Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Wątek: Procesory AMD FX

  1. #21
    Administrator Guru overclockingu Reputacja:   (85) Awatar ivanov
    Dołączył
    08.2011
    Skąd
    KRK
    Posty
    5,241
    Cytat Zamieszczone przez ViNG Zobacz posta
    po thubanie amd nie istnieje.

    Thuban x8 zmiótłby te fxy...
    Ciężko się nie zgodzić... Wydaliby Thubana X8 w niższym procesie i byłoby dużo lepiej, niż obecnie
    8018 MHz

    i7-5960X @ NH-D15 = X99-SOC Force = Vega 64 Nitro+ Ltd Ed = 64 GB TridentZ 3200C14 = SSD 950 PRO = SeaSonic X-760 = NZXT H630 = Strix Raid DLX

    NIE odpowiadam na pytania na PW

  2. #22
    Redaktor Extreme overclocker Reputacja:   (42) Awatar tomcuk
    Dołączył
    08.2011
    Posty
    3,869
    No nie do końca, to K10.5 wypadałoby unowocześnić poprzez dodanie brakujących instrukcji, co takie proste nie jest. Pewnie dochodzą do tego "luki" w architekturze, przez które zdarzają się takie "kwiatki":



    Przykładów mogę podawać więcej, z aplikacji chociażby Cinema 4D działa relatywnie słabo.
    Czytając moje wypowiedzi na temat AMD, pamiętajcie o tym, że są one poparte doświadczeniami ze sprzętem tego producenta oraz rzetelnymi testami. Niemniej jednak niektóre z nich mogą mieć wydźwięk humorystyczny i dlatego nie należy brać ich dosłownie, nie mają też na celu ubliżaniu komukolwiek lub jakiejkolwiek firmie.

    Dobry procesor dla gracza wciąż w cenie? Test dwudziestu dwóch modeli!
    NVIDIA ForceWare 337.50 - czy to coś daje?
    Szybsza pamięć dla gracza? Ależ oczywiście!

  3. #23
    Użytkownik Początkujący overclocker Reputacja:   (0)
    Dołączył
    04.2018
    Posty
    28
    Spór o ilość rdzeni w procesorach AMD FX będzie pewnie trwał w nieskończoność.
    Ale z chęcią dorzucę swoje 3 grosze.
    Kiedyś procesor ( rdzeń ) to była jednostka stałoprzecinkowa, a jednostkę zmiennoprzecinkową można było domontować w postaci "dodatku".
    Więc teoretycznie, skoro FX-8xxx ma 8 jednostek stałoprzecinkowych to oznacza, że ma 8 rdzeni i 4 jednostki zmiennoprzecinkowe, którymi rdzenie się dzielą.
    Tak samo tu https://pl.wikipedia.org/wiki/Koprocesor - jest napisane, że FPU to jest koprocesor co oznacza, że jest on tylko dodatkiem do procesora.
    Oczywiście w grach taki FX nie jest tak wydajny jak procesor, który ma 8 jednostek stało i zmienno przecinkowych, bo gry często używają FPU.

  4. #24
    Redaktor Extreme overclocker Reputacja:   (42) Awatar tomcuk
    Dołączył
    08.2011
    Posty
    3,869
    O yebany, za taki odkop należy się prawdziwa nagroda:



    Czytając moje wypowiedzi na temat AMD, pamiętajcie o tym, że są one poparte doświadczeniami ze sprzętem tego producenta oraz rzetelnymi testami. Niemniej jednak niektóre z nich mogą mieć wydźwięk humorystyczny i dlatego nie należy brać ich dosłownie, nie mają też na celu ubliżaniu komukolwiek lub jakiejkolwiek firmie.

    Dobry procesor dla gracza wciąż w cenie? Test dwudziestu dwóch modeli!
    NVIDIA ForceWare 337.50 - czy to coś daje?
    Szybsza pamięć dla gracza? Ależ oczywiście!

  5. #25
    Użytkownik Doświadczony overclocker Reputacja:   (17) Awatar An2
    Dołączył
    08.2015
    Posty
    551
    Ale przynajmniej napisał coś z sensem i przydatnego do wiedzy. Nie tak jak większość archeologów pół zdania bez składu i ładu o niczym.

  6. #26
    Redaktor Extreme overclocker Reputacja:   (42) Awatar tomcuk
    Dołączył
    08.2011
    Posty
    3,869
    Raczej nie tyle o niczym, co o reklamie .
    Czytając moje wypowiedzi na temat AMD, pamiętajcie o tym, że są one poparte doświadczeniami ze sprzętem tego producenta oraz rzetelnymi testami. Niemniej jednak niektóre z nich mogą mieć wydźwięk humorystyczny i dlatego nie należy brać ich dosłownie, nie mają też na celu ubliżaniu komukolwiek lub jakiejkolwiek firmie.

    Dobry procesor dla gracza wciąż w cenie? Test dwudziestu dwóch modeli!
    NVIDIA ForceWare 337.50 - czy to coś daje?
    Szybsza pamięć dla gracza? Ależ oczywiście!

  7. #27
    Użytkownik Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (4) Awatar koku
    Dołączył
    04.2015
    Posty
    439
    spoko przynajmniej do wiki a nie biostara

    ale fakt łopata się należy jak nie koparka
    Ostatnio edytowane przez koku ; 11-07-2018 o 01:53
    Spolier:

    CPU: Intel i5 4670k + Noctua NH-D15 | MOBO: Msi Mpower z87 | GPU: Msi 1070 gtx Gaming X 8G | RAM: 2x8 gb ddr3 G Skill Ripjaws X 2133Mhz | SOUND: Asus strix soar
    HDD: Seagate Barracuda 1TB 7200rpm x2 | SSD:Transcend (S) 256 gb | PSU: XFX TS 550W 80+ bronze | OS: Windows 10 Pro x64 | OKNO: BenQ GL2460 1920x1080

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •