Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: udostępnienie internetu z komórki do laptopa

  1. #1
    Użytkownik Początkujący overclocker Reputacja:   (0)
    Dołączył
    05.2016
    Posty
    59

    udostępnienie internetu z komórki do laptopa

    Witam,

    mam pyt jak udostępnić internet Wi-Fi z komórki dla laptopa(wiem tyle że wi fi musi być włączone w komórce i w laptopie) i potem trzeba wpisać hasło z komórki żeby automatycznie się połączyć z siecią lecz laptop nie widzi Wi-Fi z komórki i nie można się połączyć z siecią. I poradzcie co zrobić w takiej sytuacji.

  2. #2
    Forumowy dałn Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (-27) Awatar haha3
    Dołączył
    01.2015
    Skąd
    Polska
    Posty
    154
    Zaraz zaraz. chcesz łapać netaz routera na telefon i potem z telefonu na kompa czy bezpośrednio z telefonu do kompa?
    Podaj co to za telefon.

    - - - Aktualizacja - - -

    Zaraz zaraz. chcesz łapać netaz routera na telefon i potem z telefonu na kompa czy bezpośrednio z telefonu do kompa?
    Podaj co to za telefon.

    - - - Aktualizacja - - -

    ****a dabul
    3520MHz -------- 7220MHz
    Czytając moje wypowiedzi na temat Intela, pamiętajcie o tym, że są one poparte doświadczeniami ze sprzętem tego producenta oraz rzetelnymi testami. Niemniej jednak niektóre z nich mogą mieć wydźwięk humorystyczny i dlatego należy brać je dosłownie, mają też na celu ubliżenie komukolwiek lub jakiejkolwiek firmie.

  3. #3
    Użytkownik Doświadczony overclocker Reputacja:   (27)
    Dołączył
    10.2016
    Skąd
    Warszawa
    Posty
    755
    Witam.
    Przypuszczam że chodzi o utworzenie hotspotu wifi używając Smartphone'a i Kart sim.
    Jeśli tak to telefon musi miec załaczony transfer danych w sieci oraz aktywny i skonfigurowny punkt dostępu (Ustawienia->Połączenia sieciowe(Ustawienia sieci)-> Zaawansowane-> Udostępnianie internetu) Tam aktywujesz Hotspot Wifi (Ruter Wifi itp) oraz ustalasz w ustawieniach udostępniania nazwę oraz hasło.
    Różne nakładki mają róźną lokalizację tej opcji!
    Opcjonalnie jesli nie można zlokalizować tej opcji w telefonie można pobrać aplikację ze Appstore/ Google Play wpisując frazę Hotspot Wifi.

  4. #4
    Forumowy dałn Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (-27) Awatar haha3
    Dołączył
    01.2015
    Skąd
    Polska
    Posty
    154
    w normalnym smartfonie a androidem nazywa sie to po prostu tethering...
    3520MHz -------- 7220MHz
    Czytając moje wypowiedzi na temat Intela, pamiętajcie o tym, że są one poparte doświadczeniami ze sprzętem tego producenta oraz rzetelnymi testami. Niemniej jednak niektóre z nich mogą mieć wydźwięk humorystyczny i dlatego należy brać je dosłownie, mają też na celu ubliżenie komukolwiek lub jakiejkolwiek firmie.

  5. #5
    Użytkownik Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (6) Awatar Rabit
    Dołączył
    11.2014
    Skąd
    Śląsk
    Posty
    241
    Niektóre sieci blokują tehering w takim przypadku użyj np https://play.google.com/store/apps/d...m.pdanet&hl=pl
    i7 3770 @4,27Ghz up to 4,48Ghz, Red Devil RX 580 8GB, 16GB 2084Mhz Cl10

  6. #6
    Użytkownik Początkujący overclocker Reputacja:   (0)
    Dołączył
    05.2016
    Posty
    59
    Haha

    Model to nokia lumia 550

  7. #7
    Forumowy dałn Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (-27) Awatar haha3
    Dołączył
    01.2015
    Skąd
    Polska
    Posty
    154
    masz windows 8.1 czy może zaktualizowałeś do 10?
    u mnie na lumji 735 wchodze w ustawienia > udostępnianie internetu > udostępnianie (wł.) i wybieram przez co mam udostępnić, u mnie leci przez wifi.
    Musisz tylko ustalić nazwe i hasło. Tylko pamiętaj że musisz mieć odpalony transfer danych, nie działa to tak że bierzesz net z jakiegoś innego telefonu czy routera a potem na kompa.

    - - - Aktualizacja - - -

    jak coś to ja mam wp 8.1
    3520MHz -------- 7220MHz
    Czytając moje wypowiedzi na temat Intela, pamiętajcie o tym, że są one poparte doświadczeniami ze sprzętem tego producenta oraz rzetelnymi testami. Niemniej jednak niektóre z nich mogą mieć wydźwięk humorystyczny i dlatego należy brać je dosłownie, mają też na celu ubliżenie komukolwiek lub jakiejkolwiek firmie.

  8. #8
    Użytkownik Początkujący overclocker Reputacja:   (0)
    Dołączył
    05.2016
    Posty
    59
    Haha3

    Miałem win 8.1 ,ale zaktualizowałem do 10

    - - - Aktualizacja - - -

    Haha3

    Miałem win 8.1 ,ale zaktualizowałem do 10

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •