Strona 8 z 11 PierwszyPierwszy ... 4567891011 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 101

Wątek: LC oparty na Enthoo Primo (mile widziana pomoc) - Projekt Atland

  1. #71
    Użytkownik Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (0)
    Dołączył
    07.2014
    Posty
    117
    Jest jakiś domowy sposób na równe cięcie węża?


    Rezerwuar złożony.
    I oczywiście dałem ciała. O ile elementy do siebie pasują doskonale. Np. tuba na górze aby nie było słychać lecącej wody. O tyle zapomniałem dodać długość kapsla na górze jak liczyłem wielkość reza i czy zmieści się nie zahaczając o nic.

    Zamiast 200 było trzeba wziąć 150!
    Ale pokombinowałem i uda się połączyć chłodnice z rezerwuarem bardzo króciutką rurką. Bez łuku, delikatnie ukosem pójdzie. Ale do tego potrzebuję podkładkę pod stopki od TUPU dla pompki. Po wcześniejszym rozrysowaniu. Poprosiłem wujaszka, aby nie robić popeliny - na jutro będę miał.





    Zawór do opróżniania układu wyglądał tak (jest to najniższy punkt w układzie):





    Już teraz zastanawiam się ile to cholerstwo w pełnym rynsztunku będzie ważyło?
    Nie ma to kółek i przesuwać po ziemi będzie katorgą. Może jakieś ślizgacze dodać... hmm
    haMac Atland LC -> (Worklog) OSX & Win8 Asus Gryphon Z97 Armour Edition # Intel i7-4790K # EVGA GTX 980 Ti SC # G.Skill TridentX DDR3 2400MHz CL10 (4x4GB) # Samsung 850 PRO 512GB + Crucial M550 256GB + WD VelociRaptor 1TB # AirPort Extreme 802.11ac BT4.0 # SeaSonic Platinum-1200 XP3 # Phanteks Enthoo Primo
    ADD: Asus PG2749Q + Dell UltraSharp U3011 # Logitech Performance MX # SteelSeries Apex M800 # intuos3-A5 # Synology DS713+ 2xWD30EFRX + WD My Book Studio II 2TB R1 (Backup) # Logitech Z5500

  2. #72
    Administrator Guru overclockingu Reputacja:   (85) Awatar ivanov
    Dołączył
    08.2011
    Skąd
    KRK
    Posty
    5,337
    Cytat Zamieszczone przez Marucins Zobacz posta
    Jest jakiś domowy sposób na równe cięcie węża?
    Istnieje, mam i polecam LINK
    8018 MHz

    i7-5960X @ NH-D15 = X99-SOC Force = Vega 64 Nitro+ Ltd Ed = 64 GB TridentZ 3200C14 = SSD 950 PRO 256 GB
    = SSD 860 PRO 4 TB = Q300 PRO 512 GB = SeaSonic X-760 = NZXT H630 = Strix Raid DLX

    NIE odpowiadam na pytania na PW

  3. #73
    Użytkownik Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (0)
    Dołączył
    07.2014
    Posty
    117
    Aha... to ja poproszę coś co mogę kupić jutro w sklepie w Białymstoku
    haMac Atland LC -> (Worklog) OSX & Win8 Asus Gryphon Z97 Armour Edition # Intel i7-4790K # EVGA GTX 980 Ti SC # G.Skill TridentX DDR3 2400MHz CL10 (4x4GB) # Samsung 850 PRO 512GB + Crucial M550 256GB + WD VelociRaptor 1TB # AirPort Extreme 802.11ac BT4.0 # SeaSonic Platinum-1200 XP3 # Phanteks Enthoo Primo
    ADD: Asus PG2749Q + Dell UltraSharp U3011 # Logitech Performance MX # SteelSeries Apex M800 # intuos3-A5 # Synology DS713+ 2xWD30EFRX + WD My Book Studio II 2TB R1 (Backup) # Logitech Z5500

  4. #74
    Użytkownik Extreme overclocker Reputacja:   (94) Awatar blabla123
    Dołączył
    02.2014
    Skąd
    WLKP
    Posty
    3,500
    Zawsze możesz kółka zamontować na takiej platformie.




  5. #75
    Użytkownik Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (0)
    Dołączył
    07.2014
    Posty
    117
    W kółkami pomysł ok ale akurat ta platforma nie wchodzi w grę - raz że cała buda będzie zbyt wysoka, dwa wygląda to jak stara szafa.


    Panowie a taki sklep jak Leroy - może tam będzie przycinka do rurek?
    http://www.leroymerlin.pl/szukaj.htm...z&sprawdz=true
    -> http://www.leroymerlin.pl/hydraulika...l687.html#opis

    Obecnie w domu mam coś takiego. Kobietka kupiła kilka dni temu (nówki nie śmigane):


    Nada się?
    Ostatnio edytowane przez Marucins ; 08-05-2015 o 08:45
    haMac Atland LC -> (Worklog) OSX & Win8 Asus Gryphon Z97 Armour Edition # Intel i7-4790K # EVGA GTX 980 Ti SC # G.Skill TridentX DDR3 2400MHz CL10 (4x4GB) # Samsung 850 PRO 512GB + Crucial M550 256GB + WD VelociRaptor 1TB # AirPort Extreme 802.11ac BT4.0 # SeaSonic Platinum-1200 XP3 # Phanteks Enthoo Primo
    ADD: Asus PG2749Q + Dell UltraSharp U3011 # Logitech Performance MX # SteelSeries Apex M800 # intuos3-A5 # Synology DS713+ 2xWD30EFRX + WD My Book Studio II 2TB R1 (Backup) # Logitech Z5500

  6. #76
    Użytkownik Extreme overclocker Reputacja:   (94) Awatar blabla123
    Dołączył
    02.2014
    Skąd
    WLKP
    Posty
    3,500
    Ale jeśli masz często przesuwać to takie coś się przyda.
    Jeśli tylko raz będziesz przestawiał na miejsce docelowe całość to nie ma co marudzić o wagę.
    Zamówisz 2 karków to za browaka przeniosą

  7. #77
    Użytkownik Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (0)
    Dołączył
    07.2014
    Posty
    117
    Dobre
    Moje okno nie będzie eksponowane i poza kontrolerem i jego LCD chciałbym wiedzieć czy w układzie jest wszystko OK. I tak mógłby przesunąć skrzynkę po czym z powrotem ustawić w domyślne miejsce.

    Wracam na bazę... skoczę jeszcze pod aluminiową podkładkę i biorę się za demontaż obecnego zestawu i montaż układu.


    - - - Aktualizacja - - -

    Dystans zrobił swoje wiatrach jest nietknięty ale mam inną zagwostkę.
    Magia 200 od Koolance udzieliła się w połączeniu. Mniej mamy tylko już 120, 150 brak.

    Przejdzie, czy nie ma sensu?



    haMac Atland LC -> (Worklog) OSX & Win8 Asus Gryphon Z97 Armour Edition # Intel i7-4790K # EVGA GTX 980 Ti SC # G.Skill TridentX DDR3 2400MHz CL10 (4x4GB) # Samsung 850 PRO 512GB + Crucial M550 256GB + WD VelociRaptor 1TB # AirPort Extreme 802.11ac BT4.0 # SeaSonic Platinum-1200 XP3 # Phanteks Enthoo Primo
    ADD: Asus PG2749Q + Dell UltraSharp U3011 # Logitech Performance MX # SteelSeries Apex M800 # intuos3-A5 # Synology DS713+ 2xWD30EFRX + WD My Book Studio II 2TB R1 (Backup) # Logitech Z5500

  8. #78
    Użytkownik Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (0)
    Dołączył
    07.2014
    Posty
    117
    Niestety lipa. Tuba jest za wysoka a wąż zbyt mało elastyczny i przekazywania mi rezerwuar a ren z kolei blokuje GPU.

    Musiałem zdjąć tube, w poniedziałek poszukam kogoś w Białym, co wyciąłby mi fragment 30mm za gwintem na górze i przykleić gwint na górę.
    Robią reklamy i inne duperele to i z tym nie powinni mieć problemu - napisałem maile do białostockich firm z zapytaniem.

    Obecnie wygląda to tak:

    Tymczasowe wspomagacze aby utrzymać przepływomierz na miejscu.


    Łączenia - in progress...

    /3foto - jak pięknie Asus leci... Szkoda słów.
    haMac Atland LC -> (Worklog) OSX & Win8 Asus Gryphon Z97 Armour Edition # Intel i7-4790K # EVGA GTX 980 Ti SC # G.Skill TridentX DDR3 2400MHz CL10 (4x4GB) # Samsung 850 PRO 512GB + Crucial M550 256GB + WD VelociRaptor 1TB # AirPort Extreme 802.11ac BT4.0 # SeaSonic Platinum-1200 XP3 # Phanteks Enthoo Primo
    ADD: Asus PG2749Q + Dell UltraSharp U3011 # Logitech Performance MX # SteelSeries Apex M800 # intuos3-A5 # Synology DS713+ 2xWD30EFRX + WD My Book Studio II 2TB R1 (Backup) # Logitech Z5500

  9. #79
    Użytkownik Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (0)
    Dołączył
    07.2014
    Posty
    117
    Okazuje się że firmy w Białymstoku czekają na nie wiadomo co. Że im kontrakty za miliony z nieba spadną. A nie dla jednej sztuki będą fatygować się z kanciapy.
    Nikt kto ogarnia temat nie chciał się podjąć tego zadania. Jedna firma może by i ruszyła tyłek ale nie dla jednej sztuki. Szkoda gadać.

    Z pomocną tokarką przyszła Polibuda a dokładnie wydział mechaniki - Dzięki!



    Teraz pozostaje mi wyczyścić powierzchnię. Dalej wygładzić dokładnie drobniejszym papierem ściernym i skleić dwie połówki... właśnie skleić, czy ktoś z was kleił akrylowe rurki/tuby/kawałki plastiku?

    1. Wybrać cyjanoakrylowy?
    2. czy coś innego np. epoksydowy... http://www.leroymerlin.pl/farby-laki...498,l1161.html ?
    3. Albo zupełnie inny... - jakieś rady?
    haMac Atland LC -> (Worklog) OSX & Win8 Asus Gryphon Z97 Armour Edition # Intel i7-4790K # EVGA GTX 980 Ti SC # G.Skill TridentX DDR3 2400MHz CL10 (4x4GB) # Samsung 850 PRO 512GB + Crucial M550 256GB + WD VelociRaptor 1TB # AirPort Extreme 802.11ac BT4.0 # SeaSonic Platinum-1200 XP3 # Phanteks Enthoo Primo
    ADD: Asus PG2749Q + Dell UltraSharp U3011 # Logitech Performance MX # SteelSeries Apex M800 # intuos3-A5 # Synology DS713+ 2xWD30EFRX + WD My Book Studio II 2TB R1 (Backup) # Logitech Z5500

  10. #80
    Ex-Redaktor Ekspert overclockingu Reputacja:   (28) Awatar gtxxor
    Dołączył
    11.2013
    Skąd
    Łódź
    Posty
    1,811
    Klejenie akrylu to masakra. Klej typu kropelka odpada, bo łączenie będzie bardzo widoczne. Z tego samego powodu trzeba odpuścić sobie żywicę. Potrzebujesz czegoś, co nazywa się "Acrylic Cement" - pozwala na stworzenie idealnego połączenia.

    https://www.youtube.com/watch?v=hT6Ow_cBTps

    Tylko po co kleić gwint, skoro można nagwintować obciętą tubę?

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •