Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Splitter HDMI bez HDCP

Mieszany widok

  1. #1
    Administrator Guru overclockingu Reputacja:   (85) Awatar ivanov
    Dołączył
    08.2011
    Skąd
    KRK
    Posty
    5,343

    Splitter HDMI bez HDCP

    Potrzebuję splitter HDMI który na 100% zdejmie HDCP.

    Szperając po różnych forach znalazłem coś takiego, ale przyznam że nieco drogawo wychodzi Zna ktoś może alternatywę?
    8018 MHz

    i7-5960X @ NH-D15 = X99-SOC Force = Vega 64 Nitro+ Ltd Ed = 64 GB TridentZ 3200C14 = SSD 950 PRO 256 GB
    = SSD 860 PRO 4 TB = Q300 PRO 512 GB = SeaSonic X-760 = NZXT H630 = Strix Raid DLX

    Nikon D500 = Nikkor 17-55 mm f/2,8 = 2x Nikon SpeedLight SB-5000 = 1x Nikon SpeedLight SB-700

    NIE odpowiadam na pytania na PW

  2. #2
    Użyszkodnik Extreme overclocker Reputacja:   (7) Awatar michi93
    Dołączył
    06.2009
    Posty
    2,311
    a jak Ci powiem że na lolegro są od 60zł ?
    Jestem debilem, choruję na dysmózgię, więc nie umiem sobie zmienić sygnatury

  3. #3
    Administrator Guru overclockingu Reputacja:   (85) Awatar ivanov
    Dołączył
    08.2011
    Skąd
    KRK
    Posty
    5,343
    To dawaj linka Tylko tak jak mówię, musi być absolutny pewniak, że HDCP zdejmuje
    8018 MHz

    i7-5960X @ NH-D15 = X99-SOC Force = Vega 64 Nitro+ Ltd Ed = 64 GB TridentZ 3200C14 = SSD 950 PRO 256 GB
    = SSD 860 PRO 4 TB = Q300 PRO 512 GB = SeaSonic X-760 = NZXT H630 = Strix Raid DLX

    Nikon D500 = Nikkor 17-55 mm f/2,8 = 2x Nikon SpeedLight SB-5000 = 1x Nikon SpeedLight SB-700

    NIE odpowiadam na pytania na PW

  4. #4
    Administrator Guru overclockingu Reputacja:   (85) Awatar ivanov
    Dołączył
    08.2011
    Skąd
    KRK
    Posty
    5,343
    Ktoś, coś?
    Serio potrzebuję ten splitter
    8018 MHz

    i7-5960X @ NH-D15 = X99-SOC Force = Vega 64 Nitro+ Ltd Ed = 64 GB TridentZ 3200C14 = SSD 950 PRO 256 GB
    = SSD 860 PRO 4 TB = Q300 PRO 512 GB = SeaSonic X-760 = NZXT H630 = Strix Raid DLX

    Nikon D500 = Nikkor 17-55 mm f/2,8 = 2x Nikon SpeedLight SB-5000 = 1x Nikon SpeedLight SB-700

    NIE odpowiadam na pytania na PW

  5. #5
    Użyszkodnik Extreme overclocker Reputacja:   (7) Awatar michi93
    Dołączył
    06.2009
    Posty
    2,311
    nikt oficjalnie Ci się nie przyzna do tego ale ten tam gdzie masz napisane pełna zgodność z HDCP.
    Jak bierzesz prywatnie to masz 14 dni na odstąpienie od umowy jeśli nie zadziała.

    http://yourtech.pl/ -> napisz @ albo zadzwoń
    http://allegro.pl/sellerInfoFrontend...18/aboutSeller

    - - - Aktualizacja - - -

    a jak potrzebujesz na to FV to też nie problem, bieresz na paragon jak działa to zgłaszasz się do firmy z prośbą o wystawienie FV do paragonu. Na to masz 3 miesiące
    Jestem debilem, choruję na dysmózgię, więc nie umiem sobie zmienić sygnatury

  6. #6
    Administrator Guru overclockingu Reputacja:   (85) Awatar ivanov
    Dołączył
    08.2011
    Skąd
    KRK
    Posty
    5,343
    Wiadomo, że nikt oficjalnie się nie przyzna, bo to nielegalne

    Na FV mam wywalone

    Sprawdzałeś, że działa?
    8018 MHz

    i7-5960X @ NH-D15 = X99-SOC Force = Vega 64 Nitro+ Ltd Ed = 64 GB TridentZ 3200C14 = SSD 950 PRO 256 GB
    = SSD 860 PRO 4 TB = Q300 PRO 512 GB = SeaSonic X-760 = NZXT H630 = Strix Raid DLX

    Nikon D500 = Nikkor 17-55 mm f/2,8 = 2x Nikon SpeedLight SB-5000 = 1x Nikon SpeedLight SB-700

    NIE odpowiadam na pytania na PW

  7. #7
    Użyszkodnik Extreme overclocker Reputacja:   (7) Awatar michi93
    Dołączył
    06.2009
    Posty
    2,311
    osobiście nie ;/
    a tylko nie kup niczego pasywnego bo to nie zadziała
    Jestem debilem, choruję na dysmózgię, więc nie umiem sobie zmienić sygnatury

  8. #8
    Administrator Guru overclockingu Reputacja:   (85) Awatar ivanov
    Dołączył
    08.2011
    Skąd
    KRK
    Posty
    5,343
    Ok, mały update, może się komuś przyda.

    Spillter potrzebowałem do tego, żeby nagrywać materiał na grabber AverMedia EzRecorder 130.

    W miedzyczasie znalazłem info, że urządzenie ma zworkę, którą należy zewrzeć, a następnie wgrać specjalny firmware, aby grabber ignorował obecność HDCP (normalnie wypluwa komunikat, że materiał jest zabezpieczony i że nagrywanie jest zablokowane).



    Zworka jest we wczesnej serii modelu. W późniejszej została usunięta, ale rzecz jasna zostały punkty lutownicze. Zlutowałem je i wgrałem firmware, ale nic to nie zmieniło



    Na szczęście udało mi się trafić na splitter, który HDCP zdejmuje.

    Splitter jest solidnie wykonany, cały metalowy.

    Jeszcze co do grabbera, to jest irytujący pod tym względem, że strasznie długo się włącza i ogólnie działa bardzo ociężale. Widać, że dali do niego jakiś słabiutki procek.



    8018 MHz

    i7-5960X @ NH-D15 = X99-SOC Force = Vega 64 Nitro+ Ltd Ed = 64 GB TridentZ 3200C14 = SSD 950 PRO 256 GB
    = SSD 860 PRO 4 TB = Q300 PRO 512 GB = SeaSonic X-760 = NZXT H630 = Strix Raid DLX

    Nikon D500 = Nikkor 17-55 mm f/2,8 = 2x Nikon SpeedLight SB-5000 = 1x Nikon SpeedLight SB-700

    NIE odpowiadam na pytania na PW

  9. #9
    Użytkownik Podkręca śrubokrętem Reputacja:   (0)
    Dołączył
    09.2019
    Posty
    1
    Iwanow, mam też zamiar kupić tego grabbera.
    1. Potrzebuję nagrać kilka razy coś z tv, mam cyfrę więc nagrywania są szyfrowane, wymyśliłem że kupię takiego az130 ale właśnie szukając opinii znalazłem się tutaj i widzę że mogę mieć problem, czy jeśli mój sygnał z dekodera przechodzi przez blue-ray to problem HDCP może zniknąć?
    2. Chciałem podłączyć tak-cyfra->blueray->az130->tv, czy jest szansa że nie będę musiał wydawać kolejnej kasy na splitter, a jesli bym musiał to splitter podłączyć za cyfrą? i czy podczas tego nagrywania mogę to oglądać na tv, albo też splitter podłączyć równocześnie do blueray bo mam dwa wyjścia hdmi
    3. Jaka jest jakoś obrazu nagranego materiału i czy można go odtwarzać na komputerach itp., czy nie jest jakoś szyfrowany na tym az130.
    Podpowiedz mi co będzie najlepsze i oczywiście najtańsze, zależy mi na tych nagraniach bo córa będzie w tv i chcę na pamiątkę dla potomnych

  10. #10
    Użytkownik Podkręca śrubokrętem Reputacja:   (0)
    Dołączył
    10.2016
    Posty
    2
    Splitter działa bez konieczności usuwania zworki?

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •