Witam, postanowiłem założyć ten temat ponieważ od kilku dni kieruje do producentów kart graficznych m.in. MSI, Asus, Zotac zapytanie co dzieję się z gwarancją gdy chcę założyć blok wodny na GPU tym samym demontując fabryczny cooler. Odpowiedź jest zawsze ta sama: "Przy jakiejkolwiek ingerencji w kartę graficzną utraci Pan gwarancję" przy czym np. od MSI Global dostałem odpowiedź:
Dear Sir
You can break the warranty seal and change the cooler or cooling paste.
However if you ever need to return the board for repair, you will need to return it in the original condition, with the original MSI cooler.
Moje pytanie brzmi czy znacie jakiegoś producenta, który pozwala zdemontować w Polsce cooler bez utraty gwarancji? Z góry mówię, że nie za bardzo chciałbym się bawić w podgrzewanie plomb suszarką czy coś podobnego i liczyć, że "a nóż się uda" ponieważ mam GTXa 980Ti (Zotac) niereferenta i chcę założyć blok z EK lub Aqua Computer a gwarancji mam 5 lat więc wolałbym jej nie stracićMacie jakieś pomysły, jak rozwiązać ten problem? Nie chce mi się wierzyć, że każdy czeka do końca gwarancji i wtedy montuje blok wodny
![]()