Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: Czy bios 08.00.10 wspiera Turbo Boost - MSI GE600

  1. #1
    Użytkownik Podkręca śrubokrętem Reputacja:   (0)
    Dołączył
    03.2016
    Posty
    8

    Czy bios 08.00.10 wspiera Turbo Boost - MSI GE600

    Witam!
    Z okazji 5 urodzin mojego MSI GE600 chciał bym wsadzić mu i5-430M z jakiejś aukcji. (procek był montowany fabrycznie w wówczas droższej wersji na standardowym chłodzeniu).
    Obecnie ma i3-330M.
    Pytanie brzmi:
    Czy obecna wersja bios http://zapodaj.net/1bf1125e01839.jpg.htmlwspiera Turbo Boost? Jeśli nie to co należy zrobić abym mógł wymienić procesor na "wyższy"? Czy może do takiego GE600 można wsadzić jeszcze szybszy PROC przy obecnym chłodzeniu?
    Serdecznie dziękuję wszystkim którzy poświęcą chwilkę na rozwianie moich wątpliwości?
    THX!

  2. #2
    Forumowy dałn Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (-27) Awatar haha3
    Dołączył
    01.2015
    Skąd
    Polska
    Posty
    154
    A ten procesor nie jest przypadkiem przylutowany do płyty głównej?

    Jeśli nie to będzie działać.
    3520MHz -------- 7220MHz
    Czytając moje wypowiedzi na temat Intela, pamiętajcie o tym, że są one poparte doświadczeniami ze sprzętem tego producenta oraz rzetelnymi testami. Niemniej jednak niektóre z nich mogą mieć wydźwięk humorystyczny i dlatego należy brać je dosłownie, mają też na celu ubliżenie komukolwiek lub jakiejkolwiek firmie.

  3. #3
    Użytkownik Podkręca śrubokrętem Reputacja:   (0)
    Dołączył
    03.2016
    Posty
    8
    Cytat Zamieszczone przez haha3 Zobacz posta
    A ten procesor nie jest przypadkiem przylutowany do płyty głównej?

    Jeśli nie to będzie działać.
    Czy i5-430M albo coś lepszego można pod ten bios wstawić
    ...

    - - - Aktualizacja - - -

    Można ***a wyjąć ale kwestia jest czy ten stary bios pociągnie i5-430 TB.
    Puki co wymieniłem chłodzenie (gelid extreme i termopady 6W/mK) oraz dysk SSD crucial bx100 250GB.
    Pora na proca... Pomoże kto?

  4. #4
    Forumowy dałn Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (-27) Awatar haha3
    Dołączył
    01.2015
    Skąd
    Polska
    Posty
    154
    Można wstawić. Chłodzenie nie ma nic do gadania, te procki mają 35TDP.
    3520MHz -------- 7220MHz
    Czytając moje wypowiedzi na temat Intela, pamiętajcie o tym, że są one poparte doświadczeniami ze sprzętem tego producenta oraz rzetelnymi testami. Niemniej jednak niektóre z nich mogą mieć wydźwięk humorystyczny i dlatego należy brać je dosłownie, mają też na celu ubliżenie komukolwiek lub jakiejkolwiek firmie.

  5. #5
    Użytkownik Podkręca śrubokrętem Reputacja:   (0)
    Dołączył
    03.2016
    Posty
    8
    Ponawiam pytanie: Czy mój stary śmieszny bios ciąga Turbo Boosta dla i5-430M lub nowsze? http://zapodaj.net/1bf1125e01839.jpg.html

  6. #6
    Użytkownik Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (5) Awatar Chaosmaker666
    Dołączył
    03.2014
    Posty
    289
    No jak ten bios by miał jakiś problem (a nie powinien mieć chociaż co ja tam się znam ) to wgrasz inny
    i7 4790k 4,5 Ghz 1,238V - HR-02 Macho - Asrock Z97 Extreme 4 - HyperX Fury 16 GB 1866 mhz CL 10 2000 Mhz - Gigabyte GTX 770 2GB 1241Mhz - OCZ ZT 650 W - Samsung 840 EVO - Seagate Barracuda 1 TB + Maxtor DiamondMax 500 GB - Phanteks Enthoo Pro

  7. #7
    Użytkownik Podkręca śrubokrętem Reputacja:   (0)
    Dołączył
    03.2016
    Posty
    8
    Cytat Zamieszczone przez Chaosmaker666 Zobacz posta
    No jak ten bios by miał jakiś problem (a nie powinien mieć chociaż co ja tam się znam ) to wgrasz inny
    Ja mistrzu mam zielone pojecie o tych opcjach... Co 5 lat wracam do rzeczywistości bo taki zakładem wsp. amortyzacji sprzętu PC...
    Czyli mogę śmiało na allegro brać i5-430m? i bez aktualizacji BIOSa się obędzie PANY? JEST TU JAKI KOCUR?

    POZDRAWIAM!!!

  8. #8
    Użytkownik Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (2) Awatar 7niebo
    Dołączył
    10.2013
    Skąd
    Gdańsk
    Posty
    272
    Nie ****a, nie możesz. Zabraniam ci. Kilka razy ci ktoś pisze, ze bedzie dzialac, a ty dalej to samo

  9. #9
    Użytkownik Podkręca śrubokrętem Reputacja:   (0)
    Dołączył
    03.2016
    Posty
    8
    Panowie a coś jeszcze mocniejszego opłaca się brać? np: i5-540M? Będzie to chodziło?
    Mam w nim przełączaną grafikę. Czy jak wymienię proca to trzeba będzie system stawiać od nowa żeby "zapoznał się" z nową zintegrowaną grafiką?

    Ponowie uradzajcie

    THX za wszystkie odpowiedzi !!!

    PozdroTechno

  10. #10
    Forumowy dałn Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (-27) Awatar haha3
    Dołączył
    01.2015
    Skąd
    Polska
    Posty
    154
    Przecież to te same sterowniki... Nie wiem po co miałbyś reinstalować system
    3520MHz -------- 7220MHz
    Czytając moje wypowiedzi na temat Intela, pamiętajcie o tym, że są one poparte doświadczeniami ze sprzętem tego producenta oraz rzetelnymi testami. Niemniej jednak niektóre z nich mogą mieć wydźwięk humorystyczny i dlatego należy brać je dosłownie, mają też na celu ubliżenie komukolwiek lub jakiejkolwiek firmie.

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •