Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 28

Wątek: Alternatywa dla autocad

  1. #11
    HWBot Team Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (19)
    Dołączył
    07.2009
    Posty
    254
    A to Ci nie pomogę. Wiem, że Autodesk oferuje cześć swojego softu w chmurze i nie jest taki drogi (np. Fusion 360, do projektowania elementów mechanicznych kosztuje chyba 1100 zł na rok).

  2. #12
    Użytkownik Podkręca śrubokrętem Reputacja:   (0) Awatar janusz
    Dołączył
    12.2016
    Posty
    12
    Cytat Zamieszczone przez bartx Zobacz posta
    A to Ci nie pomogę. Wiem, że Autodesk oferuje cześć swojego softu w chmurze i nie jest taki drogi (np. Fusion 360, do projektowania elementów mechanicznych kosztuje chyba 1100 zł na rok).
    A w jakiej dziedzinie pracujesz? jeśli można spytać

  3. #13
    Użytkownik Podkręca śrubokrętem Reputacja:   (0) Awatar lock
    Dołączył
    12.2016
    Posty
    10
    Cytat Zamieszczone przez janusz Zobacz posta
    A w jakiej dziedzinie pracujesz? jeśli można spytać
    Gdzie by nie pracował i czego by nierobił to nie twój interes, człowieku weź wreszcie sam zacznij szukać...

  4. #14
    Użytkownik Podkręca śrubokrętem Reputacja:   (0) Awatar janusz
    Dołączył
    12.2016
    Posty
    12
    Cytat Zamieszczone przez bartx Zobacz posta
    A to Ci nie pomogę. Wiem, że Autodesk oferuje cześć swojego softu w chmurze i nie jest taki drogi (np. Fusion 360, do projektowania elementów mechanicznych kosztuje chyba 1100 zł na rok).
    Tylko ja do prac architektonicznych bym wykorzystywał ten program, więc dużo 2d co do Autodesk to niestety sam on nie sprawdzi się w kwestiach architektonicznych znając życie trzeba dokupić jakieś rozszerzenie a to już tanie nie będzie.

  5. #15
    Użytkownik Podkręca śrubokrętem Reputacja:   (0) Awatar donMateo
    Dołączył
    12.2016
    Posty
    15
    Słyszałeś może kiedyś o programie ZWCAD?, W chwili obecnej jest dostępna wersja Beta programu, w styczniu ma zostać wydania oficjalnej wersji oprogramowania
    w sieci są dostępne 30-dniowe wersje testowe programu - w tym czasie program działa jak w pełni funkcjonalna licencja.
    ZWCAD jest bardzo zbliżony funkcjonalnie do programu AutoCAD, jeśli pracowałeś na AutoCADzie, myślę, że nie bedziesz miał problemów z pracą na ZWCADzie.

  6. #16
    HWBot Team Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (19)
    Dołączył
    07.2009
    Posty
    254
    ZWCAD, Inventor, Fusion 360 i jeszcze parę innych to wszystko do cześci mechanicznych. Do architektury potrzebne jest coś innego. Niestety taki soft kosztuje.

    Firmy z mojej branży (konstruktorskiej) kombinują generalnie jak mogą. Bardzo często są dwie zmiany po to, żeby wykorzystać licencje.

  7. #17
    Użytkownik Podkręca śrubokrętem Reputacja:   (0) Awatar donMateo
    Dołączył
    12.2016
    Posty
    15
    Cytat Zamieszczone przez bartx Zobacz posta
    ZWCAD, Inventor, Fusion 360 i jeszcze parę innych to wszystko do cześci mechanicznych. Do architektury potrzebne jest coś innego. Niestety taki soft kosztuje.

    Firmy z mojej branży (konstruktorskiej) kombinują generalnie jak mogą. Bardzo często są dwie zmiany po to, żeby wykorzystać licencje.
    Do Architektury jest specjalnie ZWCAD Architecture, które posiada funkcjonalność "czystego" ZWCADa wraz z paletą narzędzi przyspieszającą pracę.

  8. #18
    HWBot Team Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (19)
    Dołączył
    07.2009
    Posty
    254
    A to nie wiedziałem, myślałem, że to tylko Mechanical. Z tego co się orientowałem to podstawowe wersje to i tak 8k netto (Mechanical), więc z jakimiś nakładkami pewnie drożej. No, ale jest licencja na własność, nie czasowa.

  9. #19
    Użytkownik Podkręca śrubokrętem Reputacja:   (0) Awatar donMateo
    Dołączył
    12.2016
    Posty
    15
    Można jeszcze dodać że w październiku 2016r. wyszła nowa stabilna wersja 2017.

  10. #20
    Użytkownik Podkręca śrubokrętem Reputacja:   (0) Awatar lock
    Dołączył
    12.2016
    Posty
    10
    Cytat Zamieszczone przez bartx Zobacz posta
    A to nie wiedziałem, myślałem, że to tylko Mechanical. Z tego co się orientowałem to podstawowe wersje to i tak 8k netto (Mechanical), więc z jakimiś nakładkami pewnie drożej. No, ale jest licencja na własność, nie czasowa.
    Aż z ciekawości zajrzałem na stronę Zwcada i wyszło mi że cena za wersje Architekture to 2900pln.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •