http://imgur.com/a/xGDyD
To coś między monitorem a PC to wzmacniacz od subwoofera. Wygrałem na aukcji więc podłączyłem do 2 głośników i działa oraz daje Bassem. Ale wracając do PC. Można zauważyć że zrobiłem fajną maskownice i dzięki temu nie widać kabli. A siedzi tam: MSI B85i Gaming , G3258 , 4gb Goodram , TT Smart SE 530W , 1Tb Seagate. Czekam tylko jeszcze na rozgałęziacz bo plyta ma tylko 2x 4pin a potrzeba będzie 2x 4 pin i 4x 3 pin.
Obsidian 250D? Składałem w tym ostatnio peceta i kląłem właśnie na przewody![]()
E tam ja nie narzekam na bałagan. Może dzięki tej maskownicy co zrobiłem. Ale dojdzie jeszcze kabel molex bo kupiłem rozgałęziacz z molex na 4x 3pin bo płyta ma tylko 2x 4pin. I typ od którego kupiłem płytę napisał że sprzedaje bo przesiada się na PS4. Wsadziłem płytę i się okazało że ma hasło na BIOS.... od razu się roześmiałem bo już wiedziałem czemu sprzedał płytę. A wystarczyło zewrzeć zworkę i nie ma hasła![]()
Jeśli pytasz o utratę wydajności przy 3.0x8, to nie masz się o co martwić. Sprawdzone![]()
O to się nie martwię, jedynie aspekt o wizualny mi chodzi
Generalnie strata względem x16 to (w najgorszym wypadku) kilka procent. Absolutnie nie do uchwycenia podczas rozgrywki.
Czytając moje wypowiedzi na temat AMD, pamiętajcie o tym, że są one poparte doświadczeniami ze sprzętem tego producenta oraz rzetelnymi testami. Niemniej jednak niektóre z nich mogą mieć wydźwięk humorystyczny i dlatego nie należy brać ich dosłownie, nie mają też na celu ubliżaniu komukolwiek lub jakiejkolwiek firmie.
Dobry procesor dla gracza wciąż w cenie? Test dwudziestu dwóch modeli!
NVIDIA ForceWare 337.50 - czy to coś daje?
Szybsza pamięć dla gracza? Ależ oczywiście!
8018 MHz
i7-5960X = X99-SOC Force = RX 6800 XT Nitro+ = 64 GB TridentZ 3200C14 = SSD 970 PRO 1 TB = SSD 990 PRO 4 TB = SSD 860 PRO 4 TB = SSD 870 EVO 4 TB = SeaSonic X-760 = Strix Raid DLX = NZXT H630
i7-4960X = X79 XPower = RX Vega 64 Nitro+ = 32 GB TridentX 2400C10 = KC2500 512 GB = Q300 PRO 512 GB = Platimax 1000 W = Sound Blaster AE-7 = Define 7 XL
W risery to ja bym się w ogóle nie bawił, pod żadnym pozorem co codziennego użytku (wyłączając kopanie walut "w dawnych czasach"). Strata wydajności powoduje, że to gra niewarta świeczki.
Czytając moje wypowiedzi na temat AMD, pamiętajcie o tym, że są one poparte doświadczeniami ze sprzętem tego producenta oraz rzetelnymi testami. Niemniej jednak niektóre z nich mogą mieć wydźwięk humorystyczny i dlatego nie należy brać ich dosłownie, nie mają też na celu ubliżaniu komukolwiek lub jakiejkolwiek firmie.
Dobry procesor dla gracza wciąż w cenie? Test dwudziestu dwóch modeli!
NVIDIA ForceWare 337.50 - czy to coś daje?
Szybsza pamięć dla gracza? Ależ oczywiście!