Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Podkręcanie I5 760 do 4 Ghz. Pomoże ktoś?

  1. #1
    Użytkownik Podkręca śrubokrętem Reputacja:   (0)
    Dołączył
    02.2016
    Skąd
    dalej niż myślisz
    Posty
    8

    Podkręcanie I5 760 do 4 Ghz. Pomoże ktoś?

    Witam!
    Kiedyś sobie wyznaczyłem cel z tym prockiem i zamierzam go dokonać.
    Mianowicie chciałbym go podkręcić na 4Ghz ( do codziennego użytku), aktualnie mam 3,7Ghz i nie wiem co zrobić dalej aby mógł chodzić na 4 GHz.
    Zwracam się do was o pomoc abyście mnie pokierowali co i jak aby wycisnąć z tego procka jak najwięcej )

    Moja specyfikacja:
    Procesor: I5 760
    Chłodzenie : Spartan Pro HE924 V2
    Płyta Główna: Gigabyte P55-UD3
    RAM: 2x2GB kingston oraz 1x4GB Kingston 1333Mhz
    Karta Graficzna: Sapphiere Radeon 7770 GHz Edition
    Zasilacz: Chieftec 500W ( GPS-500A )

    Jeżeli potrzebne jeszcze jakieś informacje... pisać
    przyśle jak najszybciej się da
    Dziękuje za pomoc i pozdrawiam!



    Tu podaje linki do zdjęć ponieważ nie mogę ich normalnie wstawić ( ważą ok. 3Mb każdy) :



    Bios:

    M.I.T. Current Status: http://screenshot.net/yg6m9uo?pl

    Voltage Control : http://screenshot.net/2y8rxi4?pl

    Advance memory setting: http://screenshot.net/70eg4t7?pl

    Advance Frequency Setting: http://screenshot.net/mj3nqug?pl




    Cpu-Z :

    CPU: http://screenshot.net/6z83qco?pl

    Mainboard: http://screenshot.net/13yngak?pl

    Memory: http://screenshot.net/p0oxwtr?pl

    SPD: http://screenshot.net/0o5qwtv?pl

    Graphics: http://screenshot.net/r0nzmtk?pl



    To wszystko i jeszcze raz dziękuje za wszelką pomoc! )
    Ostatnio edytowane przez catbon2468 ; 12-03-2016 o 23:33 Powód: Reset komputera w celu wykonania zdjęć biosu

  2. #2
    Użytkownik Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (2) Awatar 7niebo
    Dołączył
    10.2013
    Skąd
    Gdańsk
    Posty
    272
    chlodzenie zmien

  3. #3
    Użytkownik Podkręca śrubokrętem Reputacja:   (0)
    Dołączył
    02.2016
    Skąd
    dalej niż myślisz
    Posty
    8
    zmienić? a to nie jest dobre? dlaczego?
    Jeżeli zmieniać... to co będzie najlepszym wyborem? oczywiście nie za kosmiczną kasę.

  4. #4
    Użytkownik Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (2) Awatar 7niebo
    Dołączył
    10.2013
    Skąd
    Gdańsk
    Posty
    272
    Jakie masz teraz temperatury po dluzszym czasie w obciazeniu?

  5. #5
    Użytkownik Podkręca śrubokrętem Reputacja:   (0)
    Dołączył
    02.2016
    Skąd
    dalej niż myślisz
    Posty
    8
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	2016-03-08-13h36-Temperature-Core #0.png
Wyświetleń:	385
Rozmiar:	35.3 KB
ID:	4310
    Po 5 minutach w OCCT

  6. #6
    Forumowy dałn Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (-27) Awatar haha3
    Dołączył
    01.2015
    Skąd
    Polska
    Posty
    154
    Zdecydowanie chłodzenie zmień

    Podaj ile mógłbyś wyłożyć na chłodzenie to doradzimy.
    Jak chcesz coś nowego wydajniejszego od tego to minimum 150zł (np. scythe mugen)
    3520MHz -------- 7220MHz
    Czytając moje wypowiedzi na temat Intela, pamiętajcie o tym, że są one poparte doświadczeniami ze sprzętem tego producenta oraz rzetelnymi testami. Niemniej jednak niektóre z nich mogą mieć wydźwięk humorystyczny i dlatego należy brać je dosłownie, mają też na celu ubliżenie komukolwiek lub jakiejkolwiek firmie.

  7. #7
    Użytkownik Podkręca śrubokrętem Reputacja:   (0)
    Dołączył
    02.2016
    Skąd
    dalej niż myślisz
    Posty
    8
    Nwm no... Do 150-200zl max.
    Preferuje używane.
    Jak najtańszy żeby był
    I oczywiście też nie żaden szmelc ktory po 2 miesiacach padnie.

  8. #8
    Lytek k***a Extreme overclocker Reputacja:   (42) Awatar tomcuk
    Dołączył
    08.2011
    Posty
    3,914
    Ludzie, po co ma zmieniać? 70 stopni na CPU to niby dużo ?
    Czytając moje wypowiedzi na temat AMD, pamiętajcie o tym, że są one poparte doświadczeniami ze sprzętem tego producenta oraz rzetelnymi testami. Niemniej jednak niektóre z nich mogą mieć wydźwięk humorystyczny i dlatego nie należy brać ich dosłownie, nie mają też na celu ubliżaniu komukolwiek lub jakiejkolwiek firmie.

    Dobry procesor dla gracza wciąż w cenie? Test dwudziestu dwóch modeli!
    NVIDIA ForceWare 337.50 - czy to coś daje?
    Szybsza pamięć dla gracza? Ależ oczywiście!

  9. #9
    Forumowy dałn Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (-27) Awatar haha3
    Dołączył
    01.2015
    Skąd
    Polska
    Posty
    154
    Cytat Zamieszczone przez tomcuk Zobacz posta
    Ludzie, po co ma zmieniać? 70 stopni na CPU to niby dużo ?
    Ja tam widze 90c
    _________________________

    Dobra nie ważne, patrzyłem na prawą strone nie lewą...
    3520MHz -------- 7220MHz
    Czytając moje wypowiedzi na temat Intela, pamiętajcie o tym, że są one poparte doświadczeniami ze sprzętem tego producenta oraz rzetelnymi testami. Niemniej jednak niektóre z nich mogą mieć wydźwięk humorystyczny i dlatego należy brać je dosłownie, mają też na celu ubliżenie komukolwiek lub jakiejkolwiek firmie.

  10. #10
    Użytkownik Podkręca śrubokrętem Reputacja:   (0)
    Dołączył
    02.2016
    Skąd
    dalej niż myślisz
    Posty
    8
    Jest 72*
    Widac wyraźnie

    Po lewej czerwony napis Temperature
    To jak? Pomożecie? Chce to 4Ghz osiągnąć
    Ostatnio edytowane przez catbon2468 ; 08-03-2016 o 16:05

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •