Strona 4 z 25 PierwszyPierwszy 1234567814 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 246

Wątek: 771 -> 775 mod; czyli Xeon zamiast Core 2 Quad

  1. #31
    Użytkownik Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (6) Awatar Rabit
    Dołączył
    11.2014
    Skąd
    Śląsk
    Posty
    241
    Cytat Zamieszczone przez Atom3223 Zobacz posta
    3. Ram 4x1 DDR2 Kingstone PC6400 (Docelowo ma być 16GB)
    Nie ładuje się w 16GB DDR2
    Starczy 8GB, na każdą grę a jak pojawią się w przyszłości z wymaganymi 16GB to komp i tak ci nie uciągnie

  2. #32
    Użyszkodnik Extreme overclocker Reputacja:   (7) Awatar michi93
    Dołączył
    06.2009
    Posty
    2,311
    W obecnych czasach wystarczające jest 4GB,
    szczyt debilizmu ale czytając twoje posty to w sumie nie można za dużo wymagać ...
    Jestem debilem, choruję na dysmózgię, więc nie umiem sobie zmienić sygnatury

  3. #33
    Lytek k***a Extreme overclocker Reputacja:   (42) Awatar tomcuk
    Dołączył
    08.2011
    Posty
    3,914
    Michi93, jeszcze nie spotkałem gry, gdzie (pomijając sztuczne ograniczenia ) 4 GB byłoby niewystarczające. Co nie zmienia faktu, że zdecydowanie lepiej jest mieć 8 GB. Chyba, że mówisz o renderingu wielgachnych projektów, to zgoda .
    Czytając moje wypowiedzi na temat AMD, pamiętajcie o tym, że są one poparte doświadczeniami ze sprzętem tego producenta oraz rzetelnymi testami. Niemniej jednak niektóre z nich mogą mieć wydźwięk humorystyczny i dlatego nie należy brać ich dosłownie, nie mają też na celu ubliżaniu komukolwiek lub jakiejkolwiek firmie.

    Dobry procesor dla gracza wciąż w cenie? Test dwudziestu dwóch modeli!
    NVIDIA ForceWare 337.50 - czy to coś daje?
    Szybsza pamięć dla gracza? Ależ oczywiście!

  4. #34
    Administrator Guru overclockingu Reputacja:   (85) Awatar ivanov
    Dołączył
    08.2011
    Skąd
    KRK
    Posty
    5,341
    Daj spokój, w robocie mam klapę z 4 GB RAM i pomimo, że nic nie renderuję, to jest to stanowczo za mało. Lapek ciągle doczytuje dane z pliku wymiany i można się wówczas pociąć
    8018 MHz

    i7-5960X @ NH-D15 = X99-SOC Force = Vega 64 Nitro+ Ltd Ed = 64 GB TridentZ 3200C14 = SSD 950 PRO 256 GB
    = SSD 860 PRO 4 TB = Q300 PRO 512 GB = SeaSonic X-760 = NZXT H630 = Strix Raid DLX

    Nikon D500 = Nikkor 17-55 mm f/2,8 = 2x Nikon SpeedLight SB-5000 = 1x Nikon SpeedLight SB-700

    NIE odpowiadam na pytania na PW

  5. #35
    Lytek k***a Extreme overclocker Reputacja:   (42) Awatar tomcuk
    Dołączył
    08.2011
    Posty
    3,914
    Dlatego napisałem, że zdecydowanie lepiej jest mieć 8 GB, właśnie dla komfortu codziennej pracy .
    Czytając moje wypowiedzi na temat AMD, pamiętajcie o tym, że są one poparte doświadczeniami ze sprzętem tego producenta oraz rzetelnymi testami. Niemniej jednak niektóre z nich mogą mieć wydźwięk humorystyczny i dlatego nie należy brać ich dosłownie, nie mają też na celu ubliżaniu komukolwiek lub jakiejkolwiek firmie.

    Dobry procesor dla gracza wciąż w cenie? Test dwudziestu dwóch modeli!
    NVIDIA ForceWare 337.50 - czy to coś daje?
    Szybsza pamięć dla gracza? Ależ oczywiście!

  6. #36
    Administrator Guru overclockingu Reputacja:   (85) Awatar ivanov
    Dołączył
    08.2011
    Skąd
    KRK
    Posty
    5,341
    Spotkałem się z alternatywną metodą instalacji procka 771 w płycie 775, aczkolwiek zdecydowanie jej nie polecam - polega ona na zrobieniu wycięć w PCB CPU

    Made by Maniakalny/Duniek i podobno działa

    8018 MHz

    i7-5960X @ NH-D15 = X99-SOC Force = Vega 64 Nitro+ Ltd Ed = 64 GB TridentZ 3200C14 = SSD 950 PRO 256 GB
    = SSD 860 PRO 4 TB = Q300 PRO 512 GB = SeaSonic X-760 = NZXT H630 = Strix Raid DLX

    Nikon D500 = Nikkor 17-55 mm f/2,8 = 2x Nikon SpeedLight SB-5000 = 1x Nikon SpeedLight SB-700

    NIE odpowiadam na pytania na PW

  7. #37
    Użytkownik Extreme overclocker Reputacja:   (94) Awatar blabla123
    Dołączył
    02.2014
    Skąd
    WLKP
    Posty
    3,551
    U skośnookich od dawna idzie kupić cepy z takimi wycięciani

  8. #38
    Użytkownik Ekspert overclockingu Reputacja:   (4) Awatar Gwynbleidd
    Dołączył
    11.2013
    Posty
    1,227
    Cytat Zamieszczone przez ivanov Zobacz posta
    polega ona na zrobieniu wycięć w PCB CPU

    Made by Maniakalny/Duniek i podobno działa
    Ty chory po****e.
    46% graczy uważa że najważniejsza jest grafika jeśli należysz do tych 54% co lubią cycki wklej to na swój kanał

  9. #39
    Lytek k***a Extreme overclocker Reputacja:   (42) Awatar tomcuk
    Dołączył
    08.2011
    Posty
    3,914
    Cytat Zamieszczone przez ivanov Zobacz posta
    Spotkałem się z alternatywną metodą instalacji procka 771 w płycie 775, aczkolwiek zdecydowanie jej nie polecam - polega ona na zrobieniu wycięć w PCB CPU

    Made by Maniakalny/Duniek i podobno działa
    Assassin z Laba tak zrobił i ma breloczek .
    Czytając moje wypowiedzi na temat AMD, pamiętajcie o tym, że są one poparte doświadczeniami ze sprzętem tego producenta oraz rzetelnymi testami. Niemniej jednak niektóre z nich mogą mieć wydźwięk humorystyczny i dlatego nie należy brać ich dosłownie, nie mają też na celu ubliżaniu komukolwiek lub jakiejkolwiek firmie.

    Dobry procesor dla gracza wciąż w cenie? Test dwudziestu dwóch modeli!
    NVIDIA ForceWare 337.50 - czy to coś daje?
    Szybsza pamięć dla gracza? Ależ oczywiście!

  10. #40
    Redaktor / Overclocker Ekspert overclockingu Reputacja:   (16) Awatar ludek
    Dołączył
    02.2013
    Skąd
    Wrocław
    Posty
    1,580
    Cytat Zamieszczone przez ivanov Zobacz posta
    Daj spokój, w robocie mam klapę z 4 GB RAM i pomimo, że nic nie renderuję, to jest to stanowczo za mało. Lapek ciągle doczytuje dane z pliku wymiany i można się wówczas pociąć
    Dlatego wyłączamy pagefile i odciupalamy lapka z avastów i innych skajpów i włączamy wygląd windows 98 i usługi won Wtedy nawet 4 GB lapek na cięższych programach nie zatnie się za bardzo i nie wyskoczy BSoD że limit pamięci osiągnięty albo zamknięcie programu z powodu ograniczenia ramu.

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •