masz MOBO +C2D+box za jedyne 169

    http://allegro.pl/asus-p5q-pro-e4500...7.html#thumb/3

  3. #173
    Użytkownik Początkujący overclocker Reputacja:   (2) Awatar gagarin77
    Dołączył
    02.2015
    Posty
    90
    @marcinkrakowski4

    Możliwe że Xeona masz w rewizji E0 a płyta nie obsługuje tej rewizji jądra. W takim wypadku nawet jak byś oryginalnego Q9xxx rev E0/R0 wsadził to by się skończyło identycznie. P965 to stary chipset i support MSI się skończył zanim proce w E0/R0 zaczęły wychodzić.

    https://www.msi.com/Motherboard/supp...V2#support-cpu
    Patrzyłem w ostatnim biosie v3.8 nie ma microcodów do E0/R0 dla oryginalnych Quadów/C2D. Czyli nie zaimplementowano obsługi tych procków do tych płyt.

    Jedyna opcja to możesz samemu dodać brakujący microcod od oryginalnych quadów, jakieś 5% szansy że to pomoże Xeonowi.
    Tak się nazywa ten microcod, możesz poszukać go w google
    cpu0001067a_plat00000011_ver00000a0b_date20100928.bin

    albo wyekstraktować z archiwum które dostarczył intel
    Jak to zrobić jest opisane na tym blogu http://donovan6000.blogspot.ru/2013/...icrocodes.html
    Wygląda na to że nie można tej strony już przeglądać, użyj web.archive.org

  4. #174
    Użytkownik Podkręca śrubokrętem Reputacja:   (0)
    Dołączył
    08.2016
    Posty
    15
    Cytat Zamieszczone przez gagarin77 Zobacz posta
    @marcinkrakowski4

    Możliwe że Xeona masz w rewizji E0 a płyta nie obsługuje tej rewizji jądra. W takim wypadku nawet jak byś oryginalnego Q9xxx rev E0/R0 wsadził to by się skończyło identycznie. P965 to stary chipset i support MSI się skończył zanim proce w E0/R0 zaczęły wychodzić.

    https://www.msi.com/Motherboard/supp...V2#support-cpu
    Patrzyłem w ostatnim biosie v3.8 nie ma microcodów do E0/R0 dla oryginalnych Quadów/C2D. Czyli nie zaimplementowano obsługi tych procków do tych płyt.

    Jedyna opcja to możesz samemu dodać brakujący microcod od oryginalnych quadów, jakieś 5% szansy że to pomoże Xeonowi.
    Tak się nazywa ten microcod, możesz poszukać go w google
    cpu0001067a_plat00000011_ver00000a0b_date20100928.bin

    albo wyekstraktować z archiwum które dostarczył intel
    Jak to zrobić jest opisane na tym blogu http://donovan6000.blogspot.ru/2013/...icrocodes.html
    Wygląda na to że nie można tej strony już przeglądać, użyj web.archive.org
    Dzieki wielkie za info , biore sie do roboty , moze sie uda

    Wysłane z mojego nikel przy użyciu Tapatalka

  5. #175
    Użytkownik Podkręca śrubokrętem Reputacja:   (0)
    Dołączył
    08.2016
    Posty
    15
    Powiecie mi co się stało ?
    Bawilem się w biosie , włączałem i wyłączałem różne funkcje . Zapisałem ustawienia i zrobił się czarny ekran , postanowilem zresetować bios i dalej mam czarny ekran , podłączam pod inne grafy i dalej czarny ekran .

    Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

  6. #176
    Użytkownik Podkręca śrubokrętem Reputacja:   (0)
    Dołączył
    08.2016
    Posty
    15
    Miałem dosyć tej zabawy , udało mi się kupić za 50 zł płytę pod fm2+ z athlonem X4 750k . To był chyba dobry zakup co nie ?

    Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

  7. #177
    Użytkownik Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (2)
    Dołączył
    02.2015
    Skąd
    Jelenia Góra/Wrocław
    Posty
    359
    "płyta pod FM2+" to bardzo enigmatyczne stwierdzenie. Może trochę punktów złapiesz na hwbot ale raczej szaleństwa nie będzie

  8. #178
    Użytkownik Początkujący overclocker Reputacja:   (0) Awatar R.O.B.
    Dołączył
    01.2018
    Skąd
    KSU
    Posty
    29
    Cytat Zamieszczone przez marcinkrakowski4 Zobacz posta
    Miałem dosyć tej zabawy , udało mi się kupić za 50 zł płytę pod fm2+ z athlonem X4 750k . To był chyba dobry zakup co nie ?

    Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
    TAAAAAAAAAk udało ci się::: zamienić 4 rdzeniowca na 2 z niewiadomo jakim MOBO ,bo skoro nie piszesz to albo sam tego nie wiesz lub jest jeszcze gorsza od tamtej MSI
    5 dych wyrzucone w błoto moim zdaniem. Dołożyłbyś te 110 i miałbyś DOBRĄ P5Q PRO pod xeona tak jak ci proponowałem i byłbyś zadowolony..
    Ogólnie to teraz zrobiłeś downgrade pc

    Wysłane z mojego dziadzia P5Q PRO+X5470 OC 4GHz+8GB OCZ 1066+GTX1050Ti 4GB msi przy użyciu Klawiatury
    Ostatnio edytowane przez R.O.B. ; 21-02-2018 o 18:01

  9. #179
    HWBot Team Extreme overclocker Reputacja:   (17) Awatar ViNG
    Dołączył
    02.2012
    Skąd
    Des Plaines, Illinois
    Posty
    2,241
    Z 5sztuk e5430...fsb500 srednio robia ~1.285vcore...1.1vtt...powyzej 500 juz gigus jest potrzebny;__;
    3930k@4.8 AIO, Rampage IV BE, 4x2GB G.Skill Pi Black 2200@2400cl8, 980Ti LTG SLi, 2x1000W Seasonic Platinum, Pajonk

  10. #180
    Użytkownik Podkręca śrubokrętem Reputacja:   (0)
    Dołączył
    02.2018
    Posty
    4
    Pozwólcie, że się podepnę. Mam procesor Xeon L5420 i każda próba podbicia szyny o nawet 1MHz do góry, powoduje nie wstawanie płyty, co może być przyczyną? W biosie dodatkowo nigdzie nie moge znaleźć VCore procesora. Płyta: ASRock G41M-VS3 r2.0, procka chciałbym podbić chociaż do 3GHz.

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •