Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: DRAGON RAM DDR3 GEIL Problem !

  1. #11
    Moderator Ekspert overclockingu Reputacja:   (20) Awatar Grisz
    Dołączył
    10.2006
    Skąd
    Gliwice
    Posty
    1,962
    Edytowałem poprzedni post, masz tam przykładowo resztę. Ustawienia te dobiera się indywidualne, ale powinno ruszyć, jeżeli nie ustaw luźniejsze wartości (czyli wyższe).
    Intel Core i7 860 @ 4.0GHz + NH-D14
    MSI Big Bang Trinergy
    Kingston Genesis 8GB 2133MHz
    Gigabyte HD7970 OC 3GB Wind Force
    Seagate Barracuda 500GB x2
    X-Fi XtremeGamer Fatal1ty Pro
    FSP Fortron Raider S 550W



  2. #12
    Użytkownik Podkręca śrubokrętem Reputacja:   (0)
    Dołączył
    12.2015
    Posty
    16
    Po takich ustawienia dalej komputer spi jak zabity Zdjęcia
    Nie mam juz zielonego pojęcia co jest nie tak

  3. #13
    Użytkownik Extreme overclocker Reputacja:   (94) Awatar blabla123
    Dołączył
    02.2014
    Skąd
    WLKP
    Posty
    3,562
    Jakie wcześniej miałeś pamięci? Były jedno czy dwustronne? Te wszystkie budżetowe chipsety zwykle z tym mają problemy.

  4. #14
    Użytkownik Podkręca śrubokrętem Reputacja:   (0)
    Dołączył
    12.2015
    Posty
    16

  5. #15
    Użytkownik Extreme overclocker Reputacja:   (94) Awatar blabla123
    Dołączył
    02.2014
    Skąd
    WLKP
    Posty
    3,562
    Teoretycznie powinno banglać te 2x4 bez problemów.
    Komputer z tymi Geilami nie uruchamia się wcale czy uruchamia ale jest czarny ekran?

  6. #16
    Moderator Ekspert overclockingu Reputacja:   (20) Awatar Grisz
    Dołączył
    10.2006
    Skąd
    Gliwice
    Posty
    1,962
    Problem jak widać jest popularny:

    http://www.tomshardware.co.uk/answer...us-p5g41t.html

    http://www.tomshardware.co.uk/answer...esnt-boot.html

    http://www.tomshardware.co.uk/answer...blem-boot.html

    https://steamcommunity.com/discussio...6927932688040/

    https://vip.asus.com/forum/view.aspx...Language=en-us

    https://forums.techguy.org/threads/r...oblem.1124302/

    http://www.teamliquid.net/forum/tech...w-mobo-and-ram

    http://forums.whirlpool.net.au/archive/2208595

    Masz więc 2 wyjścia, albo zrezygnujesz z upgrade'u tej platformy, albo poszukasz ramu który zadziała, w tych linkach również jest informacja jakie moduły ruszyły na tej płycie, możesz też sam sprawdzać metodą prób i błędów, albo skorzystać z oficjalnej listy obsługiwanych pamięci.

    Ta płyta jest raczej nieudaną próbą połączenia obsługi DDR3 i DDR2. Sprawdza się tu przysłowie - jak coś jest do wszystkiego, to jest do niczego .
    Ostatnio edytowane przez Grisz ; 17-12-2015 o 12:21
    Intel Core i7 860 @ 4.0GHz + NH-D14
    MSI Big Bang Trinergy
    Kingston Genesis 8GB 2133MHz
    Gigabyte HD7970 OC 3GB Wind Force
    Seagate Barracuda 500GB x2
    X-Fi XtremeGamer Fatal1ty Pro
    FSP Fortron Raider S 550W



  7. #17
    Użytkownik Podkręca śrubokrętem Reputacja:   (0)
    Dołączył
    12.2015
    Posty
    16
    Czarne tło
    Bios najnowszy 0702

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •