Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 30

Wątek: Nowa firma - potrzebny CAD

  1. #21
    Użytkownik Podkręca śrubokrętem Reputacja:   (0)
    Dołączył
    03.2017
    Posty
    10
    ej, ostatni raz nosiłem ortalion w 96' na lekcjach wf-u więc wypraszam sobie rycerza ortalionu. zapytałem się o programy Cad tutaj bo śledziłem to forum przez 2 miesiące jak kupowałem sprzęt do firmy i wydawało mi sie że jest tu sporo konkretnych ludzi - np wiem, że 4 rdzeniowy procesesor intela i7 nie jest mi do niczego potrzebny w moich zastosowaniach. Przepraszam że raczyłem urazić lokalne święte krowy tak nieodpowiednim tematem na forum związanym ze sprzetem i technologią. CADów jest sporo a ja się po prostu na tym nie znam - chce przyśpieszyć projektowanie bo obecnie wszystko robie z użyciem ołówka i kartki ew. metodą prób i błędów na modelu. Po 15 sekundach na stronie autocada wiedziałem że jest poza moim zasięgiem a podobno ich program to “standard” na rynku dlatego naiwnie myślałem że na forum na którym ludzie buduja potężne maszyny jest kilku architektów / projektantów / inżynierów który wiedzą coś o alternatywach. Jeżeli się myle to sorry i już mnie nie ma, a jakby ktoś jednak chciał coś mi doradzić przed wydaniem kilku tysiecy zł a nie wyśmiewać moje nieogarnięcie to zapraszam…

  2. #22
    - NCFOM - Guru overclockingu Reputacja:   (16) Awatar MJ
    Dołączył
    07.2011
    Skąd
    W-wa
    Posty
    5,157
    Uwaga była skierowana do Administratora i hooy mnie obchodzi co nosiłeś przed 96'tym

  3. #23
    twoja tesciowa Guru overclockingu Reputacja:   (27) Awatar Dziarson
    Dołączył
    03.2012
    Skąd
    Republika Czeska
    Posty
    5,550
    Cytat Zamieszczone przez barex735 Zobacz posta
    ej, ostatni raz nosiłem ortalion w 96' na lekcjach wf-u więc wypraszam sobie rycerza ortalionu. zapytałem się o programy Cad tutaj bo śledziłem to forum przez 2 miesiące jak kupowałem sprzęt do firmy i wydawało mi sie że jest tu sporo konkretnych ludzi - np wiem, że 4 rdzeniowy procesesor intela i7 nie jest mi do niczego potrzebny w moich zastosowaniach. Przepraszam że raczyłem urazić lokalne święte krowy tak nieodpowiednim tematem na forumi związanym ze sprzetem i technologią. CADów jest sporo a ja się po prostu na tym nie znam - chce przyśpieszyć projektowanie bo obecnie wszystko robie z użyciem ołówka i kartki ew. metodą prób i błędów na modelu. Po 15 sekundach na stronie autocada wiedziałem że jest poza moim zasięgiem a podobno ich program to “standard” na rynku dlatego naiwnie myślałem że na forum na którym ludzie buduja potężne maszyny jest kilku architektów / projektantów / inżynierów który wiedzą coś o alternatywach. Jeżeli się myle to sorry i już mnie nie ma, a jakby ktoś jednak chciał coś mi doradzić przed wydaniem kilku tysiecy zł a nie wyśmiewać moje nieogarnięcie to zapraszam…
    Bájera nawet nie wiesz ile CAD kosztuje a *******isz jaki to nie on straszny do projektowania szmat program do firmy twojej ale wysłali was z firmy na szkolenie to jak w końcu zdecyduj się korwa pomijając fakt że za****l bym ci baniakiem
    Za każdą moją wypowiedz braną dosłownie nie odpowiadam, za szkody powstałe na sprzęcie,wynikające z zastosowania moich propozycji też nie odpowiadam. Jestem inny, jestem Fanboyem Intela i nie obchodzi mnie jak długo bronić AMD będziecie, ja stwierdzę, że jest nic nie warte.A to że moje graty wytrzymują o 1V więcej niż Wasze to tylko moja ręka.



  4. #24
    - NCFOM - Guru overclockingu Reputacja:   (16) Awatar MJ
    Dołączył
    07.2011
    Skąd
    W-wa
    Posty
    5,157
    pomijając fakt że za****l bym ci baniakiem
    Stara szkoła

  5. #25
    Użytkownik Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (16) Awatar An2
    Dołączył
    08.2015
    Posty
    237
    Wiesz co beret735, przestań pierniczyć, głupa próbujesz z nas zrobić?
    Masz 3 czy 4, a może i więcej kont i od jakiegoś czasu ciągle zakładasz temat z cad, odpisujesz sobie sam w tym temacie z różnych nicków i zawsze się kończy temat na nakładce zwsrat.
    Próbujesz pod płaszczykiem pytań wrzucić jak najwięcej o tej nakładce, oczywiście w samych superlatywach, może po to aby googlebot wy pozycjonował wysoko w wynikach wyszukiwarki tą nakładkę?
    Pięć tematów, na górze, prawie pod rząd w dziale oprogramowanie o cad i zwsrat zakładanych z kilku kont zarejestrowanych niedawno, to czysty przypadek, prawda?
    I nikt nie zauważy reklamy którą siejesz, będziesz palił głupa, że nie wiesz o co biega, tak?
    Nie założysz kulturalnie jednego tematu tylko jak ci się pozwoli będziesz ich walił ile wlezie aby zaspamować nimi całe forum.
    Czemu nie idziesz na forum które specjalizuje się w cad i tam nie pytasz o program i nakładki tylko uparcie spamujesz tym tutaj na forum o OC?
    Krótko i na temat, wypad albo każdy nowo założony wątek o cad i zwsrat będzie otrzymywał stosowną opinie, im więcej tematów i opinii tym więcej googlebot będzie miał do indeksowania. Ktoś kiedyś wpisze w wyszukiwarkę zwsrat i wyskoczy mu nasze forum z opiniami.
    Im więcej tu tematów z zwsrat tym gorzej dla tej nakładki. Zrozumiał?

  6. #26
    Redaktor i Administrator Extreme overclocker Reputacja:   (20) Awatar majkel_94
    Dołączył
    07.2009
    Skąd
    Katowice
    Posty
    3,018
    Cytat Zamieszczone przez MJ Zobacz posta
    Uwaga była skierowana do Administratora
    No to teraz szykuj dupsko

    - - - Aktualizacja - - -

    Cytat Zamieszczone przez An2 Zobacz posta
    Ktoś kiedyś wpisze w wyszukiwarkę zwsrat i wyskoczy mu nasze forum z opiniami.
    Im więcej tu tematów z zwsrat tym gorzej dla tej nakładki. Zrozumiał?
    Trzeba to robić metodą wykopu

    Czy to prawda że ZWCAD to beznadziejny produkt i co chwile się zawiesza, oraz że ZWCAD się do niczego nie nadaje i lepiej jest używać produktów konkurencji? Czy jednak informacje, że opinie o ZWCAD podobno są bardzo niekorzystne są nieprawdziwe?

    | Intel Core i7 2700K @ 4,5 GHz 1,35V | Gigabyte Z68X-UD3H LGA1155 | Kingston Savage 2x8 GB @ 2133 MHz CL9 1.65V |
    | 2x Samgate F3 500GB HD502HJ - Hybrid RAID 0+1 | Kingston HyperX 3K 240GB SATA III | Corsair VS650 |
    | Gigabyte GeForce GTX 970 4GB Gaming G1 @ 1550/7200 MHz | Xonar DX | BitFenix Shinobi | Dell P2414H 24" 1080p AH-IPS |


  7. #27
    - NCFOM - Guru overclockingu Reputacja:   (16) Awatar MJ
    Dołączył
    07.2011
    Skąd
    W-wa
    Posty
    5,157
    Użyłeś zwrotu zarezerwowanego dla dresa, zwykła uszczypliwość nic więcej

    ...tak starej dupy nie ruszysz

  8. #28
    Użytkownik Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (16) Awatar An2
    Dołączył
    08.2015
    Posty
    237
    Cytat Zamieszczone przez majkel_94 Zobacz posta

    Czy to prawda że ZWCAD to beznadziejny produkt i co chwile się zawiesza, oraz że ZWCAD się do niczego nie nadaje i lepiej jest używać produktów konkurencji? Czy jednak informacje, że opinie o ZWCAD podobno są bardzo niekorzystne są nieprawdziwe?

    No też jestem ciekaw, ktoś mi mówił w realu (ale nie pamiętam kto), że jak użył zwcad to mu zaszyfrowało wszystkie pliki na kompie, czy to prawda, że tak działa ta nakładka? Chciałem tą nakładkę wypróbować, tego zwcad'a, ale mi odradzono, bo podobno marnie się sprawuje i ma nieintuicyjny interfejs, ktoś coś wie na ten temat?


  9. #29
    - NCFOM - Guru overclockingu Reputacja:   (16) Awatar MJ
    Dołączył
    07.2011
    Skąd
    W-wa
    Posty
    5,157

  10. #30
    Narzutowy potwór Extreme overclocker Reputacja:   (35) Awatar tomcuk
    Dołączył
    08.2011
    Posty
    3,686
    Ja mam znajmonka, co kupił i zainstalował sobie tego całego ZWCAD. Program od początku działał bardzo niestabilnie, wykrzaczał się przy projektach z AutoCAD i generalnie był bardzo ociężały i powolny. Po jakimś czasie zauważył też, że strasznie "mieli" mu po dysku, szukając cholera wie czego i nie wiadomo w jakim celu, a łączyło się to z przesyłaniem dużej ilości danych po sieci (WTF?). Sprawa jest mocno podejrzana, a dokładając do tego, że twórcy tego badziewia kradli (kradną?) kod od Autodesk, skąd był cyrk z wycofywaniem z obiegu wersji do 2012, a potem na szybko wypuszczeniem nowej z kolejnym pseudoautorskim silnikiem, która wręcz roiła się od jeszcze poważniejszych błędów, to chyba trzeba skośnookim podziękować za tego mutanta i zainwestować w sprawdzone rozwiązania.

    To tyle ode mnie na temat tego trojana .
    Czytając moje wypowiedzi na temat AMD, pamiętajcie o tym, że są one poparte doświadczeniami ze sprzętem tego producenta oraz rzetelnymi testami. Niemniej jednak niektóre z nich mogą mieć wydźwięk humorystyczny i dlatego nie należy brać ich dosłownie, nie mają też na celu ubliżaniu komukolwiek lub jakiejkolwiek firmie.

    Dobry procesor dla gracza wciąż w cenie? Test dwudziestu dwóch modeli!
    NVIDIA ForceWare 337.50 - czy to coś daje?
    Szybsza pamięć dla gracza? Ależ oczywiście!

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •