Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Fotel biurowy do ~500 zł

Użytkownik Podkręca śrubokrętem Reputacja:   (0)

Fotel biurowy do ~500 zł

Witam.

Szukam fotelu biurowego do ~500 zł, służył mi będzie pod biurko ze komputerem Zależy mi przede wszystkim na ergonomii, wygodzie i mocnej konstrukcji.

Moje propozycje:
    http://allegro.pl/krzeslo-fotel-biur...144388724.html
    http://allegro.pl/obrotowy-fotel-biu...206464961.html
    http://allegro.pl/markowy-fotel-biur...376485983.html
    http://allegro.pl/biurowy-fotel-obro...397420117.html
    http://www.wszystkotanie.pl/product-...ASSERANO-.html

Materiał z tego co czytałem to najlepiej nie eko-skóra bo pęka i szybko się poci skóra na nim, ale nic innego na alledrogo nie mogłem znaleźć oprócz:
    http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40103100

I teraz pytanie do was? Jakie modele byście mi polecili. Może jakieś inne propozycje bo sam nie wiem gdzie szukać.

Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi

Użytkownik Doświadczony overclocker Reputacja:   (1) Awatar anakolót
    Przejdź się do Jyska/Ikei/innego podobnego sklepu posiedź sobie i zrób listę najwygodniejszych. Potem wejdź na alledrogo i poszukaj takiego samego (zazwyczaj można kupić dużo taniej)

Forumowy dałn Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (-27) Awatar haha3
    Jak chcesz wytrzymały fotel to zrób go sam
    W dzisiejszych czasach meble są robione po to żeby ładnie wyglądały
    3520MHz -------- 7220MHz
    Czytając moje wypowiedzi na temat Intela, pamiętajcie o tym, że są one poparte doświadczeniami ze sprzętem tego producenta oraz rzetelnymi testami. Niemniej jednak niektóre z nich mogą mieć wydźwięk humorystyczny i dlatego należy brać je dosłownie, mają też na celu ubliżenie komukolwiek lub jakiejkolwiek firmie.

NiktNic Doświadczony overclocker Reputacja:   (7) Awatar KtosCos
    Wszystko to co podałeś z allegro to shit który będziesz reklamował co 2 miesiące. O ile trafisz na dobrego sprzedającego (tak jak ja) i będzie Ci wysyłał kurierem wszystko to co Ci padnie, to spoko. Jeżeli trafisz na takiego, co będzie Ci kazał odsyłać, to... Szkoda gadać

U mnie było mniej więcej tak:
    1. poszła blacha mocująca siedzisko z siłownikiem
    2. Poszła blacha mocująca siedzisko z siłownikiem
    3. Poszło siedzisko - mocowanie jednego z podłokietników się wyłamało ze sklejki
    4. Poszła blacha mocująca siedzisko z siłownikiem i siłownik
    5. Połamał się jeden z podłokietników
    6. Zgadłeś, blach mocująca siedzisko z siłownikiem i ... siłownik

W efekcie mam jakieś 4 a może i 5 hmm blachy mocujące siłownik z siedziskiem na wsi, czekające na to aby wywieźć je na złom + jedną blachę którą mam dodatkowo, ale za małą bo sprzedający się pomylił, no i dwa siłowniki, też czekają na złom

No i w między czasie 2 kółeczka się połamały
    + obicie ponowne podłokietników, 40zł porządną "ekoskórą" malowaną pod kolor oryginału. Porwane z mojej winy, ale i gąbka pod nimi już się zużyła

Ciężki nie jestem bo 70kg nawet niecałe

Ten z ikea wygląda najporządniej, cały mechanizm masywny, wygląda na dobrze wykonany, samo mocowanie siłownika wygląda też spoko i fotel nie powinien bujać się na boki

Ogólnie w cenie 500-600zł już można znaleźć dobre fotele, tylko szukaj jakiś firmowych

btw. co do ekoskóry, nie ma się co bać o ile jest dobra. Ta najtańsza, bardzo twarda ekoskóra bardzo szybko pęka, ta stosowana w fotelach powyżej 200zł już jest taka bardziej miękka i tak nie pęka. Moja po 2.5 roku używania wygląda bardzo spoko, jedyne pęknięcia to te na "rantach" oparcia, gdzie jest takie obszycie okrągłe. Na siedzisku stosuję poduszkę przystosowaną do stołków z oparciami - rzepami zaczepiłem za podłokietniki i jest git. Siedzenie na samym siedzisku w krzesełku za ok. 200zł to istna męka, gąbka ugniata się po miesiącu i jest bardzo twardo
    Ciekawi Cię mój sprzęt? ^.^
    Spolier:
    | i5 3470 @ 3,8 | Spartan HE924 | MSI Z77A G43 | MSI HD 7850 | 4 GB Kingston Black | Barracuda 500GB + Goodram C50 120 GB | SPC M40 | TT Smart SE modular 530W |

Redaktor Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (0) Awatar Madzina
    To zależy czego potrzebujesz, jak będziesz leżeć oglądając seriale to kup sobie coś dużego, a jak siedzisz pracując to kup coś co ci podtrzyma całe plecy - zmierz jaki wysoki jesteś i kup fotel z oparciem na tyle długim by sięgnął Ci do szyi, a najlepiej z oparciem na głowę - wazne żeby sięgało do głowy - ja jestem wysoki i nie mogłem zaleźć takiego bo by mi sięgał do głowy więc mam bez zagłówka.
    Najlepiej przejdź się do lokalnych sklepów i zobacz co jest dla Ciebie najwygodniejsze i wtedy podejmij decyzję
    Intel i7-4770s
    Gigabyte GA-B85M-D3H
    Kingston 8GB DDR3 1866MHz
    MSI GTX 680

Użytkownik Początkujący overclocker Reputacja:   (0) Awatar Harku
    Ja mam Grospol Fotel Futura 4 - bardzo wygodne, ale dałem około 700 zł. Jak dobrze poszukasz, to może znajdziesz trochę tańszy lub w podobnego typu.

Użytkownik Podkręca śrubokrętem Reputacja:   (0)
    Cytat Zamieszczone przez anakolut Zobacz posta
    Przejdź się do Jyska/Ikei/innego podobnego sklepu posiedź sobie i zrób listę najwygodniejszych. Potem wejdź na alledrogo i poszukaj takiego samego (zazwyczaj można kupić dużo taniej)
    To jakbym poszedl to na co patrzec najbardziej, oprocz wygody siedzenia ?

Redaktor Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (0) Awatar Madzina
    Prócz wygody siedzenia, to materiał z którego jest wykonany, ważne by to nie była ekoskóra.
    Intel i7-4770s
    Gigabyte GA-B85M-D3H
    Kingston 8GB DDR3 1866MHz
    MSI GTX 680

Zbanowany Podkręca śrubokrętem Reputacja:   (0)
    Też popatrz na opcje zmiany ustawienia - regulacja oparcia, wysokości siedziska itp. Czasami to jest jakiś dramat, jak się próbuje coś ustawić, a dla wygody to juz nawet nie mówię, totalna porażka.

Użytkownik Początkujący overclocker Reputacja:   (7)
    Kupowałem z pracy za 250zł używane Steelcase Leap. To jest fotel nie do zdarcia. Z odpinaną tapicerką, wzór ergonomii.

Jak firmy się przenoszą to często sprzedają używane meble. Warto na to zapolować. 10 letni działa tak samo jak nowy. Nic czego dotykałem w krajowych sklepach nawet się nie zbliża do tego poziomu.

Cena nowego powala, ale to sprzęt właściwie wieczny i niestety uzależnia... na innym już zawsze będzie mi się źle siedzieć.

Uprawnienia umieszczania postów