Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: dziwny obraz

Użytkownik Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (4) Awatar koku

dziwny obraz

witam, nie wiem czy to ten dział lecz kupiłem sobie kabelek dvi-i na vga żeby przestać korzystać z przejściówek lecz obraz jest lekko mówiąc dziwny,
    mam cienie pod napisami skrótów obraz jest jakiś chyba rozmazany i tak beznadziejny, że aż oczy bolą. Moje pyt brzmi czy to wina kabla czy może złego podłączenia, dodam, że kabel to jakiś chińskie "coś" z aledrogo za jakieś 20zł. na pierwszy rzut oka kabel jest dobry gruby długi i pozłacany , jak daje na monitorze auto korektę obraz maleje i zostaje po prawej str czarny pasek

na zwykłym "chudym" vga z przejściówką jest okey i w obrazie i po naciśnięciu auto

Lytek kórva Extreme overclocker Reputacja:   (42) Awatar tomcuk
    Dasz jakieś zdjęcie tego? Moim zdaniem winny jest po prostu kabel, innej możliwości nie ma.
    Czytając moje wypowiedzi na temat AMD, pamiętajcie o tym, że są one poparte doświadczeniami ze sprzętem tego producenta oraz rzetelnymi testami. Niemniej jednak niektóre z nich mogą mieć wydźwięk humorystyczny i dlatego nie należy brać ich dosłownie, nie mają też na celu ubliżaniu komukolwiek lub jakiejkolwiek firmie.

Dobry procesor dla gracza wciąż w cenie? Test dwudziestu dwóch modeli!
    NVIDIA ForceWare 337.50 - czy to coś daje?
    Szybsza pamięć dla gracza? Ależ oczywiście!

Moderator Ekspert overclockingu Reputacja:   (20) Awatar Grisz
    Kabel DVI -> VGA to też przejściówka z sygnału cyfrowego na analogowy, przewód słabej jakości może powodować błędy w wyświetlaniu obrazu (drżący, rozmazany, podwójny itp). Jeżeli masz dobrej jakości przejściówkę DVI-I -> VGA która działa jak należy to jej używaj, jeżeli chcesz wymienić cały przewód to najlepiej zastosować VGA -> VGA, DVI -> DVI, DVI -> HDMI lub HDMI -> HDMI. Jeżeli brak Ci w monitorze wejścia DVI i HDMI, a w grafie nie masz VGA to jesteś skazany na przejściówki.
    Niektóre karty graficzne mają tylko wyjście DVI-D co oznacza że nie ma możliwości podłączenia żadnej przejściówki i nie można do nich podłączyć monitora ze złączem analogowym .
    Ostatnio edytowane przez Grisz ; 21-11-2015 o 17:58
    Intel Core i7 860 @ 4.0GHz + NH-D14
    MSI Big Bang Trinergy
    Kingston Genesis 8GB 2133MHz
    Gigabyte HD7970 OC 3GB Wind Force
    Seagate Barracuda 500GB x2
    X-Fi XtremeGamer Fatal1ty Pro
    FSP Fortron Raider S 550W

ale lipa.. no właśnie nie mam w monitorze dvi ani hdmi, a na karcie mam całą plejade wejść ale ofc bez vga... no nic chciałem bez przejściówki, a widać że nie da rydy bez niej...

sprawdziłem na innym monitorze z większą rozdziałką i niby jest okey problem występuje na tej rozdzielczości co używam na najstarszym monitorze z ar 5:4 (niby bo mam problem z matrycą i ciężko jest sprawdzić) resztę monitorów mam na hdmi -___-

Lytek kórva Extreme overclocker Reputacja:   (42) Awatar tomcuk
    Jakby kabel był dobry, to by dało radę. Ale co to za różnica? W czym Ci ta dodatkowa przejściówka przeszkadza ?
    Czytając moje wypowiedzi na temat AMD, pamiętajcie o tym, że są one poparte doświadczeniami ze sprzętem tego producenta oraz rzetelnymi testami. Niemniej jednak niektóre z nich mogą mieć wydźwięk humorystyczny i dlatego nie należy brać ich dosłownie, nie mają też na celu ubliżaniu komukolwiek lub jakiejkolwiek firmie.

Dobry procesor dla gracza wciąż w cenie? Test dwudziestu dwóch modeli!
    NVIDIA ForceWare 337.50 - czy to coś daje?
    Szybsza pamięć dla gracza? Ależ oczywiście!

cieżko z czyszczeniem czasem przeszkadza i potrzebuje śrubokręt do wykręcenia jej a przy tym kablu odrazu mam pokrętła i jest łatwiej z odczepianiem nie "ujeb.." wejścia przez przypadek podczas czyszczenia (w najgorszym scenariuszu)

Użytkownik Podkręca śrubokrętem Reputacja:   (0)
    Wyłącz i włącz komputer :-). Zawsze działa.

Cytat Zamieszczone przez Computerismo Zobacz posta
    Wyłącz i włącz komputer :-). Zawsze działa.
    dokładnie tyle że już go nie włączaj
    Spolier:

CPU: Intel i5 4670k + Noctua NH-D15 | MOBO: Msi Mpower z87 | GPU: Msi 1070 gtx Gaming X 8G | RAM: 2x8 gb ddr3 G Skill Ripjaws X 2133Mhz | SOUND: Asus strix soar
    HDD: Seagate Barracuda 1TB 7200rpm x2 | SSD:Transcend (S) 256 gb | PSU: XFX TS 550W 80+ bronze | OS: Windows 10 Pro x64 | OKNO: BenQ GL2460 1920x1080

Uprawnienia umieszczania postów