Strona 23 z 25 PierwszyPierwszy ... 1319202122232425 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 230 z 245

Wątek: 771 -> 775 mod; czyli Xeon zamiast Core 2 Quad

  1. #221
    Użytkownik Doświadczony overclocker Reputacja:   (17) Awatar An2
    Dołączył
    08.2015
    Posty
    561
    Morrowind z modami, super gra.

  2. #222
    Użytkownik Podkręca śrubokrętem Reputacja:   (0)
    Dołączył
    03.2019
    Posty
    2
    witam sam nie jestem w stanie tego ustalić. może ktoś mi pomoże Płyta P5GC chipset (chyba) i9459 aktualny procek cor 2 duo e8400 czy jakiś Xeon podejdzie?
    Nazwa:  01.jpg
Wyświetleń: 83
Rozmiar:  52.3 KB
    Nazwa:  02.jpg
Wyświetleń: 83
Rozmiar:  36.3 KB
    Nazwa:  2019-03-18 00_50_58-CPU-Z.jpg
Wyświetleń: 83
Rozmiar:  39.8 KB

  3. #223
    Użytkownik Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (2) Awatar gagarin77
    Dołączył
    02.2015
    Posty
    116
    Nie ma żadnych potwierdzeń na chipsecie i945 zgłoszonych na stronce trakującej tego moda. Sam mod jest to raczej nieopłacalna zabawa w tym momencie, z uwagi na to że zwykłe procki potaniały.
    Prawdopodobnie nic mocniejszego niż to E8400 tam ci nie śmignie z uwagi na to że płyta nie wspiera (przynajmniej oficjalnie) procków 4-ro rdzeniowych, ba nawet support dla FSB 1333 był dodany jako beta - dlatego E8400 wystartował ci na 1066MHz FSB a nie na 1333 . Ale jak jesteś uparty to poszukaj potwierdzeń czy np. Q6600 ktoś odpalił na tym modelu płyty i wtedy albo kup sobie Q6600 albo poszukaj jego odpowiednika w Xeonach (65nm, 4rdzenie, 1066FSB).
    Anyway, nie polecam wkładać quad core cpu na tą płytę z uwagi na słabą sekcję zasilania.

  4. #224
    Administrator Guru overclockingu Reputacja:   (85) Awatar ivanov
    Dołączył
    08.2011
    Skąd
    KRK
    Posty
    5,334
    Cytat Zamieszczone przez gagarin77 Zobacz posta
    Anyway, nie polecam wkładać quad core cpu na tą płytę z uwagi na słabą sekcję zasilania.
    Właśnie, zacznijmy od tego, że ta płyta kompletnie się do 4 rdzeniowców nie nadaje ze względu na słabiutką sekcję.
    Odpuść sobie.
    8018 MHz

    i7-5960X @ NH-D15 = X99-SOC Force = Vega 64 Nitro+ Ltd Ed = 64 GB TridentZ 3200C14 = SSD 950 PRO 256 GB
    = SSD 860 PRO 4 TB = Q300 PRO 512 GB = SeaSonic X-760 = NZXT H630 = Strix Raid DLX

    NIE odpowiadam na pytania na PW

  5. #225
    Użytkownik Doświadczony overclocker Reputacja:   (27)
    Dołączył
    10.2016
    Skąd
    Warszawa
    Posty
    751
    Odpalić może i da rade Q6600 odpalili QX6600 też ale płyta długo nie potrzymała
    Edit:
    To znaczy da się tam xeona włożyć ale nie 4 rdzeniowego, starsze 2/4 czy 2/2 napewno wchodzą tylko to chyba jeszcze gorsze od E8400
    Ostatnio edytowane przez Weryl ; 18-03-2019 o 10:29

  6. #226
    Administrator Guru overclockingu Reputacja:   (85) Awatar ivanov
    Dołączył
    08.2011
    Skąd
    KRK
    Posty
    5,334
    Cytat Zamieszczone przez Weryl Zobacz posta
    starsze 2/4
    WAT, Core 2 nie miały HT
    Cytat Zamieszczone przez Weryl Zobacz posta
    tylko to chyba jeszcze gorsze od E8400
    Niby czemu Zobacz sobie np. X5272.
    8018 MHz

    i7-5960X @ NH-D15 = X99-SOC Force = Vega 64 Nitro+ Ltd Ed = 64 GB TridentZ 3200C14 = SSD 950 PRO 256 GB
    = SSD 860 PRO 4 TB = Q300 PRO 512 GB = SeaSonic X-760 = NZXT H630 = Strix Raid DLX

    NIE odpowiadam na pytania na PW

  7. #227
    Użytkownik Doświadczony overclocker Reputacja:   (27)
    Dołączył
    10.2016
    Skąd
    Warszawa
    Posty
    751
    Cytat Zamieszczone przez ivanov Zobacz posta
    WAT, Core 2 nie miały HT
    No core 2 Duo nie miało (przynajmniej nie pamiętam nic takiego ). Xeony 2/4 były oparte o Pentiumy EE
    Main platform: CPU: Ryzen 5 1600 4 Ghz; MOBO: Prime X370 pro; RAM: 2*4GB VENGEANCE LPX 3000mhz cl15 PSU: SPC Vero M2 600w; GPU MSI GTX 1060 6gb OCV1; SYSTEM DISC: 1x SSD Adata SU800 256GB; STORAGE: 1x HDD WD BLUE 1 TB; CASE: Phanteks P400 Window White; KEYBOARD LOGITECH G413; MOUSE: SS Rival v2; HEADSET SS Siberia v200l; MOUSEPAD: Roccat TAITO Mini-Size

  8. #228
    Administrator Guru overclockingu Reputacja:   (85) Awatar ivanov
    Dołączył
    08.2011
    Skąd
    KRK
    Posty
    5,334
    To tak, ale wiadomo jaka była wydajność tych tworów

    W dodatku akurat te Pentiumy też miały mega duże wymagania odnośnie sekcji zasilających.

    Od tego mi płyta strzeliła (na watomierzu ~700 W), a ona ma 8 faz i w sumie ciężko znaleźć coś lepszego
    8018 MHz

    i7-5960X @ NH-D15 = X99-SOC Force = Vega 64 Nitro+ Ltd Ed = 64 GB TridentZ 3200C14 = SSD 950 PRO 256 GB
    = SSD 860 PRO 4 TB = Q300 PRO 512 GB = SeaSonic X-760 = NZXT H630 = Strix Raid DLX

    NIE odpowiadam na pytania na PW

  9. #229
    Użytkownik Doświadczony overclocker Reputacja:   (27)
    Dołączył
    10.2016
    Skąd
    Warszawa
    Posty
    751
    Cytat Zamieszczone przez ivanov Zobacz posta
    To tak, ale wiadomo jaka była wydajność tych tworów

    W dodatku akurat te Pentiumy też miały mega duże wymagania odnośnie sekcji zasilających.

    Od tego mi płyta strzeliła (na watomierzu ~700 W), a ona ma 8 faz i w sumie ciężko znaleźć coś lepszego
    Blyat 700w wystarczyło aby spalić P5E3 @P myślałem że ta płyta jest mocniejsza
    Main platform: CPU: Ryzen 5 1600 4 Ghz; MOBO: Prime X370 pro; RAM: 2*4GB VENGEANCE LPX 3000mhz cl15 PSU: SPC Vero M2 600w; GPU MSI GTX 1060 6gb OCV1; SYSTEM DISC: 1x SSD Adata SU800 256GB; STORAGE: 1x HDD WD BLUE 1 TB; CASE: Phanteks P400 Window White; KEYBOARD LOGITECH G413; MOUSE: SS Rival v2; HEADSET SS Siberia v200l; MOUSEPAD: Roccat TAITO Mini-Size

  10. #230
    Administrator Guru overclockingu Reputacja:   (85) Awatar ivanov
    Dołączył
    08.2011
    Skąd
    KRK
    Posty
    5,334
    Tzn ona działa, tylko że zachowuje się dosyć dziwnie po tej sesji i w sumie nie nadaje się do OC
    Jak dałem ją do speca, to wymienił generator zegara i kilka innych rzeczy, ale nic nie pomogło

    - - - Aktualizacja - - -

    Sekcja sama w sobie jest ok.
    8018 MHz

    i7-5960X @ NH-D15 = X99-SOC Force = Vega 64 Nitro+ Ltd Ed = 64 GB TridentZ 3200C14 = SSD 950 PRO 256 GB
    = SSD 860 PRO 4 TB = Q300 PRO 512 GB = SeaSonic X-760 = NZXT H630 = Strix Raid DLX

    NIE odpowiadam na pytania na PW

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •