Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 24 z 24

Wątek: polskie znaki w php

Użytkownik Podkręca śrubokrętem Reputacja:   (0)
    Myślę, że jesteś studentem, nadal się popisujesz. Za duża różnica wieku nas dzieli abym chciał się bawić z Tobą w zbędne konwersacje. Na tym kończę ten temat.
    Pozdrawiam

Użyszkodnik Extreme overclocker Reputacja:   (7) Awatar michi93
    będę cham i prostak jak zawsze ale wyjmij kij z dupy, forum jest specyficzne, luźna atmosfera.
    Chłopaki starają Ci się pomóc a Ty *******alasz jak księżniczka.
    Tutaj nie ma czegoś takiego jak różnica wieku ... jeden pies czy jesteś studentem,czy 100 letnim dziadkiem taka specyfika.
    Jestem debilem, choruję na dysmózgię, więc nie umiem sobie zmienić sygnatury

HWBot Team Extreme overclocker Reputacja:   (17) Awatar phobosq
    Cytat Zamieszczone przez emgarwo Zobacz posta
    Na Twoim miejscu nie martwił bym się o moje zginięcie. Ja o d dawna programuję w Visual Studio, używając wielu języków programowania. Tam się programuje a nie bawi z polskimi znakami. Jeżeli windows jest legalny, to posiada domyślną strefę czasową i polskie znaki same instalują się w instalowanych programach. Obecnie chciałem nieco poznać czym różnią się narzędzia nie-microsowtowskie od stosowanych przeze mnie. Niektórzy forumowicze więcej energii tracą na show niż na merytorykę, a nie wiem czy to jest podstawowy cel specjalistycznych forów internetowych....

- - - Aktualizacja - - -

W uzupełnieniu:
    printf to nic takiego wielkiego, bo w c# jest więcej podobnych funkcji, nie mówiąc o oknach dialogowych przy programowaniu aplikacji okienkowych...
    Ani mi przez myśl nie przeszło, żeby się o Ciebie martwić, to była tylko taka luźna uwaga, więc spuść trochę z tonu. A programuje to się w każdym języku i niczym wielkim się nie różni PHP od C# - to i to jest narzędzie do wykonania zadania i powinieneś wiedzieć jako doświadczony programista, że narzędzie powinno się dobierać odpowiednio do tego, co chce się osiągnąć. Chcesz błysnąć hardcorem, to pokaż jak zaiwaniasz w asemblerze, albo piszesz aplikacje Windowsowe w C++ używając Windows API. Przyszedłeś z problemem, który jest dość podstawowy, dostałeś porady i jeszcze się stawiasz.
    A tego hasła na niebiesko to już w ogóle nie zrozumiałem.

i właśnie dlatego nie starcza mi czasu na kręcenie!

Redaktor i Administrator Extreme overclocker Reputacja:   (20) Awatar majkel_94
    No niebieskim to się pan sam podsumował
    Ja na laborkach robiłem WinAPI w asemblerze - to dopiero hardcore był

Cytat Zamieszczone przez emgarwo Zobacz posta
    Myślę, że jesteś studentem, nadal się popisujesz. Za duża różnica wieku nas dzieli abym chciał się bawić z Tobą w zbędne konwersacje. Na tym kończę ten temat.
    Pozdrawiam
    A ja myślę że ktoś tu zapomniał że php to tylko strona serwera, a jak chcesz zaprezentować polskie znaki na ekranie to musisz interfejs odpowiednio ustawić. W konsoli dajesz inną stronę kodową (lub zapisujesz kod w 852), natomiast php współpracuje z html i przeglądarką.
    Więc wypadałoby utworzyć sobie szablon strony html, tam wpleść kod php dopiero, a przede wszystkim w head dać deklarację strony kodowej dokumentu, czyli UTF-8.

Ale co ja tam wiem, tylko się popisuje bom student
    Ale jak chcesz - zamykam wątek i zapraszam gdzie indziej bo mały urlop Ci wyskoczył
    | Intel Core i7 2700K @ 4,5 GHz 1,35V | Gigabyte Z68X-UD3H LGA1155 | Kingston Savage 2x8 GB @ 2133 MHz CL9 1.65V |
    | 2x Samgate F3 500GB HD502HJ - Hybrid RAID 0+1 | Kingston HyperX 3K 240GB SATA III | Corsair VS650 |
    | Gigabyte GeForce GTX 970 4GB Gaming G1 @ 1550/7200 MHz | Xonar DX | BitFenix Shinobi | Dell P2414H 24" 1080p AH-IPS |

Uprawnienia umieszczania postów