Strona 5 z 25 PierwszyPierwszy 12345678915 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 246

Wątek: 771 -> 775 mod; czyli Xeon zamiast Core 2 Quad

  1. #41
    Ptysio jestem Extreme overclocker Reputacja:   (10) Awatar Nifir
    Dołączył
    01.2014
    Skąd
    Zabrze / Gliwice
    Posty
    2,276
    Cytat Zamieszczone przez ludek Zobacz posta
    Dlatego wyłączamy pagefile i odciupalamy lapka z avastów i innych skajpów i włączamy wygląd windows 98 i usługi won Wtedy nawet 4 GB lapek na cięższych programach nie zatnie się za bardzo i nie wyskoczy BSoD że limit pamięci osiągnięty albo zamknięcie programu z powodu ograniczenia ramu.
    Jak wyłączysz pagefile, to dopiero fajne BSoDy dostajesz...

    Cytat Zamieszczone przez ivanov Zobacz posta
    Spotkałem się z alternatywną metodą instalacji procka 771 w płycie 775, aczkolwiek zdecydowanie jej nie polecam - polega ona na zrobieniu wycięć w PCB CPU

    Made by Maniakalny/Duniek i podobno działa
    [/url]
    Nie rozumiem o co tyle szumu. Przecież w PCB proca masz tylko ścieżki pociągnięte, więc śmiało można go lekko spiłować.

  2. #42
    Redaktor / Overclocker Ekspert overclockingu Reputacja:   (16) Awatar ludek
    Dołączył
    02.2013
    Skąd
    Wrocław
    Posty
    1,580
    Cytat Zamieszczone przez Nifir Zobacz posta
    Jak wyłączysz pagefile, to dopiero fajne BSoDy dostajesz...
    Mam zawsze wyłączone pagefile chyba, że komp ma 1GB ramu i WIN7 64b Do 8 GB nie ma możliwości by fizyczny ram nie starczył, no chyba że ktoś gra w nowoczesne szczyty niezoptymalizowania i ma swojego avasta full PL licence

    Nawet na lapku z 3 GB ram jadę bez pagefile Zero bsodów i wywaleń przez ponad rok. Działa na WXP

  3. #43
    Ptysio jestem Extreme overclocker Reputacja:   (10) Awatar Nifir
    Dołączył
    01.2014
    Skąd
    Zabrze / Gliwice
    Posty
    2,276
    No ja się powoli szykuję do zmiany lapka, bo mnie wkurza jak czasem chrome się zwiesi przy 4GB ramu...

  4. #44
    Użytkownik Początkujący overclocker Reputacja:   (0) Awatar Pyza
    Dołączył
    09.2015
    Posty
    26
    Przesiadka z q8200 oc 3.1ghz na xeona e5450 to dobry pomysł ?
    Dysponuje sprzętem
    płyta asus p5q3
    hd6870
    10gb ram 1333mhz
    chłodzenie spartan pro 3
    Będzie odczuwalna zmiana w grach ?

  5. #45
    Użytkownik Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (2) Awatar 7niebo
    Dołączył
    10.2013
    Skąd
    Gdańsk
    Posty
    272
    Po oc coś tam odczujesz, ale dupy nie urwie

  6. #46
    Użytkownik Początkujący overclocker Reputacja:   (0) Awatar Pyza
    Dołączył
    09.2015
    Posty
    26
    Widziałem na allegro nieco droższe xeony z wyciętymi rowkami w pcb.
    Co prawda cena nieznacznie większa,czy taki przerobiony xeon będzie sprawnie działał ?

  7. #47
    Użytkownik Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (2) Awatar 7niebo
    Dołączył
    10.2013
    Skąd
    Gdańsk
    Posty
    272
    Jeśli nie zostały uszkodzone ścieżki i mikroelementy to teoretycznie tak

  8. #48
    Użytkownik Początkujący overclocker Reputacja:   (0) Awatar Pyza
    Dołączył
    09.2015
    Posty
    26
    No nie wiem
    Procek ten nie jest drogi bo w granicach 100-150zł jeśli go się uszkodzi to mam w zapasie swojego q8200 a za to ciąć płytę to mam tylko jedną.
    A czy jeszcze dało by radę tę rowki w xeonie zrobić chałupniczą metodą czyli pilnikiem okrągłym do metalu ?


    edit:
    Słuchaj a jeśli wytnę te wystające elementy w płycie głównej nożykiem do tapet to będzie możliwość obsługi w niej quadów na 775 ?

  9. #49
    Forumowy dałn Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (-27) Awatar haha3
    Dołączył
    01.2015
    Skąd
    Polska
    Posty
    154
    A dlaczego miałaby stracić obsługę quadów?
    Przecież to tylko kawałek plastiku
    3520MHz -------- 7220MHz
    Czytając moje wypowiedzi na temat Intela, pamiętajcie o tym, że są one poparte doświadczeniami ze sprzętem tego producenta oraz rzetelnymi testami. Niemniej jednak niektóre z nich mogą mieć wydźwięk humorystyczny i dlatego należy brać je dosłownie, mają też na celu ubliżenie komukolwiek lub jakiejkolwiek firmie.

  10. #50
    Użytkownik Początkujący overclocker Reputacja:   (0) Awatar Pyza
    Dołączył
    09.2015
    Posty
    26
    Zainstalowanie biosa pod xeona
    kupienie go wraz z adapterem
    wycięcie prowadnic w płycie
    podłączam i wszystko śmiga ?
    jeszcze dodam że wszystkie tutoriale co oglądałem są na ddr2 a moja płyta korzysta z ddr3 to wszystko będzie dobrze ?

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •