Strona 16 z 22 PierwszyPierwszy ... 6121314151617181920 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 218

Wątek: 771 -> 775 mod; czyli Xeon zamiast Core 2 Quad

  1. #151
    HWBot Team Extreme overclocker Reputacja:   (17) Awatar ViNG
    Dołączył
    02.2012
    Skąd
    Des Plaines, Illinois
    Posty
    2,240
    Jeszcze jest 519K
    2700k@5.0, Nh-D15, Asrock z77 Extreme4, G.Skill Pi 1600@2133, MSi 980Ti LTG, Vertex4 128GB + WD Green 2TB, SS1000XP, Antec 900

  2. #152
    Użytkownik Doświadczony overclocker Reputacja:   (3)
    Dołączył
    10.2016
    Skąd
    Warszawa
    Posty
    693
    Cytat Zamieszczone przez ViNG Zobacz posta
    Jeszcze jest 519K
    Ooo dobre info thx

  3. #153
    Użytkownik Podkręca śrubokrętem Reputacja:   (0)
    Dołączył
    02.2018
    Posty
    1
    Witam znalazłem temat ponieważ chcę postawić komputer od zera na quadzie/xeonie. Przemawia do mnie bardziej Xeon. Konkretnie kupił bym e5450. Znalazłem płytę z tematu Asus P5Q ale bez "turbo" za 150zł, ewentualnie znalazłem jeszcze p5q pro,p5q deluxe ,p5q pro. Pamięć ogarnął bym na początek jakąś 1x4GB. Pytanie czy stanie po wgraniu tego microcodu do biosu? I czy przy dobrym coolerze mógł bym trochę go podkręcić ?
    Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez Gumason ; 09-02-2018 o 00:54

  4. #154
    HWBot Team Extreme overclocker Reputacja:   (17) Awatar ViNG
    Dołączył
    02.2012
    Skąd
    Des Plaines, Illinois
    Posty
    2,240
    W przypadku p5q/p5q3 dlx odpowiedniki e8***/q9*** dzialaja bez potrzeby wgrywania microkodow.

    Pozdro
    2700k@5.0, Nh-D15, Asrock z77 Extreme4, G.Skill Pi 1600@2133, MSi 980Ti LTG, Vertex4 128GB + WD Green 2TB, SS1000XP, Antec 900

  5. #155
    Użytkownik Początkujący overclocker Reputacja:   (0) Awatar R.O.B.
    Dołączył
    01.2018
    Skąd
    KSU
    Posty
    29
    P5Q PRO z X5470 po wgraniu mikrokodow i OC na 4GHz śmiga obecnie bez problemów z 8 GB Ram OCZ i grafa GTX 1050Ti 4GB aero od MSI. Ale jeśli stawiasz PC od podstaw to rozważ coś nowszego niż 775/771
    Ostatnio edytowane przez R.O.B. ; 10-02-2018 o 00:04

  6. #156
    Użytkownik Podkręca śrubokrętem Reputacja:   (0)
    Dołączył
    08.2016
    Posty
    15
    Witam cię serdecznie.
    Mogę was prosić o udzielenie kilku wskazówek ?
    Ponieważ wczoraj zamieniłem się z gościem procesorami. (Q9300 na e5430) zaktualizowałem bios pod moją płytę główną ze strony z modowaniem ( P965 neo-f V2) Wycialem 2 wypustki na sockecie , włożyłem stary e8400 .Działa , wkładam xeona i płyta łapie zawieche na logo płyty. Zamienialem sloty ram , ale to nic nie dalo . Nie wiecie co mam zrobić żeby działało ?

    Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

  7. #157
    Administrator Guru overclockingu Reputacja:   (83) Awatar ivanov
    Dołączył
    08.2011
    Skąd
    KRK
    Posty
    5,207
    Tak jak pisałem w poradniku - procek musi luźno siedzieć w sockecie.

    Czy możesz nim poruszać lekko w każdą stronę, gdy klatka CPU jest otwarta?

    Inna sprawa, że MSI na 775 to największe zło jakie widziała ludzkość...
    8018 MHz

    i7-5960X @ NH-D15 = X99-SOC Force = Vega 64 Nitro+ Ltd Ed = 64 GB TridentZ 3200C14 = SSD 950 PRO = SeaSonic X-760 = NZXT H630 = Strix Raid DLX

    NIE odpowiadam na pytania na PW

  8. #158
    Użytkownik Podkręca śrubokrętem Reputacja:   (0)
    Dołączył
    08.2016
    Posty
    15
    Tak , procesor luźno chodzi w sockecie minimalnie mogę go w każdą stronę poruszać.Za każdym razem zwiesza się w tym miejscu.


    Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

  9. #159
    Administrator Guru overclockingu Reputacja:   (83) Awatar ivanov
    Dołączył
    08.2011
    Skąd
    KRK
    Posty
    5,207
    Odpal kompa tylko z jedną kością RAM i zobacz, czy pomogło.

    Spróbuj też zrobić Clear CMOS.
    8018 MHz

    i7-5960X @ NH-D15 = X99-SOC Force = Vega 64 Nitro+ Ltd Ed = 64 GB TridentZ 3200C14 = SSD 950 PRO = SeaSonic X-760 = NZXT H630 = Strix Raid DLX

    NIE odpowiadam na pytania na PW

  10. #160
    Użytkownik Podkręca śrubokrętem Reputacja:   (0)
    Dołączył
    08.2016
    Posty
    15
    Już to robiłem . Biosa resetowalem co wgrywanie biosu

    Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •