Ostatnio tak se zerkam na nicki nowicjuszy i większość już po nazwie użyszkodnika można by banić. Jak nie drutkolczasty to inne śrubkizdupki
Ten poleciał na cwaniaka, post a dopiero potem zalinkowanie z edyszyn![]()
W dupe se wsadźcie swoje linuxy, srinuxy itd.
Dziewczynka idzie ****a do pierwszej komunii, cycki jej jeszcze nie urosły, a wy po*******eńcy proponujecie ****a jakieś archaiczne ścierwa.
Windows 10, nic innego.
To samo tyczy się ****a matrycy niższej, niż FHD. No ****a, co za pedał jest w stanie obsługiwać komputer bez FHD. Wasze po*******enie i nie*****anie mózgowe osiągnęło apogeum.
****A MA BYĆ TAK, DZIĘKUJE:
FHD
WIN10
Dysk co najmniej 512GB, c*** czy to będzie HDD, czy SSD, czy ****a paralotnia
- - - Aktualizacja - - -
W****ia mnie to forum, wpuściliście tu ****a bande dzieciaków, którzy powinni dostawać bany podczas rejestracji, po****ńcy
Intel Core i7 6700k@NZXT Kraken X61 / ASUS Maximus VIII Extreme / 4x4GB Kingston HyperX 3000MHz@CL15 / ASUS GTX 970 / Enermax Platimax 80Plus Platinum 600W / Samsung 128GB 840PRO / Samsung 120GB 850EVO / Seagate ST31000524AS 1TB / WesternDigital WD15EARS 1,5TB / Corsair Carbide Air 540 / Razer Ourobouros / Razer Blackwidow Ultimate Stealth 2014 / Razer Goliathus Extended / Razer Hammerhead Pro
Było tak zacząć temat, z niesmakiem wychodzęcycki jej jeszcze nie urosły
...fuuu![]()
Spokojnie tyle tej litanii by starczyło...
Ciężko coś z sensem będzie dobrać bo lapki zawsze są trochę droższe...
Nwm Medion raczej odpada jakość chyba jeszcze gorsza od lenovo nimo że to jest ta sama firma może jakiś hp paviloion z zeszłorocznej edycji się ostał gdzieś na magazynach...
ogólnie żeby łapek miał większy sens trzeba szukać :
i5 (i3 mobilne są trochę słabe mogą wymiękać przy włączonym FB i YT(8-14 lat a z twojej wypowiedzi wynika że jestem ekspertem co "dzieci" w tym przedziale wiekowym robią i używają zazwyczaj...), a pewnie jeszcze coś w tle będzie działać )
4gb ram
+ twoich wymagań
i trochę mniej nerwowo wiadomo nie mam 40 lat na karku i 30 doświadczenia ale trochę dłużej żyję na tym świecie niż myślisz...
Ogólnie znalezienie Mid-rangeowego lapka wartego uwagi z tymi wymaganiami i z tą ceną będzie ciężkim zadaniem![]()
Intel Core i7 6700k@NZXT Kraken X61 / ASUS Maximus VIII Extreme / 4x4GB Kingston HyperX 3000MHz@CL15 / ASUS GTX 970 / Enermax Platimax 80Plus Platinum 600W / Samsung 128GB 840PRO / Samsung 120GB 850EVO / Seagate ST31000524AS 1TB / WesternDigital WD15EARS 1,5TB / Corsair Carbide Air 540 / Razer Ourobouros / Razer Blackwidow Ultimate Stealth 2014 / Razer Goliathus Extended / Razer Hammerhead Pro
Nie to obecne realia i mowie zeby Mediona nie barc bo to słaby pomysl... Przez ceny ramu dyskow i innych podzespolow jak i kurs USD lapki poszly do gory jak cała elektronika.... teraz za przecietnie dostaniesz 2,5k dostajesz słabiutkiego core i3 z 4/6/8gb ramu i jak ci się uda lepszą matrycą FHD jak chcesz moge Ci podlinkowac cos z i3 ale będzie to miało wydajnością bliżej Szrotowi na pentiumie niz przyzwoitego średniaczka Sprawdzilem wszystkie duże sklepy allegro itp moze lokalnie cus znajdziesz tyle odemnie
edit:
Wiem ze pisze bardzo nie poprawnie językowo wiec moze byc to niezrozumiałe ale postatam się to teraz przetłumaczyc na polski :
- Medion Ujowy raczej omijacNwm Medion raczej odpada jakość chyba jeszcze gorsza od lenovo
- Jedyny model laptopa ktory ma szanse spełnic wymagania i być okey w danym budrzecie jeśli go jeszcze dostanieszPaviloion z zeszłorocznej edycji się ostał gdzieś na magazynach...
Na polskiogólnie żeby łapek miał większy sens trzeba szukać :
i5 (i3 mobilne są trochę słabe mogą wymiękać przy włączonym FB i YT(8-14 lat a z twojej wypowiedzi wynika że jestem ekspertem co "dzieci" w tym przedziale wiekowym robią i używają zazwyczaj...), a pewnie jeszcze coś w tle będzie działać )
4gb ram
+ twoich wymagań
Czego bym szukał :
-i5
-/ 4/6/8Gb ramu
-win 10
- FHD
-Dysk 512 lub wiekszy (co jest juz standardem) ...
Ostatnio edytowane przez Weryl ; 20-04-2017 o 11:40
Może ten model Dell 35426273.
Wiadomo, w najnowszych i najbardziej wymagających grach szału nie będzie, ale w te do 2014 roku da się bardzo komfortowo pograć o ile optymalizacja nie jest spartaczona.
Ja taki posiadam i sobie chwalę.