Strona 3 z 9 PierwszyPierwszy 1234567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 89

Wątek: Koszt zrobienia FC

  1. #21
    Użytkownik Doświadczony overclocker Reputacja:   (27)
    Dołączył
    10.2016
    Skąd
    Warszawa
    Posty
    755
    Lodówka nie starczy ale kk...
    Potrzebujesz:
    Skraplacz ( z lodówki będzie wielka ozdoba na ścianę...)
    Kompresora
    Parownika (miedziany blok)
    Rury
    Zbiornik na Chłodziwo + chłodziwo
    izolacja (Zwykła piankowa starczy)
    + dla wygody obudowa i miękka rura do parownika

  2. #22
    Użytkownik Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (1)
    Dołączył
    02.2016
    Skąd
    Podkarpacie, Jasło
    Posty
    130
    I takie odpowiedzi mi się podobają wiem czego mi trzeba i co ewentualnie trzeba zamienić. A teraz jeszcze pytanie jak z napełnianiem układu gdzie to się robi i ile kosztuje.

    - - - Aktualizacja - - -

    Aha i czy wszystkie rzeczy które pan wymienił są w każdej lodówce pomijam izolację.

  3. #23
    Użytkownik Doświadczony overclocker Reputacja:   (27)
    Dołączył
    10.2016
    Skąd
    Warszawa
    Posty
    755
    Cytat Zamieszczone przez tomak244 Zobacz posta
    I takie odpowiedzi mi się podobają wiem czego mi trzeba i co ewentualnie trzeba zamienić. A teraz jeszcze pytanie jak z napełnianiem układu gdzie to się robi i ile kosztuje.

    - - - Aktualizacja - - -

    Aha i czy wszystkie rzeczy które pan wymienił są w każdej lodówce pomijam izolację.
    Nope, temu któryś raz piszę że lepiej klimatyzator zdobyć tam jest wszystko poza obudową

  4. #24
    Użytkownik Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (1)
    Dołączył
    02.2016
    Skąd
    Podkarpacie, Jasło
    Posty
    130
    Popytam w moim mieście może w jakiś sklepach będą mieli układy albo stare klimatyzatory

  5. #25
    Użytkownik Doświadczony overclocker Reputacja:   (17) Awatar An2
    Dołączył
    08.2015
    Posty
    561
    Najpierw nieco poczytaj zanim zabierzesz się za FC i np. propanem wysadzisz chate w powietrze.

    https://www.purepc.pl/poradniki/freon_cooling

    http://overclock.pl/articles/show/id...-cooling'u

    http://pclab.pl/art27772-5.html

  6. #26
    twoja tesciowa Guru overclockingu Reputacja:   (40) Awatar Dziarson
    Dołączył
    03.2012
    Skąd
    Republika Czeska
    Posty
    5,888




    jeżeli chodzi o chałas SS Co do chłodzenia lepszy kompresor rotacyjny i wydajna chłodnica mozna mieć -60
    xxxxxx(Wafel Trupka)I9 9900K Noctua NH-D15 G.Skill Trident 3200CL14 Rog Maximus Apex XI GTX 1060 ASUS xxxxxxx
    Samsung 960 Evo 256GB m.2 Samsung U28E590D 4K
    EVGA SuperNOVA 750 G2 750W RAZER DEATHADDER ELITE
    FUNTIC GEAR RUSCH ADATA XPG Emix H30+solo F30




  7. #27
    HWBot Team Extreme overclocker Reputacja:   (25) Awatar ViNG
    Dołączył
    02.2012
    Skąd
    Des Plaines, Illinois
    Posty
    2,280
    Gra I buczy jak zespol z kalkuczy
    4930k@4.7 AIO, Rampage IV BE, 4x4GB G.Skill TridentX 2400cl9, 980Ti LTG SLi, 2x1000W Seasonic Platinum, Pajonk

  8. #28
    - NCFOM - Guru overclockingu Reputacja:   (30) Awatar MJ
    Dołączył
    07.2011
    Skąd
    W-wa
    Posty
    5,907
    Cisza i spokój


  9. #29
    Użytkownik Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (1)
    Dołączył
    02.2016
    Skąd
    Podkarpacie, Jasło
    Posty
    130
    Chłopaki SS może chwile poczekać bo dzis jak robiłem pencil moda tak teraz nawet do Biosu nie wejdę bo zacina się przy włączaniu go jakieś porady ?

    - - - Aktualizacja - - -

    Dobra metodą prób i blędów a szczególnie usuniecia grafitu z układu wszystko w commando działa ale przed następnym OC musze zlecic komuś tego V-moda (nie mam odpowiedniej lutownicy transformatorową nie db lutował takich małych styków). Jak myślicie w zwykłym serwisie (np. ''Zamex'') podejmą się tego V-moda? Bo irytują mnie te v-dropy np. ustawiam w Biosie 1.4 Vcore a pokazuje mi wszędzie 1.360 V.

  10. #30
    HWBot Team Extreme overclocker Reputacja:   (25) Awatar ViNG
    Dołączył
    02.2012
    Skąd
    Des Plaines, Illinois
    Posty
    2,280
    Powyzej 1.6 jest jeszcze gorzej ;__;
    4930k@4.7 AIO, Rampage IV BE, 4x4GB G.Skill TridentX 2400cl9, 980Ti LTG SLi, 2x1000W Seasonic Platinum, Pajonk

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •