Witam,
mam z lekko dylemat skladam sobie nowa puszke i zastanawiam sie czy wziasc stary zasilacz z dotychczasowego kompa czy kupic nowy
Witam,
mam z lekko dylemat skladam sobie nowa puszke i zastanawiam sie czy wziasc stary zasilacz z dotychczasowego kompa czy kupic nowy
Z lekka od czapy, może podaj najpierw jaki masz teraz i w jakim konfigu a jaki jest docelowy konfig nowej puszki![]()
Aktualnie
i5-3570 CPU
Gigabyte Z77-DS3H
Kingston HyperX Genesis 4096 MB x2
NVIDIA GeForce GTX 660
Thermaltake 630W 80Plus
Docelowo
AMD AMD Ryzen 5 1600X
Asus Prime B350M-A
Corsair Vengeance LPX DDR4, 2x8GB, 3200MHz
AMD Vega![]()
Corsair Hydro Series H100i Extreme Performance
Chlodzenie wodne na Vege
Po pierwsze, w temacie jest potencjał...
Intel vs AMD
Nvidia vs AMD
biali vs nyga
Putin vs reszta świata
...itd
Po drugie, jakie masz nastawienie ? chcesz zmieniać PSU bo jest kasa / opatrzył się stary / więcej zapasu na przyszłość ?
Po trzecie, sprawdzałeś kalkulatorem "W" czy będzie optymalnie ?
Po czwarte, ja bym zostawił jednak chyba stary i zobaczył czy będzie banglać, jak nie lub na styku to wtedy dopiero bym się rozglądał za nowym. Oczywiście jak masz kasę na coś konkretnego / rozwojowego to śmiało...
Często ludzie odpowiadają sobie sami w temacie![]()
Proponuje Ci zostawić stare PSU i kupić nowe. Starym zasilisz procka, nowym GPU.
Nowy ma mieć minimum 1,5 kW, tak aby prundu w kompie przypadkiem nie zabrakło.![]()
Czytając moje wypowiedzi na temat AMD, pamiętajcie o tym, że są one poparte doświadczeniami ze sprzętem tego producenta oraz rzetelnymi testami. Niemniej jednak niektóre z nich mogą mieć wydźwięk humorystyczny i dlatego nie należy brać ich dosłownie, nie mają też na celu ubliżaniu komukolwiek lub jakiejkolwiek firmie.
Dobry procesor dla gracza wciąż w cenie? Test dwudziestu dwóch modeli!
NVIDIA ForceWare 337.50 - czy to coś daje?
Szybsza pamięć dla gracza? Ależ oczywiście!