Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Wątek: polskie znaki w php

  1. #11
    Redaktor i Administrator Extreme overclocker Reputacja:   (20) Awatar majkel_94
    Dołączył
    07.2009
    Skąd
    Katowice
    Posty
    3,040
    Ehh... no nie sądziłem że ktoś kto nie umie ustawić polskich znaków bawi się w obiektowego PHP.
    Zwłaszcza w połączeniu z printf, co było największą zmorą dla mnie w C

    Jak już tak bardziej obiektowo że mysqli to po całości może

    Kod php:
    $wynik = @$polaczenie -> query('SELECT * FROM tabela'); 
    | Intel Core i7 2700K @ 4,5 GHz 1,35V | Gigabyte Z68X-UD3H LGA1155 | Kingston Savage 2x8 GB @ 2133 MHz CL9 1.65V |
    | 2x Samgate F3 500GB HD502HJ - Hybrid RAID 0+1 | Kingston HyperX 3K 240GB SATA III | Corsair VS650 |
    | Gigabyte GeForce GTX 970 4GB Gaming G1 @ 1550/7200 MHz | Xonar DX | BitFenix Shinobi | Dell P2414H 24" 1080p AH-IPS |


  2. #12
    HWBot Team Extreme overclocker Reputacja:   (17) Awatar phobosq
    Dołączył
    11.2013
    Skąd
    Kraków
    Posty
    2,314
    Gdzie tam obiektowo, przecież to (u OP) jest spaghetti pierwszych lotów.

    i właśnie dlatego nie starcza mi czasu na kręcenie!

  3. #13
    Redaktor i Administrator Extreme overclocker Reputacja:   (20) Awatar majkel_94
    Dołączył
    07.2009
    Skąd
    Katowice
    Posty
    3,040
    Moduł mysqli powstał, aby umożliwić używanie bazy danych MySQL za pomocą obiektowej składni PHP
    Dlatego ktoś się tu porywa z motyką na słońce, zamiast powolutku od najprostszych rzeczy, jak na wikibooks
    | Intel Core i7 2700K @ 4,5 GHz 1,35V | Gigabyte Z68X-UD3H LGA1155 | Kingston Savage 2x8 GB @ 2133 MHz CL9 1.65V |
    | 2x Samgate F3 500GB HD502HJ - Hybrid RAID 0+1 | Kingston HyperX 3K 240GB SATA III | Corsair VS650 |
    | Gigabyte GeForce GTX 970 4GB Gaming G1 @ 1550/7200 MHz | Xonar DX | BitFenix Shinobi | Dell P2414H 24" 1080p AH-IPS |


  4. #14
    Użytkownik Podkręca śrubokrętem Reputacja:   (0)
    Dołączył
    07.2015
    Posty
    12
    Obawiam się, że robię jakiś błąd przy tworzeniu bazy danych chociaż na chwilę obecną nie domyślam się o co chodzi. Wydaje mi się, że robię wszystko jak trzeba a jednak połączenie bazy z jawą powoduje takie same problemy. Musi jakiś przypadek zrządzić abym wylazł z tego, bo ja w tych technologiach dopiero startuję.

  5. #15
    HWBot Team Extreme overclocker Reputacja:   (17) Awatar phobosq
    Dołączył
    11.2013
    Skąd
    Kraków
    Posty
    2,314
    Dude, gdzie Java? weź to zostaw, bo zginiesz zupełnie

    i właśnie dlatego nie starcza mi czasu na kręcenie!

  6. #16
    Ptysio jestem Extreme overclocker Reputacja:   (10) Awatar Nifir
    Dołączył
    01.2014
    Skąd
    Zabrze / Gliwice
    Posty
    2,276
    Ej ja tam się nie znam, ale czy konfig serwera nie ma tu znaczenia? Nawet nie wiemy czy to Linux, czy Windows (acz tylko bogaci sadyści robią serwery na Windowsie) .

  7. #17
    Użytkownik Podkręca śrubokrętem Reputacja:   (0)
    Dołączył
    07.2015
    Posty
    12
    Na Twoim miejscu nie martwił bym się o moje zginięcie. Ja o d dawna programuję w Visual Studio, używając wielu języków programowania. Tam się programuje a nie bawi z polskimi znakami. Jeżeli windows jest legalny, to posiada domyślną strefę czasową i polskie znaki same instalują się w instalowanych programach. Obecnie chciałem nieco poznać czym różnią się narzędzia nie-microsowtowskie od stosowanych przeze mnie. Niektórzy forumowicze więcej energii tracą na show niż na merytorykę, a nie wiem czy to jest podstawowy cel specjalistycznych forów internetowych....

    - - - Aktualizacja - - -

    W uzupełnieniu:
    printf to nic takiego wielkiego, bo w c# jest więcej podobnych funkcji, nie mówiąc o oknach dialogowych przy programowaniu aplikacji okienkowych...

  8. #18
    Ex-Redaktor Ekspert overclockingu Reputacja:   (28) Awatar gtxxor
    Dołączył
    11.2013
    Skąd
    Łódź
    Posty
    1,811
    A co za problem zrobić okno dialogowe, mając pakiet VS do dyspozycji?

  9. #19
    Użytkownik Podkręca śrubokrętem Reputacja:   (0)
    Dołączył
    07.2015
    Posty
    12
    Nie chcę z Tobą polemizować, bo nie po to zwróciłem się na forum, a z początku przyjemnie się z Wami konwersowało - niech tak pozostanie. A jeżeli chodzi o c# to istnieje możliwość programowania konsolowego, w którym można się realizować (nie koniecznie popisywać), chociaż jestem zwolennikiem realizacji wyznaczonego celu w sposób taki aby użytkownik był z tego zadowolony. W końcowym efekcie użytkownik woli aplikację okienkową. Dlaczego próbuję php, javę - bo istnieje spora spójność między nimi wszystkimi. Ktoś postawił pytanie po co biorę się za obiekty. Chyba wszyscy wiemy, że obiekt w każdym języku jest obiektem. Ale kończąc, ja w którymś momencie znajdę przyczynę mojego problemu....

  10. #20
    Redaktor i Administrator Extreme overclocker Reputacja:   (20) Awatar majkel_94
    Dołączył
    07.2009
    Skąd
    Katowice
    Posty
    3,040
    Nie ogarniam Cie ale cóż. Jak lubisz od dupy strony to prosze bardzo

    Kod wyglada jak byleco wklejone z neta, mieszanie echo z printf, te mysqli w takiej postaci tez niepotrzebne
    | Intel Core i7 2700K @ 4,5 GHz 1,35V | Gigabyte Z68X-UD3H LGA1155 | Kingston Savage 2x8 GB @ 2133 MHz CL9 1.65V |
    | 2x Samgate F3 500GB HD502HJ - Hybrid RAID 0+1 | Kingston HyperX 3K 240GB SATA III | Corsair VS650 |
    | Gigabyte GeForce GTX 970 4GB Gaming G1 @ 1550/7200 MHz | Xonar DX | BitFenix Shinobi | Dell P2414H 24" 1080p AH-IPS |


Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •