Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: gwałtownie wzrastający ping

  1. #1
    Forumowy dałn Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (-27) Awatar haha3
    Dołączył
    01.2015
    Skąd
    Polska
    Posty
    154

    Angry gwałtownie wzrastający ping

    siema.
    Męczę się już tym jakiś tydzień i nic wymyślić nie moge.
    Otóż gdy gram w jakieś internetowe gierki (cs, lol, obojętnie co coś co wymaga niskiego pingu) wszystko śmiga ładnie jednak co kilka/kilkanaście minut ping podskakuje o mniej lub więcej czterokrotność tego co zazwyczaj (50ms) i tnie wszystko, w lolu czy csie lagi są kilku sekundowe jednak zaopatrzyłem sie w gierke o nazwie "Mount & Blade: Warband" i tam internetowe granie to jakaś masakra. Prócz lagów wyżej wymienionych bardzo często wyrzuca mnie z tego (chyba) powodu z serwera. Objawia sie to tym że ścina grę na 1-2 sekundy i wyskakuje komunikat "rozłączono z serwerem"

    Kombinowałem z tym na różne sposoby.
    Wziąłem sie za konfiguracje routera. odpaliłem takie tryby jak:
    xprees coś tam
    40mhz bandwith ( co dziwne obok wyświetla sie current 20mhz)
    Sideband for Control Channel - upper (obok wyświetla sie lower)
    Kanał ustawiłem ósmy, wokół mnie są jedynki, dwójki, szóstki i jedenastki.
    i odpaliłem tryb tylko standard "N"

    pozmieniałem też inne opcje o których już zapomniałem ale to nie wiele dało :/ (tzn. net przyśpieszył, strony ładują sie szybciej ale dalej skacze ping i wyrzuca)

    bawiłem sie jeszcze totalnymi pierdółkami co znalazłem na youtubie ale nic nie zmieniły.
    Zainstalowałem programik cfosspeed żeby ustawić warbandowi najwyższy priorytet ale to też nic nie dało.

    Ja już kompletnie nie mam pomysłu czyja to wina. przeskanowałem sprzęt malwarebytes anti-malware ale nic nie znalazło.

    Ktoś ma na coś trop? jakieś wskazówki? Jak coś jestem w stanie powrzucać screeny z konfiguracji routera czy też karty sieciowej.
    Korzystam z wifi na usb z tp linka model to - TL- WN722N
    Może to ta karta sieciowa? mi sie wydaje że nie ale jak tak to co w takim razie na wymiane?
    Ostatnio edytowane przez haha3 ; 15-12-2016 o 02:38
    3520MHz -------- 7220MHz
    Czytając moje wypowiedzi na temat Intela, pamiętajcie o tym, że są one poparte doświadczeniami ze sprzętem tego producenta oraz rzetelnymi testami. Niemniej jednak niektóre z nich mogą mieć wydźwięk humorystyczny i dlatego należy brać je dosłownie, mają też na celu ubliżenie komukolwiek lub jakiejkolwiek firmie.

  2. #2
    Lytek ****a Extreme overclocker Reputacja:   (42) Awatar tomcuk
    Dołączył
    08.2011
    Posty
    3,914
    Kup Centuriona i problem zniknie .
    Czytając moje wypowiedzi na temat AMD, pamiętajcie o tym, że są one poparte doświadczeniami ze sprzętem tego producenta oraz rzetelnymi testami. Niemniej jednak niektóre z nich mogą mieć wydźwięk humorystyczny i dlatego nie należy brać ich dosłownie, nie mają też na celu ubliżaniu komukolwiek lub jakiejkolwiek firmie.

    Dobry procesor dla gracza wciąż w cenie? Test dwudziestu dwóch modeli!
    NVIDIA ForceWare 337.50 - czy to coś daje?
    Szybsza pamięć dla gracza? Ależ oczywiście!

  3. #3
    Użytkownik Doświadczony overclocker Reputacja:   (27)
    Dołączył
    10.2016
    Skąd
    Warszawa
    Posty
    752
    1.Radiówka czy kabel ?
    2.Masz możliwość podpiecia kablem ?
    3.Czasem pomaga na lagi w pojedyńczych grach wymuszenie "stałego pingu":
    -otwórz konsole
    -wpisz ping wp.pl -t -kiedyś pomagało bo był podobny problem bo w War inc (Taki Bf+Csgo) były problemy.
    btw sprawdziłeś gdzie jest server ?

  4. #4
    Użytkownik Extreme overclocker Reputacja:   (94) Awatar blabla123
    Dołączył
    02.2014
    Skąd
    WLKP
    Posty
    3,523
    To kara za bycie idiotą

  5. #5
    Lytek ****a Extreme overclocker Reputacja:   (42) Awatar tomcuk
    Dołączył
    08.2011
    Posty
    3,914
    To kara za niewspieranie AMD .
    Czytając moje wypowiedzi na temat AMD, pamiętajcie o tym, że są one poparte doświadczeniami ze sprzętem tego producenta oraz rzetelnymi testami. Niemniej jednak niektóre z nich mogą mieć wydźwięk humorystyczny i dlatego nie należy brać ich dosłownie, nie mają też na celu ubliżaniu komukolwiek lub jakiejkolwiek firmie.

    Dobry procesor dla gracza wciąż w cenie? Test dwudziestu dwóch modeli!
    NVIDIA ForceWare 337.50 - czy to coś daje?
    Szybsza pamięć dla gracza? Ależ oczywiście!

  6. #6
    Użytkownik Doświadczony overclocker Reputacja:   (27)
    Dołączył
    10.2016
    Skąd
    Warszawa
    Posty
    752
    Cytat Zamieszczone przez tomcuk Zobacz posta
    To kara za niewspieranie AMD .
    Święta racja niech kupi Ryzen i Ssd od AMD a może jego grzech intelowski zostanie wybaczony!

  7. #7
    Forumowy dałn Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (-27) Awatar haha3
    Dołączył
    01.2015
    Skąd
    Polska
    Posty
    154
    nie ma mozliwosci podpięcia kablem. router to jakis badziewny thomson od upc.
    wszystko leci normalnie kablem, podejrzewam ze wszyscy w moim bloku taki net mają.

    wiedziałem że po napisaniu wątku zostaną u mnie wykryte choroby genetyczne i psychiczne

    idzta w pisdoo z tako pomoco, potem sprawdze te całe stałe pingi.

    Serwery są europejskie bo mają pingi na poziomie 40-60ms, najrzadziej mnie wyrzuca z serwera "mount & siegie" ale tomćwok i blibli696 są łakami i nie znają sie na gierach
    3520MHz -------- 7220MHz
    Czytając moje wypowiedzi na temat Intela, pamiętajcie o tym, że są one poparte doświadczeniami ze sprzętem tego producenta oraz rzetelnymi testami. Niemniej jednak niektóre z nich mogą mieć wydźwięk humorystyczny i dlatego należy brać je dosłownie, mają też na celu ubliżenie komukolwiek lub jakiejkolwiek firmie.

  8. #8
    Użytkownik Extreme overclocker Reputacja:   (94) Awatar blabla123
    Dołączył
    02.2014
    Skąd
    WLKP
    Posty
    3,523
    Karty na usb to zazwyczaj padaki. Obczaj na innym sprzęcie.
    Router to coś ciekawego czy typowo najtańszy model?

    Wysłane z mojej Nokii 6110 przy użyciu Tapatalka

  9. #9
    Lytek ****a Extreme overclocker Reputacja:   (42) Awatar tomcuk
    Dołączył
    08.2011
    Posty
    3,914
    Cytat Zamieszczone przez haha3 Zobacz posta
    tomćwok i blibli696 są łakami i nie znają sie na gierach
    Ja Ci już napisałem, co jest przyczyną. Kup AMD i problem zniknie fanboyu za trzy grosze .
    Czytając moje wypowiedzi na temat AMD, pamiętajcie o tym, że są one poparte doświadczeniami ze sprzętem tego producenta oraz rzetelnymi testami. Niemniej jednak niektóre z nich mogą mieć wydźwięk humorystyczny i dlatego nie należy brać ich dosłownie, nie mają też na celu ubliżaniu komukolwiek lub jakiejkolwiek firmie.

    Dobry procesor dla gracza wciąż w cenie? Test dwudziestu dwóch modeli!
    NVIDIA ForceWare 337.50 - czy to coś daje?
    Szybsza pamięć dla gracza? Ależ oczywiście!

  10. #10
    Forumowy dałn Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (-27) Awatar haha3
    Dołączył
    01.2015
    Skąd
    Polska
    Posty
    154
    Cytat Zamieszczone przez tomcuk Zobacz posta
    Ja Ci już napisałem, co jest przyczyną. Kup AMD i problem zniknie fanboyu za trzy grosze .
    mam amd yobany dałnie.


    Cytat Zamieszczone przez blabla123 Zobacz posta
    Karty na usb to zazwyczaj padaki. Obczaj na innym sprzęcie.
    Router to coś ciekawego czy typowo najtańszy model?

    Nie mam możliwości testu na innym sprzęcie dlatego napisałem tutaj.
    Router to thomson od upc. może nie najgorszy ale wysoka półka to to nie jest.
    Sygnał jest spoko, mam możliwośc ustawienie w routerze 5ghz ale wtedy pewnie współlokator zostanie bez neta.

    Jeśli miałbym zmieniać karte sieciową (raczej w ostateczności) to jaką byście polecali?

    - - - Aktualizacja - - -

    TEST

    jak widać na załączonym obrazku z moim pingiem jest straszna *********

    W tle były cztery zakładki w operze + steam.
    Zabierały niewielkie zasoby neta a skoki są kolosalne.

    Ma ktoś jakiś pomysł?
    3520MHz -------- 7220MHz
    Czytając moje wypowiedzi na temat Intela, pamiętajcie o tym, że są one poparte doświadczeniami ze sprzętem tego producenta oraz rzetelnymi testami. Niemniej jednak niektóre z nich mogą mieć wydźwięk humorystyczny i dlatego należy brać je dosłownie, mają też na celu ubliżenie komukolwiek lub jakiejkolwiek firmie.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •