Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 36

Wątek: Problem z użyciem dysku (100%)

  1. #21
    Forumowy dałn Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (-27) Awatar haha3
    Dołączył
    01.2015
    Skąd
    Polska
    Posty
    154
    Wyłącz je wszystkie ręcznie i sprawdź czy użycie sie jakoś sensownie zmniejszyło.
    3520MHz -------- 7220MHz
    Czytając moje wypowiedzi na temat Intela, pamiętajcie o tym, że są one poparte doświadczeniami ze sprzętem tego producenta oraz rzetelnymi testami. Niemniej jednak niektóre z nich mogą mieć wydźwięk humorystyczny i dlatego należy brać je dosłownie, mają też na celu ubliżenie komukolwiek lub jakiejkolwiek firmie.

  2. #22
    - NCFOM - Guru overclockingu Reputacja:   (30) Awatar MJ
    Dołączył
    07.2011
    Skąd
    W-wa
    Posty
    5,870
    Litości, większość trybów i ustawień można zasadzić z poziomu msconfig.exe a nie pompować OS'a następnymi softami

    To problem poziomu hardware i wystarczy nieco poczytać, nie jestem laikiem w temacie i nie zmieniłem nowego dysku dla sportu.

  3. #23
    Użytkownik Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (16) Awatar factors
    Dołączył
    12.2014
    Posty
    382
    Cytat Zamieszczone przez MJ Zobacz posta
    To problem poziomu hardware i wystarczy nieco poczytać, nie jestem laikiem w temacie i nie zmieniłem nowego dysku dla sportu.
    Dla potomnych i dla mnie podaj co się *******ziela na tym dysku? Jaka jest przyczyna.
    i5 750 @4GHz + ASUS p7p55d-le + 2x4GB patriot 2000MHz CL9 + EVGA GTX 770 SC ACX + OCZ corexstream 500W SLI PSU

  4. #24
    Użytkownik Podkręca śrubokrętem Reputacja:   (0)
    Dołączył
    12.2015
    Posty
    10
    Panowie spokojnie.
    Co mam zrobić?

  5. #25
    - NCFOM - Guru overclockingu Reputacja:   (30) Awatar MJ
    Dołączył
    07.2011
    Skąd
    W-wa
    Posty
    5,870
    Jeżeli nie masz zyebanych kluczy / wartości w rejestrze, w co wątpię...

    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Bez*tytułu.jpg
Wyświetleń:	598
Rozmiar:	82.7 KB
ID:	4149

    To tylko wymiana dysku na SSD, niestety nowe pojemne 2.5" (1,1.5,2 TB) tak mają i to wszystko. Nowe klapy z dyskami SS tak mają

  6. #26
    Użytkownik Podkręca śrubokrętem Reputacja:   (0)
    Dołączył
    12.2015
    Posty
    10
    Ja mam dysk SSHD xd.

  7. #27
    - NCFOM - Guru overclockingu Reputacja:   (30) Awatar MJ
    Dołączył
    07.2011
    Skąd
    W-wa
    Posty
    5,870
    Który notabene dziedziczy wszystkie wady HDD i tylko nieznacznie przyspiesza pracę

    Moja rada, postaw goły OS i zobacz jak bangla

  8. #28
    Użytkownik Podkręca śrubokrętem Reputacja:   (0)
    Dołączył
    12.2015
    Posty
    10
    Postawiłem windows 7 i od razu było użycie dysku 100% przy pokazaniu pierwszego pulpitu.

  9. #29
    - NCFOM - Guru overclockingu Reputacja:   (30) Awatar MJ
    Dołączył
    07.2011
    Skąd
    W-wa
    Posty
    5,870
    No niestety, tak jak mówiłem od początku te dyski tak mają. Albo się przyzwyczaisz do "choroby" albo zmieniaj na SSD. Ja w przypadku wspomnianego G510 jeszcze przed zakupem zakładałem wymianę na coś szybkiego.

    http://overclock.pl/forum/threads/10609-nowa-klapa

  10. #30
    Użytkownik Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (16) Awatar factors
    Dołączył
    12.2014
    Posty
    382
    To po jakiego wała wkładają taką kaszane
    i5 750 @4GHz + ASUS p7p55d-le + 2x4GB patriot 2000MHz CL9 + EVGA GTX 770 SC ACX + OCZ corexstream 500W SLI PSU

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •