Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Gtx 960 4gb MSi na sterydach

  1. #1
    Użytkownik Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (14) Awatar DreadziuOC
    Dołączył
    12.2016
    Skąd
    Poznań
    Posty
    126

    Gtx 960 4gb MSi na sterydach

    Hejka. Dzis bawiłem się trochę moim gtx 960 4gb od MSI. Podkręcałem trochę, porobiłem troszkę benchmarków. Udało mi się osiagnąc stabilne 1600mhz na rdzeniu, co według mnie jest bardzo fajnym wynikiem. Pamięci 3800Mhz ( 7600mhz (stock 7000mhz)) (rdzeń 1304mhz stock 1600mhz OC)
    Poniżej zamieszczam kilka fotek, temperatury, wyniki, środowisnko w jakim pracowała karta. Dodam tylko, że karta była podkręcana na fabrycznym biosie, nic nie modowałem, ale zamierzam to zrobić jeszcze dziś! Może pod wieczór wrzucę kilka ciekawych wyników, o ile karta przeżyje ^^ Coś czuje że 1700mhz styknie

    http://imgur.com/a/8JB22
    http://imgur.com/a/yhZWo
    http://imgur.com/a/QpeK0
    http://imgur.com/a/dWHS6
    http://imgur.com/a/BXx7t
    http://imgur.com/a/nld1F
    http://imgur.com/a/EXLd9

    EDIT.
    -24gb ram 1600mhz cl10
    -proc 4690k 4.5Ghz
    -mobo asrock h97 pro 4
    -PSU corsair cx600m
    -cooler rajintek triton 240mm push cooler master jet flo 2200rpm pull bq pure wings 2 1600rpm
    -buda pocięta zalman z9 plus

    - - - Aktualizacja - - -

    Nazwa:  ss.png
Wyświetleń: 136
Rozmiar:  27.4 KB

    GPU-Z dla ciekawskich

  2. #2
    HWBot Team Extreme overclocker Reputacja:   (24) Awatar Blue
    Dołączył
    02.2012
    Skąd
    Bielsko-Biała
    Posty
    2,551
    24GB RAM?
    Zmieszałeś 8GB i 4GB?
    Intel Core i7 6700k@NZXT Kraken X61 / ASUS Maximus VIII Extreme / 4x4GB Kingston HyperX 3000MHz@CL15 / ASUS GTX 970 / Enermax Platimax 80Plus Platinum 600W / Samsung 128GB 840PRO / Samsung 120GB 850EVO / Seagate ST31000524AS 1TB / WesternDigital WD15EARS 1,5TB / Corsair Carbide Air 540 / Razer Ourobouros / Razer Blackwidow Ultimate Stealth 2014 / Razer Goliathus Extended / Razer Hammerhead Pro

  3. #3
    HWBot Team Extreme overclocker Reputacja:   (25) Awatar ViNG
    Dołączył
    02.2012
    Skąd
    Des Plaines, Illinois
    Posty
    2,280
    Do 3dm 01-05 (plus aqua, icestorm) lepiej krecic na 2c I ht off.
    3dm 01 se - lubi mhzce na cpu I szybkie memki (przy 1600 cl10 bedzie slabo)...oraz wymagana jest zmiana kolejnosci subtestow...znajdziesz na necie
    4930k@4.7 AIO, Rampage IV BE, 4x2GB G.Skill Pi Black 2200@2400cl8, 980Ti LTG SLi, 2x1000W Seasonic Platinum, Pajonk

  4. #4
    Użytkownik Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (14) Awatar DreadziuOC
    Dołączył
    12.2016
    Skąd
    Poznań
    Posty
    126
    Cytat Zamieszczone przez Blue Zobacz posta
    24GB RAM?
    Zmieszałeś 8GB i 4GB?
    mam 3x8gb ponieważ 1 slot ram na płycie mi nie działa, płyte kupiłem używaną, także nie wiem o co cho.

    - - - Aktualizacja - - -

    http://imgur.com/a/ZXXSh

    takie OC to chyba nie na każdej 960 idzie zrobić ^^ Jak wcześniej, stock bios, bez voltmod, na powietrzu

  5. #5
    HWBot Team Extreme overclocker Reputacja:   (24) Awatar Blue
    Dołączył
    02.2012
    Skąd
    Bielsko-Biała
    Posty
    2,551
    Weź wsadź 2x8 do benchów. Będzie Ci ładnie działał DC, a nie jakieś 3 moduły z dupy.
    Intel Core i7 6700k@NZXT Kraken X61 / ASUS Maximus VIII Extreme / 4x4GB Kingston HyperX 3000MHz@CL15 / ASUS GTX 970 / Enermax Platimax 80Plus Platinum 600W / Samsung 128GB 840PRO / Samsung 120GB 850EVO / Seagate ST31000524AS 1TB / WesternDigital WD15EARS 1,5TB / Corsair Carbide Air 540 / Razer Ourobouros / Razer Blackwidow Ultimate Stealth 2014 / Razer Goliathus Extended / Razer Hammerhead Pro

  6. #6
    Administrator Guru overclockingu Reputacja:   (85) Awatar ivanov
    Dołączył
    08.2011
    Skąd
    KRK
    Posty
    5,334
    Dokładnie.

    Do przeważającej większości testów 8 GB to aż nadto.
    8018 MHz

    i7-5960X @ NH-D15 = X99-SOC Force = Vega 64 Nitro+ Ltd Ed = 64 GB TridentZ 3200C14 = SSD 950 PRO 256 GB
    = SSD 860 PRO 4 TB = Q300 PRO 512 GB = SeaSonic X-760 = NZXT H630 = Strix Raid DLX

    NIE odpowiadam na pytania na PW

  7. #7
    Użytkownik Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (14) Awatar DreadziuOC
    Dołączył
    12.2016
    Skąd
    Poznań
    Posty
    126
    Moja płyta - Asrock h97 pro4 pokazuje mi ze jest DC przy 3 modułach (wtf?) a tak przynajmniej napisane jest w biosie. Ale mniejsza o to. Nieługo e6600 będę kręcił, pewnie jutro lub w piatek, narazie na wodzie, potem na DI. Spodziewam sie 5Ghz osiagnać

  8. #8
    Użytkownik Doświadczony overclocker Reputacja:   (17) Awatar An2
    Dołączył
    08.2015
    Posty
    561
    Tylko 5 GHz? Ja na swoim q6600 miałem 43 GHz i to bez żadnego coolera, nawet bez tej protezy intela z pudełka.

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •