Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: i5 4460 ciągle na 3200 - 3400 MHz

  1. #1
    Redaktor Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (0) Awatar Madzina
    Dołączył
    08.2011
    Skąd
    Słońce Nocą
    Posty
    344

    i5 4460 ciągle na 3200 - 3400 MHz

    Witam,

    Mam problem bo moja i5'tka ciągle siedzi na taktowaniu między 3200, a 3400 MHz. Nie wiem czy mi się wydaje, czy kiedyś schodziła z taktowaniem sama do 800MHz.

    Płyta to: GA-B85M-D3H

    W easytune mam tylko dwa profile jeden do stałego 800MHz, drugi do 3200-3400MHz.

    Da się jakoś napisać swój profil w tym czymś albo włączyć automatyczne przełączanie między tymi profilami? W BIOS nie mogłem znaleźć żadnej funkcji która mogłaby spełniać moje oczekiwania. Na platformie AMD mam coś w stylu Cold'n'Quiet, które obniża taktowania procesora, jak nie jest używany za bardzo.

    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	1.JPG
Wyświetleń:	134
Rozmiar:	81.3 KB
ID:	3963
    Intel i7-4770s
    Gigabyte GA-B85M-D3H
    Kingston 8GB DDR3 1866MHz
    MSI GTX 680

  2. #2
    Użyszkodnik Extreme overclocker Reputacja:   (7) Awatar michi93
    Dołączył
    06.2009
    Posty
    2,311
    wywal soft i wszystko będzie ok
    Jestem debilem, choruję na dysmózgię, więc nie umiem sobie zmienić sygnatury

  3. #3
    Redaktor Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (0) Awatar Madzina
    Dołączył
    08.2011
    Skąd
    Słońce Nocą
    Posty
    344
    Wywalone wszystko, bios przywrócony do ustawień domyślnych, wyłączyłem jedynie dźwiękówkę na płycie i zintegrowaną grafikę.

    Procesor CPU


    Intel(R) Core(TM) i5-4460 CPU@ 3.20GHz


    Maksymalna szybkość: 3,20 GHz
    Gniazda: 1
    Rdzenie: 4
    Procesory logiczne: 4
    Wirtualizacja: Włączone
    Pamięć podręczna poziomu 1: 256 KB
    Pamięć podręczna poziomu 2: 1,0 MB
    Pamięć podręczna poziomu 3: 6,0 MB


    Wykorzystanie 1%
    Szybkość 3,33 GHz
    Czas pracy 0:15:16:25
    Procesy 69
    Wątki 923
    Dojścia 28498

    Nic nie pomogło :/
    Intel i7-4770s
    Gigabyte GA-B85M-D3H
    Kingston 8GB DDR3 1866MHz
    MSI GTX 680

  4. #4
    Użyszkodnik Extreme overclocker Reputacja:   (7) Awatar michi93
    Dołączył
    06.2009
    Posty
    2,311
    A użycie procesora jakie wtedy masz ?
    Jestem debilem, choruję na dysmózgię, więc nie umiem sobie zmienić sygnatury

  5. #5
    HWBot Team Extreme overclocker Reputacja:   (24) Awatar Blue
    Dołączył
    02.2012
    Skąd
    Bielsko-Biała
    Posty
    2,551
    Na 100% masz coś nakutane w systemie.
    Intel Core i7 6700k@NZXT Kraken X61 / ASUS Maximus VIII Extreme / 4x4GB Kingston HyperX 3000MHz@CL15 / ASUS GTX 970 / Enermax Platimax 80Plus Platinum 600W / Samsung 128GB 840PRO / Samsung 120GB 850EVO / Seagate ST31000524AS 1TB / WesternDigital WD15EARS 1,5TB / Corsair Carbide Air 540 / Razer Ourobouros / Razer Blackwidow Ultimate Stealth 2014 / Razer Goliathus Extended / Razer Hammerhead Pro

  6. #6
    Redaktor Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (0) Awatar Madzina
    Dołączył
    08.2011
    Skąd
    Słońce Nocą
    Posty
    344
    wywalam wszystkie procesy, zużycie na poziomie 1-3%, a procesor nieustannie na +3,2 GHz :/

    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	sadfdsfa.png
Wyświetleń:	142
Rozmiar:	53.1 KB
ID:	3971
    Intel i7-4770s
    Gigabyte GA-B85M-D3H
    Kingston 8GB DDR3 1866MHz
    MSI GTX 680

  7. #7
    HWBot Team Extreme overclocker Reputacja:   (17) Awatar phobosq
    Dołączył
    11.2013
    Skąd
    Kraków
    Posty
    2,314
    C1E włączone? Inne C-State też?

    i właśnie dlatego nie starcza mi czasu na kręcenie!

  8. #8
    Redaktor Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (0) Awatar Madzina
    Dołączył
    08.2011
    Skąd
    Słońce Nocą
    Posty
    344
    tak wymusiłem, było auto w BIOSie wymusiłem na Enabled
    Intel i7-4770s
    Gigabyte GA-B85M-D3H
    Kingston 8GB DDR3 1866MHz
    MSI GTX 680

  9. #9
    Lytek k***a Extreme overclocker Reputacja:   (42) Awatar tomcuk
    Dołączył
    08.2011
    Posty
    3,914
    Jaki plan zasilania w systemie? Powinno być na Zrównoważony. Wywal ten cały syf od GB, a BIOS zresetuj do domyślnych ustawień.
    Czytając moje wypowiedzi na temat AMD, pamiętajcie o tym, że są one poparte doświadczeniami ze sprzętem tego producenta oraz rzetelnymi testami. Niemniej jednak niektóre z nich mogą mieć wydźwięk humorystyczny i dlatego nie należy brać ich dosłownie, nie mają też na celu ubliżaniu komukolwiek lub jakiejkolwiek firmie.

    Dobry procesor dla gracza wciąż w cenie? Test dwudziestu dwóch modeli!
    NVIDIA ForceWare 337.50 - czy to coś daje?
    Szybsza pamięć dla gracza? Ależ oczywiście!

  10. #10
    Redaktor / Overclocker Ekspert overclockingu Reputacja:   (16) Awatar ludek
    Dołączył
    02.2013
    Skąd
    Wrocław
    Posty
    1,580
    Ustawienia zasilania w Panelu sterowania. Tam wybierasz zaawansowane opcje dla profili. Szukasz parametru "minimalny stan procesora"

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •