Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Wątek: GTX 260 v-mod

  1. #11
    Użytkownik Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (1)
    Dołączył
    02.2016
    Skąd
    Podkarpacie, Jasło
    Posty
    130
    Chodziło mi o to że np. Czy jest jakiś program do przeinstalowywania sterowników GPU żeby się one nie mieszały

  2. #12
    Użytkownik Doświadczony overclocker Reputacja:   (17) Awatar An2
    Dołączył
    08.2015
    Posty
    561
    Ano jest, taki który czyści dokładnie pozostałości po starych sterownikach GPU. O to Ci chodzi?

    Display Driver Uninstaller

  3. #13
    Użytkownik Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (1)
    Dołączył
    02.2016
    Skąd
    Podkarpacie, Jasło
    Posty
    130
    To znaczy po prostu zauważyłem że po przekładaniu kart i ciągłym instalowaniu różnych sterowników od NV wydłużyło się ładowanie Catzilli (2x na początku) a za to też są punkty i myślałem o czymś takim, chyba że ktoś ma inny pomysł

  4. #14
    Użytkownik Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (1)
    Dołączył
    02.2016
    Skąd
    Podkarpacie, Jasło
    Posty
    130
    A jeżeli chodzi o vGPU i vMEM przy tej 260 to jakie wartości V są '' bezpieczne '' na custom AC

  5. #15
    HWBot Team Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (19)
    Dołączył
    07.2009
    Posty
    254
    Tak długo aż nie "j...nie" Dotrzesz do momentu, w którym walenie napięcia przestanie dawać efekt.

    Moja rada taka ogólna - zacznij więcej szukać, sam się dowiadywać, próbować różnych rozwiązań. Rozumiem, że w pewnym momencie można natrafić na ścianę, ale pisanie posta z każdą pierdołą, to nie jest dobry pomysł. Kup kilka kart za 20 zł, spal je jeśli będzie trzeba, wyciągnij wnioski.

    Podpowiem, że żeby dobrze wybenchować jedną kartę, potrzebujesz kilku różnych systemów z różnymi wersjami sterowników. Wejdź na hwbot, tam są setki tematów na ten temat, zacznij je po prostu czytać jak leci. Dużo informacji znajdziesz też w dziale ekstremalne podkręcanie na purepc. Nikt już tam nie pisze, ale zachowało się sporo informacji.

  6. #16
    Użytkownik Doświadczony overclocker Reputacja:   (17) Awatar An2
    Dołączył
    08.2015
    Posty
    561
    Tomak coś dla Ciebie, Ty też lubisz plątaninę drutów na GPU.

    http://www.benchmark.pl/aktualnosci/...-do-3-ghz.html

  7. #17
    Użytkownik Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (1)
    Dołączył
    02.2016
    Skąd
    Podkarpacie, Jasło
    Posty
    130
    No spoko możesz mówić po prostu Tomek. Chłopaki tam nieźle kręcą. Dobra muszę przyznać że s*******iłem i to porządnie otóż przypadkowo rozlutowałem jedną rzecz i zastąpiłem ją cyną karta działa włącza się można wejść do pulpitu aczkolwiek krzaki na wszędzie ekranie po jednej stronie było 150 ohm do cewki a po drugiej 28,3 ohm również do cewki chciałem mieć pomiar vMEM........ :/ Ktoś wie jak to naprawić da się to odratować

    http://uploadfile.pl/pokaz/1052246---148f.html

    - - - Aktualizacja - - -

    No to może inaczej, czy wie ktoś jak się ta część nazywa i czy kupię ją w sklepie elektronicznym

    - - - Aktualizacja - - -

    No to się zdziwiłem bo rozlutowałem tą cynę która miała ''zastąpić'' tamto malutkie coś i karta działa zero artefaktów Trzeba jej zrobić OC
    Ostatnio edytowane przez tomak244 ; 25-03-2017 o 12:20

  8. #18
    Użytkownik Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (1)
    Dołączył
    02.2016
    Skąd
    Podkarpacie, Jasło
    Posty
    130
    Karta po tych wszystkich modach działa i ma się dobrze w pewnym momencie nawet myślałem że już po niej, ponieważ przy kręceniu potencjometrem (po kilkunastu obrotach jakoś stał się bardziej wrażliwy ) zobaczyłem na multimetrze 1,8 V, 1,9 V ++ na vGPU aż w końcu czarny ekran. To były sekundy więc nawet nie zdążyłem nic zrobić ale po skręceniu potencjometru i restarcie karta normalnie działa Przed modami - 734 MHz teraz - 800-810 MHz (zależy od benchmarku). Rdzeń dostał + 400mV a pamięci z 1130 MHz do 1200 MHz i dostały + 100mV ( może pójdą więcej jak dam im więcej prądu zobaczymy jeszcze nie próbowałem. Pobór prądu również wzrósł o jakieś 100-150W Ciekawe ile ta sekcja jeszcze pociągnie bo cewki (chyba) w takim Unigine Heaven to piszczą jak PKS na przystanku

    Dołączam kilka fotek
    https://zapodaj.net/1b15e57addeba.jpg.html
    https://zapodaj.net/ad854d7e480fe.jpg.html
    Lipne bo telefonem ale są

  9. #19
    Użytkownik Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (1)
    Dołączył
    02.2016
    Skąd
    Podkarpacie, Jasło
    Posty
    130
    Wszędzie w tych rankingach na hwbot widzę gtx 260 z 896 mb pamięci a ja posiadam 1792 mb tamta wersja się lepiej kręci czy coś

  10. #20
    Administrator Guru overclockingu Reputacja:   (85) Awatar ivanov
    Dołączył
    08.2011
    Skąd
    KRK
    Posty
    5,343
    Wersja z podwójną ilością pamięci jest dosyć rzadko spotykana - dla tego jest jej mało na HWBot.

    A najlepiej się kręci GTX 260 Lightning, który ma właśnie 1792 MB vRAM.
    8018 MHz

    i7-5960X @ NH-D15 = X99-SOC Force = Vega 64 Nitro+ Ltd Ed = 64 GB TridentZ 3200C14 = SSD 950 PRO 256 GB
    = SSD 860 PRO 4 TB = Q300 PRO 512 GB = SeaSonic X-760 = NZXT H630 = Strix Raid DLX

    Nikon D500 = Nikkor 17-55 mm f/2,8 = 2x Nikon SpeedLight SB-5000 = 1x Nikon SpeedLight SB-700

    NIE odpowiadam na pytania na PW

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •