-
Advert Manager
Guru overclockingu
Reputacja:
(13)
Webpages Crawler for Android
Właśnie oddałem projekt z na studia - wyszedł większy niż chciałem 

Apka na Androida, w opisie zadania było tylko, że ma ściągać strony z neta. Podszedłem do tematu ambitnie i zrobiłem apkę w oparciu o crawlery. Czyli podajemy adres strony, jakieś tematy, które nas interesują, a w wyniku otrzymamy podstrony wskazanej strony, które zawierają interesującą nas treść. Wszystko leci automatycznie, nie musimy przeklikiwać całego serwisu. Przykład: chcę dostać wszystkie artykuły z overclock.pl o GTX 980. No to wybieram ten portal, podaję temat GTX 980 oraz np. drugi temat EVGA (bo akurat ten producent mnie interesuje) i zaznaczam, że chcę mieć wszystkie te tematy na jednej stronie. Crawler po (maksymalnie) kilku minutach powinien "zebrać" z wortalu możliwie dużo artykułów z tymi tematami. Nie zbierze wszystkich, bo zajęłoby to zbyt wiele czasu (ale jest to możliwe do zrealizowania).
Opis projektu, który wysłałem prowadzącemu przedmiot, możecie znaleźć tutaj (usuńcie z adresu spację, bo jest w nim wulgarne słowo i forum zrobiło cenzurę
) - https://drive.google.com/open?id=17jFxHu jgGJ-Ns5N9aEvCU89n3DbbGBs0Eh9ypEoac0g.
Daję to, bo jest tam opis GUI, funkcji, jakichś problemów itp.
Są testy - jednostkowe oraz jeden integracyjny (taki bardzo prosty, ale pokrywa ponad 60 % kodu i trwa tylko kilka minut).
Projekt i tak jest dostępny publicznie, dlatego go tutaj wrzucam (opis jest "ekstra") - https://github.com/dawidsamolyk/Android-Crawler
Było robione w Eclipse ADT (wiem, stare), więc jak ktoś chce sobie zbudować apkę to tam. Testowane na API 22 i na Xperia S z API 16.
Gdyby ktoś się zainteresował i chciał to rozwijać (szukałem i chyba nie ma czegoś takiego w Google Play), to proszę o kontakt.
Ostatnio edytowane przez Dawid_S ; 11-07-2015 o 21:56
-
Ex-Redaktor
Ekspert overclockingu
Reputacja:
(28)
Zainteresowałeś mnie tym projektem. Można byłoby z tego zrobić aplikację mobilną Overclock.pl, która pozwalałaby na łatwy dostęp do bazy naszych publikacji. Myślę, że byłaby to niezła promocja w erze stale rosnącej popularności smartfonów.
-
Advert Manager
Guru overclockingu
Reputacja:
(13)
Tylko, że tej apki możesz użyć dla dowolnej strony internetowej. I nie do końca o to chodzi, żeby był dostęp do jakiejś bazy czy coś
. Musiałbyś tego spróbować użyć.
Uprawnienia umieszczania postów