Strona 9 z 9 PierwszyPierwszy ... 56789
Pokaż wyniki od 81 do 89 z 89

Wątek: Koszt zrobienia FC

  1. #81
    Użytkownik Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (1)
    Dołączył
    02.2016
    Skąd
    Podkarpacie, Jasło
    Posty
    118
    Słuchaj o tym już pomyślałem tylko teraz ona potrzebuje energii

  2. #82
    Użytkownik Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (1)
    Dołączył
    02.2016
    Skąd
    Podkarpacie, Jasło
    Posty
    118
    W tym GTX 260 mam kontroler RT8841 wziąłem multimetr w łapę i ta ścieżka FB jak ją połączę z masą to ma miernik pipczeć (bo mi to nie pipczy jak łączę z jaką kolwiek masą) ?

  3. #83
    Ex-Redaktor Extreme overclocker Reputacja:   (67) Awatar ivanov
    Dołączył
    08.2011
    Skąd
    KRK
    Posty
    4,832
    Przeczytaj na spokojnie i ze zrozumieniem mój poradnik. Tam masz wyjaśnione wszystko krok po kroku.
    8018 MHz

    i7-5960X = X99-SOC Force = RX 580 Limited Edition = 64 GB TridentZ 3200C14 = SSD 950 PRO = SeaSonic X-760 = NZXT H630 = Strix Raid DLX

  4. #84
    Użytkownik Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (1)
    Dołączył
    02.2016
    Skąd
    Podkarpacie, Jasło
    Posty
    118
    Jakoś to porobiłem i miernik pokazał przy 2k (na mierniku) 0,996k. Połączyłem FB do miernika i masę do czarnego

    - - - Aktualizacja - - -

    Coś kurcze mało chyba :/

    - - - Aktualizacja - - -

    Wyczytałem że te karty mogą mieć zabezpieczenie OVP i (jeszcze jedno nie pamiętam nazwy) i to by się zgadzało z z tym że jak Salem karcie BIOS z napięciem wyższym o 10mV to nie wstawała po pierwszych 5 sek obciążenia.

  5. #85
    HWBot Team Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (19)
    Dołączył
    07.2009
    Posty
    254
    OVP i OCP

    to pierwsze prawdopodobnie wywali Ci czarny ekran jak podniesiesz napięcie, a to drugie podczas benchmarka jak przekroczysz limit poboru prądu

  6. #86
    Użytkownik Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (1)
    Dołączył
    02.2016
    Skąd
    Podkarpacie, Jasło
    Posty
    118
    http://www.xtremesystems.org/forums/...-260-SOC-55nm)

    Tutaj ktoś już kombinował i pisał że działa na GTX 260 tylko tam jest inne PCB i na pewno można to jakoś ominąć tylko jeszcze nie wiem jak. Poskładam tą GTX 260 do kupy i zobaczę czy będzie działać

  7. #87
    Użytkownik Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (1)
    Dołączył
    02.2016
    Skąd
    Podkarpacie, Jasło
    Posty
    118
    Jak ze skraplaczami chłopaki czy coś takiego by się nadało https://www.olx.pl/oferta/skraplacz-...tml#5fc19a06ce

  8. #88
    HWBot Team Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (19)
    Dołączył
    07.2009
    Posty
    254
    Nada się. Tylko, że nowy taki zestaw kosztuje ~250 zł, więc nie warto się babrać w używki. Nawet siatki to nie ma na wentylator, więc trzeba uważać na paluchy.

    Największy koszt to i tak sprężarka (500-1000 zł), później linia ssąca i evap (również kilkaset zł). Nie mówiąc o narzędziach.

  9. #89
    Użytkownik Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (1)
    Dołączył
    02.2016
    Skąd
    Podkarpacie, Jasło
    Posty
    118
    Dobra dalej męczy mnie to, że wciąż nie zrobiłem SS mam kilka pytań. Czy np coś takiego https://www.olx.pl/oferta/agregat-ch...tml#a99de214ed dałoby rade o ile jest w pełni szczelne. Z tego co widze
    na innych SS to skraplacz nie musi być duży.

    - - - Aktualizacja - - -

    A właśnie bo mówicie o tych narzędziach mój sąsiad pracuje w instalacjach pieców więc ma trochę takich różnych śmiesznych rzeczy, a byle serwis lodówek a w mieście mam takich ''aż'' 3 mi to napełni freonami
    "W teorii, teoria i praktyka są tym samym. W praktyce, nie są."

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •