Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Windows 10 INACCESSIBLE BOOT DEVICE

  1. #1
    NiktNic Doświadczony overclocker Reputacja:   (7) Awatar KtosCos
    Dołączył
    11.2013
    Skąd
    23°11'E 50°59'N
    Posty
    557

    Windows 10 INACCESSIBLE BOOT DEVICE

    Cześć, mam problem po instalacji W10, wyskakuje następujący BS: http://s5.ifotos.pl/img/WP2017031_asewxhh.jpg
    Instalacja przebiega pomyślnie, robi się restart i dupa.
    Dysk tylko jeden HDD, pierwsze był robiony format tylko C, później usunięte partycje i zrobione na nowo i dalej to samo.
    Jakieś pomysły? Bo mnie zaraz coś strzeli. Sata ustawione na ahci. Płyta to jakiś budżetowy MSI pod lga 1155.

    Aha, instalacja z pendrive, obraz utworzony przy pomocy: https://www.microsoft.com/en-au/soft...load/windows10
    Windows oryginalny...
    Ciekawi Cię mój sprzęt? ^.^
    Spolier:
    | i5 3470 @ 3,8 | Spartan HE924 | MSI Z77A G43 | MSI HD 7850 | 4 GB Kingston Black | Barracuda 500GB + Goodram C50 120 GB | SPC M40 | TT Smart SE modular 530W |

  2. #2
    Użytkownik Doświadczony overclocker Reputacja:   (27)
    Dołączył
    10.2016
    Skąd
    Warszawa
    Posty
    752
    Cytat Zamieszczone przez KtosCos Zobacz posta
    Cześć, mam problem po instalacji W10, wyskakuje następujący BS: http://s5.ifotos.pl/img/WP2017031_asewxhh.jpg
    Instalacja przebiega pomyślnie, robi się restart i dupa.
    Dysk tylko jeden HDD, pierwsze był robiony format tylko C, później usunięte partycje i zrobione na nowo i dalej to samo.
    Jakieś pomysły? Bo mnie zaraz coś strzeli. Sata ustawione na ahci. Płyta to jakiś budżetowy MSI pod lga 1155.

    Aha, instalacja z pendrive, obraz utworzony przy pomocy: https://www.microsoft.com/en-au/soft...load/windows10
    Windows oryginalny...
    Dysk przetestowany przed instalacja windowsa ?

  3. #3
    NiktNic Doświadczony overclocker Reputacja:   (7) Awatar KtosCos
    Dołączył
    11.2013
    Skąd
    23°11'E 50°59'N
    Posty
    557
    Niestety nie... i nie mam teraz jak przetestować...
    Ciekawi Cię mój sprzęt? ^.^
    Spolier:
    | i5 3470 @ 3,8 | Spartan HE924 | MSI Z77A G43 | MSI HD 7850 | 4 GB Kingston Black | Barracuda 500GB + Goodram C50 120 GB | SPC M40 | TT Smart SE modular 530W |

  4. #4
    Użytkownik Doświadczony overclocker Reputacja:   (17) Awatar An2
    Dołączył
    08.2015
    Posty
    561
    Zobacz i pokombinuj z tymi ustawieniami w UEFI co są na screen'ie poniżej, może jest źle ustawiony "boot mode select" i "boot option" w zależności czy na dysku jest mbr czy gpt.

    MSI_SnapShot1_02a.jpg

  5. #5
    NiktNic Doświadczony overclocker Reputacja:   (7) Awatar KtosCos
    Dołączył
    11.2013
    Skąd
    23°11'E 50°59'N
    Posty
    557
    Boot mode ma dwie opcje, takie jak na screnie i samo UEFI, na obu próbowałem i nic.
    Boot option na pierwszej jest HDD UEFI na drugiej USB UEFI, próbowałem różne kombinacje i nic...
    Ciekawi Cię mój sprzęt? ^.^
    Spolier:
    | i5 3470 @ 3,8 | Spartan HE924 | MSI Z77A G43 | MSI HD 7850 | 4 GB Kingston Black | Barracuda 500GB + Goodram C50 120 GB | SPC M40 | TT Smart SE modular 530W |

  6. #6
    Użytkownik Doświadczony overclocker Reputacja:   (27)
    Dołączył
    10.2016
    Skąd
    Warszawa
    Posty
    752
    Jedno pytanie czy dało by rade zainstalować innego windowsa/linuxa ? bo coś mi mówi że to jakaś awaria dysku

  7. #7
    NiktNic Doświadczony overclocker Reputacja:   (7) Awatar KtosCos
    Dołączył
    11.2013
    Skąd
    23°11'E 50°59'N
    Posty
    557
    Też mi się tak zdaje. Komputer już wcześniej miał jakieś problemy, wyłączał się, zwieszał. Zwalone było na wirusy (bo w sumie po co komu antywirus, jakikolwiek?). Aczkolwiek nie znam szczegółów - nie mój sprzęt. Tylko ja się podjąłem formatowania i normalnie powinno pójść ale nie poszło... z
    Jest jakiś program, który można wrzucić na pendrive i za jego pomocą przeskanować dysk i ewentualne jego uszkodzenie? Jest na gwarancji, więc miło by było go odesłać póki jeszcze gwarancja obowiązuje.

    - - - Aktualizacja - - -

    Dobra, ruszyło. To windows był zły. Cholera, że też kurde nie mają na swojej stronce dobrego windowsa... Znalazła się jakaś starsza kompilacja i ruszyła bez problemów, psia mać...

    Z piratem nie byłoby żadnych problemów - komentarze pod torrentem by się sprawdziło, zainstalowało i śmigałoby... Człowiekowi zachciało się oryginałów :X
    Ciekawi Cię mój sprzęt? ^.^
    Spolier:
    | i5 3470 @ 3,8 | Spartan HE924 | MSI Z77A G43 | MSI HD 7850 | 4 GB Kingston Black | Barracuda 500GB + Goodram C50 120 GB | SPC M40 | TT Smart SE modular 530W |

  8. #8
    Lytek ****a Extreme overclocker Reputacja:   (42) Awatar tomcuk
    Dołączył
    08.2011
    Posty
    3,914
    Problem się już dawno temu rozwiązał, a yebany spamer reklamiarz (domowa) pisze jakieś głupoty .
    Czytając moje wypowiedzi na temat AMD, pamiętajcie o tym, że są one poparte doświadczeniami ze sprzętem tego producenta oraz rzetelnymi testami. Niemniej jednak niektóre z nich mogą mieć wydźwięk humorystyczny i dlatego nie należy brać ich dosłownie, nie mają też na celu ubliżaniu komukolwiek lub jakiejkolwiek firmie.

    Dobry procesor dla gracza wciąż w cenie? Test dwudziestu dwóch modeli!
    NVIDIA ForceWare 337.50 - czy to coś daje?
    Szybsza pamięć dla gracza? Ależ oczywiście!

  9. #9
    Użytkownik Doświadczony overclocker Reputacja:   (17) Awatar An2
    Dołączył
    08.2015
    Posty
    561
    I to jaki cwany próbuje być pacan, myśli że mu wyjdzie przemyt.

  10. #10
    NiktNic Doświadczony overclocker Reputacja:   (7) Awatar KtosCos
    Dołączył
    11.2013
    Skąd
    23°11'E 50°59'N
    Posty
    557
    Gdzie ten spamiarz? Nie widzę go
    Ciekawi Cię mój sprzęt? ^.^
    Spolier:
    | i5 3470 @ 3,8 | Spartan HE924 | MSI Z77A G43 | MSI HD 7850 | 4 GB Kingston Black | Barracuda 500GB + Goodram C50 120 GB | SPC M40 | TT Smart SE modular 530W |

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •