Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 28

Wątek: Wolne Lenovo t400

  1. #1
    Użytkownik Początkujący overclocker Reputacja:   (0) Awatar dziuchol
    Dołączył
    04.2016
    Posty
    70

    Wolne Lenovo t400

    Chciał bym zapytać czy jest możliwość wymiany procesora na lepszy oraz dołożenia pamięci w tym sprzęcie.
    Nie wiem co jest w stanie obsłużyć moja płyta główna i czy po wymianie jakichś podzespołów będzie mi on szybciej chodził?


  2. #2
    Użytkownik Doświadczony overclocker Reputacja:   (27)
    Dołączył
    10.2016
    Skąd
    Warszawa
    Posty
    755
    Cytat Zamieszczone przez dziuchol Zobacz posta
    Chciał bym zapytać czy jest możliwość wymiany procesora na lepszy oraz dołożenia pamięci w tym sprzęcie.
    Nie wiem co jest w stanie obsłużyć moja płyta główna i czy po wymianie jakichś podzespołów będzie mi on szybciej chodził?

    https://allegro.pl/listing?string=t9...0-ele-1-1-0511
    max co do niego dasz nie da tam c2q dać ... ale on ma 35w wiec może się już trochę grać dużo to raczej nie zmieni ? Formatowałeś go może jest on po prostu zasyfiony
    Propo ramu owszem też da radę do 8...
    ale raczej słabo opłacalne bo to ponad 500 pln

  3. #3
    Użytkownik Początkujący overclocker Reputacja:   (0) Awatar dziuchol
    Dołączył
    04.2016
    Posty
    70
    Nie opłacalna sprawa, masz rację zrobię format i tyle.
    A może jakiś mały ssd na system?

  4. #4
    Użytkownik Doświadczony overclocker Reputacja:   (27)
    Dołączył
    10.2016
    Skąd
    Warszawa
    Posty
    755
    Cytat Zamieszczone przez dziuchol Zobacz posta
    Nie opłacalna sprawa, masz rację zrobię format i tyle.
    A może jakiś mały ssd na system?
    używasz cdrom ?
    jeśli nie to za ok 250 masz 120 gb wraz z swoim normalnym HDD

  5. #5
    Administrator Guru overclockingu Reputacja:   (85) Awatar ivanov
    Dołączył
    08.2011
    Skąd
    KRK
    Posty
    5,344
    128 GB SSD na system to jak najbardziej dobry pomysł.

    1) Kupujesz kieszeń na dysk 2,5", która zastąpi napęd optyczny. Kiesznie mają dwie różne wysokości, musisz zmierzyć, jaką potrzebujesz.

    2) Wyjmujesz dysk talerzowy z lapka i dajesz go do kieszeni.

    3) Dysk SSD dajesz w stare miejsce dysku talerzowego.

    /Często złącze SATA dla napędu ma mniejszą przepustowość niż to dla dysku./
    8018 MHz

    i7-5960X @ NH-D15 = X99-SOC Force = Vega 64 Nitro+ Ltd Ed = 64 GB TridentZ 3200C14 = SSD 950 PRO 256 GB
    = SSD 860 PRO 4 TB = Q300 PRO 512 GB = SeaSonic X-760 = NZXT H630 = Strix Raid DLX

    Nikon D500 = Nikkor 17-55 mm f/2,8 = 2x Nikon SpeedLight SB-5000 = 1x Nikon SpeedLight SB-700

    NIE odpowiadam na pytania na PW

  6. #6
    Użytkownik Doświadczony overclocker Reputacja:   (27)
    Dołączył
    10.2016
    Skąd
    Warszawa
    Posty
    755
    Cytat Zamieszczone przez ivanov Zobacz posta
    128 GB SSD na system to jak najbardziej dobry pomysł.

    1) Kupujesz kieszeń na dysk 2,5", która zastąpi napęd optyczny. Kiesznie mają dwie różne wysokości, musisz zmierzyć, jaką potrzebujesz.

    2) Wyjmujesz dysk talerzowy z lapka i dajesz go do kieszeni.

    3) Dysk SSD dajesz w stare miejsce dysku talerzowego.

    /Często złącze SATA dla napędu ma mniejszą przepustowość niż to dla dysku./
    na 99% potrzebuje 9.5 propo dysku brał bym adate su800 wtedy wyjdzie 300 no chyba że taniej to wtedy chińczyka ale tu nigdy nie wiadomo jak z trwałością
    @Edit Ktoś próbował już tego wynalazku http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6822242494
    Ostatnio edytowane przez Weryl ; 05-07-2017 o 18:55

  7. #7
    Użytkownik Początkujący overclocker Reputacja:   (0) Awatar dziuchol
    Dołączył
    04.2016
    Posty
    70
    Odnośnie napędu to bardzo rzadko używam ale czasem się przydaje więc bym z niego nie rezygnował, sam tylko dysk bym wymienił tylko nie wiem czy to coś zmieni.
    W stacjonarce mam Dysk SSD GoodRam Iridium Pro 240GB dało by się go podłączyć na próbę (sata/sata3)
    A tak na marginesie to dziwna sprawa bo rok temu jak go kupowałem to był stówę tańszy

  8. #8
    Użytkownik Doświadczony overclocker Reputacja:   (27)
    Dołączył
    10.2016
    Skąd
    Warszawa
    Posty
    755
    Cytat Zamieszczone przez dziuchol Zobacz posta
    Odnośnie napędu to bardzo rzadko używam ale czasem się przydaje więc bym z niego nie rezygnował, sam tylko dysk bym wymienił tylko nie wiem czy to coś zmieni.
    W stacjonarce mam Dysk SSD GoodRam Iridium Pro 240GB dało by się go podłączyć na próbę (sata/sata3)
    A tak na marginesie to dziwna sprawa bo rok temu jak go kupowałem to był stówę tańszy
    dyski/ramy drożeją bo ktoś przypadkiem spalił jedną z 5 fabryk na świecie które wykonują moduły pyzatym coraz więcej osób kupuje SSD, a i Smartfony i inne urządzenia konsumują ich większą ilość
    i tak powinno się dać go podłączyć

  9. #9
    Użytkownik Początkujący overclocker Reputacja:   (0) Awatar dziuchol
    Dołączył
    04.2016
    Posty
    70
    Gdzieś kiedyś usłyszałem że po wymianie na ssd takie parchy jak mój dostają drugie życie...
    A na taki procek opłaca się wymienić, coś taka wymiana poprawi?
    http://allegro.pl/procesor-intel-cor...6.html#thumb/2

  10. #10
    Użytkownik Doświadczony overclocker Reputacja:   (27)
    Dołączył
    10.2016
    Skąd
    Warszawa
    Posty
    755
    Cytat Zamieszczone przez dziuchol Zobacz posta
    Gdzieś kiedyś usłyszałem że po wymianie na ssd takie parchy jak mój dostają drugie życie...
    A na taki procek opłaca się wymienić, coś taka wymiana poprawi?
    http://allegro.pl/procesor-intel-cor...6.html#thumb/2
    Bardzo mało

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •