Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: Stary dysk

  1. #11
    Redaktor / Overclocker Ekspert overclockingu Reputacja:   (16) Awatar ludek
    Dołączył
    02.2013
    Skąd
    Wrocław
    Posty
    1,580
    Sam to też przerabialem, wolne transfery i CRC error. U mnie była: Wina płyty, prawdopodobne uszkodzenie kontrolera SATA. To było z płytą gigabyte na 945 i hmm ICH6 albo ICH7.
    Po wymianie płyty problem z narastającą ilością CRC ustał, tak samo jak z wolnymi transferami.

    OFFTOP!
    BTW.
    Zastanawia mnie jak leniwym trzeba być by walnąć foto zamiast screena

  2. #12
    Ptysio jestem Extreme overclocker Reputacja:   (10) Awatar Nifir
    Dołączył
    01.2014
    Skąd
    Zabrze / Gliwice
    Posty
    2,276
    Jak leniwym? Ten pierwszy komunikat o braku pamięci wynika właśnie z tego, że próbowałem zrobić screena.

    I kurcze od razu muszę przeprosić, bo wprowadziłem was w błąd. Nie miałem kompa przy sobie jak pisałem, a byłem święcie przekonany, że to P5KC. Tymczasem P5KC wsadziłem do innego kompa, a tu była stara płyta Gigabyte GA-945GCMX-S2. Jak mieliłem memtestem bez dysku wyłączyłem kompa i chciałem płytę wyciągnąć, to się oparzyłem o mostek południowy. Mega gorący był. Po wymianie płyty jest znacznie lepiej. Niestety poszła moja Rampage Formula, nie ma ktoś na zbyciu słabej płyty na 775?

  3. #13
    HWBot Team Extreme overclocker Reputacja:   (17) Awatar phobosq
    Dołączył
    11.2013
    Skąd
    Kraków
    Posty
    2,314
    dfi dk x38 t2rs?

    i właśnie dlatego nie starcza mi czasu na kręcenie!

  4. #14
    Ptysio jestem Extreme overclocker Reputacja:   (10) Awatar Nifir
    Dołączył
    01.2014
    Skąd
    Zabrze / Gliwice
    Posty
    2,276
    A ile za nią chcesz? W starej płycie miałem jeszcze zintegrowaną grafikę... Zastanawiam się, czy nie lepiej ojcu wymienić wszystkiego i wrzucić mu np. G3258.

  5. #15
    Redaktor / Overclocker Ekspert overclockingu Reputacja:   (16) Awatar ludek
    Dołączył
    02.2013
    Skąd
    Wrocław
    Posty
    1,580
    Cytat Zamieszczone przez Nifir Zobacz posta
    a tu była stara płyta Gigabyte GA-945GCMX-S2. Jak mieliłem memtestem bez dysku wyłączyłem kompa i chciałem płytę wyciągnąć, to się oparzyłem o mostek południowy. Mega gorący był.
    Dokładnie! Patrz czyli to jest wina GÓWNIANYCH gigabyte z tamtej serii. Mój to "GIGABYTE GA-945P-S3 " czyli sen sam syf praktycznie. Jak coś jutro rzucę okiem co mam. Tam ma działać E8x00? Priv jak coś

  6. #16
    Ptysio jestem Extreme overclocker Reputacja:   (10) Awatar Nifir
    Dołączył
    01.2014
    Skąd
    Zabrze / Gliwice
    Posty
    2,276
    Ta, ojciec odpala tylko skype, chrome i przeglądarkę internetową, wiec styknie.

  7. #17
    Redaktor / Overclocker Ekspert overclockingu Reputacja:   (16) Awatar ludek
    Dołączył
    02.2013
    Skąd
    Wrocław
    Posty
    1,580
    ok dam znać @Priv jak znajdę cokolwiek pod E8x00

  8. #18
    Ptysio jestem Extreme overclocker Reputacja:   (10) Awatar Nifir
    Dołączył
    01.2014
    Skąd
    Zabrze / Gliwice
    Posty
    2,276
    Ej, pytanie trochę z innej beczki, czy jest sens pod XP montować SSD? Postawiłbym wszystko na nowym sprzęcie, ale szkoda mi system zmieniać.

  9. #19
    Redaktor / Overclocker Ekspert overclockingu Reputacja:   (16) Awatar ludek
    Dołączył
    02.2013
    Skąd
    Wrocław
    Posty
    1,580
    Ja tam widzę sens użycia SSD gdy masz do czynienia z człowiekiem niecierpiącym najmniejszych lagów ze strony windowsa. Np gdy denerwuje go włączanie przeglądarki po 6 sekundach od kliknięcia w ikonę, to jest sens montażu SSD. Druga rzecz to kasa. Trzecia rzecz XP też będzie cudownie działał na SSD, tak samo jak W7 - jest różnica, ale czy user to odczuje

  10. #20
    Ptysio jestem Extreme overclocker Reputacja:   (10) Awatar Nifir
    Dołączył
    01.2014
    Skąd
    Zabrze / Gliwice
    Posty
    2,276
    Obecnie SSD można kupić w cenie tależa jak ci nie zależy na pojemności - najtańszy dysk HDD na morele - 190zł 500GB (200zł 1TB), a SSD 215zł. Tylko pytanie czy ma to sens, bo z tego co pamiętam, to chyba od Win7 system jest w stanie dobrze wykorzstać prędkość SSD.

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •