Strona 17 z 23 PierwszyPierwszy ... 7131415161718192021 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 221

Wątek: 771 -> 775 mod; czyli Xeon zamiast Core 2 Quad

  1. #161
    Użytkownik Podkręca śrubokrętem Reputacja:   (0)
    Dołączył
    08.2016
    Posty
    15
    Dlaczego nie mogę wbić do biosu ? I ten kod w prawym dolnym rogu.

    Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

  2. #162
    HWBot Team Extreme overclocker Reputacja:   (17) Awatar ViNG
    Dołączył
    02.2012
    Skąd
    Des Plaines, Illinois
    Posty
    2,244
    Przy zamianach e8400<>q9300 bylo ok?

    - - - Aktualizacja - - -

    Przy resecie biosu wylaczales zasilacz? 0075 z tego co pacze to chyba albo za stary bios...albo zle ustawione ustawienia memek...lub nie dowoltowany chipset. Sprobuj wrocic do e8400...wejdz do biosu I zapodaj "load default settings"...zrob kilka restartow windows. Nastepnie zmien na e5430. Jakie masz chlodzenie? Jezeli bedzie ablał bios to ustaw 1.25/1.3vcore...1.2v fsb termination...vnb +0.2/0.3v(do quada 965 potrzebuje wiecej papu...tylko pamietaj, zeby temp. chipsetu nie przekraczala 50c...<40 najlepiej)...jezeli nie odpali...to ustaw to na e8400...kilka restartow(zeby windows sie nie wysypal...ponowna instalacja xp/7ka...8.x/10 sa bardziej odporne)...i zmien wtedy na e5430. Na commando musialem tak robic...pozniej po kolei zaczalem obnizac napiecia, zeby wyczuc gdzie lezy problem.

    Pozdro
    Ostatnio edytowane przez ViNG ; 15-02-2018 o 02:20 Powód: %-)
    3930k@4.8 AIO, Rampage IV BE, 4x2GB G.Skill Pi Black 2200@2400cl8, 980Ti LTG SLi, 2x1000W Seasonic Platinum, Pajonk

  3. #163
    Użytkownik Podkręca śrubokrętem Reputacja:   (0)
    Dołączył
    08.2016
    Posty
    15
    Tak przy zmianie z e8400 ma 9300 było ok.
    Co do "kombinowania" to później idę do znajomego po spartana bo wczesniej miałem boxa.I postaram się zastosować do twoich rad . Dzięki za wskazówki

    Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

  4. #164
    Użytkownik Podkręca śrubokrętem Reputacja:   (0)
    Dołączył
    08.2016
    Posty
    15
    Bawię się dalej. Pozmieniałem napięcia , odpalam pc i zmienił się kod . I cały czas nie mogę wbić do biosu

    Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

  5. #165
    Użytkownik Podkręca śrubokrętem Reputacja:   (0)
    Dołączył
    08.2016
    Posty
    15
    Gdy zrobiłem tak jak pisałeś to wyskoczył taki kod

    Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

  6. #166
    HWBot Team Extreme overclocker Reputacja:   (17) Awatar ViNG
    Dołączył
    02.2012
    Skąd
    Des Plaines, Illinois
    Posty
    2,244
    Znasz inglisz?

    - - - Aktualizacja - - -

    Na pierwszym screenie pisze...press any key exclude "del"....uzyj dowolnego klawisza oprocz "del"...
    3930k@4.8 AIO, Rampage IV BE, 4x2GB G.Skill Pi Black 2200@2400cl8, 980Ti LTG SLi, 2x1000W Seasonic Platinum, Pajonk

  7. #167
    Użytkownik Podkręca śrubokrętem Reputacja:   (0)
    Dołączył
    08.2016
    Posty
    15
    Cytat Zamieszczone przez ViNG Zobacz posta
    Znasz inglisz?

    - - - Aktualizacja - - -

    Na pierwszym screenie pisze...press any key exclude "del"....uzyj dowolnego klawisza oprocz "del"...
    Ok to teraz nie zablysnalem Jutro jeszcze raz .

    Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

  8. #168
    Użytkownik Podkręca śrubokrętem Reputacja:   (0)
    Dołączył
    08.2016
    Posty
    15
    Tym razem nacisnąłem klawisz k
    To pokazało pamięć i USB devices
    I znowu stoi .
    ( Dlaczego pokazuje że mam 2 klawiatury ? )

    Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

  9. #169
    HWBot Team Extreme overclocker Reputacja:   (17) Awatar ViNG
    Dołączył
    02.2012
    Skąd
    Des Plaines, Illinois
    Posty
    2,244
    Wyrzuc to mobo na smieci...
    3930k@4.8 AIO, Rampage IV BE, 4x2GB G.Skill Pi Black 2200@2400cl8, 980Ti LTG SLi, 2x1000W Seasonic Platinum, Pajonk

  10. #170
    Administrator Guru overclockingu Reputacja:   (85) Awatar ivanov
    Dołączył
    08.2011
    Skąd
    KRK
    Posty
    5,240
    Przecież pisałem
    Cytat Zamieszczone przez ivanov Zobacz posta
    MSI na 775 to największe zło jakie widziała ludzkość...
    To jest serio potworny szmelc, którego samo MSI się wstydzi.
    8018 MHz

    i7-5960X @ NH-D15 = X99-SOC Force = Vega 64 Nitro+ Ltd Ed = 64 GB TridentZ 3200C14 = SSD 950 PRO = SeaSonic X-760 = NZXT H630 = Strix Raid DLX

    NIE odpowiadam na pytania na PW

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •