Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 28

Wątek: Wolne Lenovo t400

  1. #11
    Administrator Guru overclockingu Reputacja:   (85) Awatar ivanov
    Dołączył
    08.2011
    Skąd
    KRK
    Posty
    5,344
    W takiej cenie wg mnie spokojnie można spróbować.

    Jest zauważalnie wyższe taktowanie + 2x więcej cache.

    Aczkolwiek SSD najwięcej da. Z sensownych modeli (na MLC) 128 GB jeszcze w miarę dobrą cenę trzyma Transcend SSD370S.

    Weryl, kombinujesz pod górę. Wystarczy kupić nagrywarkę na USB.
    8018 MHz

    i7-5960X @ NH-D15 = X99-SOC Force = Vega 64 Nitro+ Ltd Ed = 64 GB TridentZ 3200C14 = SSD 950 PRO 256 GB
    = SSD 860 PRO 4 TB = Q300 PRO 512 GB = SeaSonic X-760 = NZXT H630 = Strix Raid DLX

    Nikon D500 = Nikkor 17-55 mm f/2,8 = 2x Nikon SpeedLight SB-5000 = 1x Nikon SpeedLight SB-700

    NIE odpowiadam na pytania na PW

  2. #12
    Użytkownik Doświadczony overclocker Reputacja:   (27)
    Dołączył
    10.2016
    Skąd
    Warszawa
    Posty
    755
    Cytat Zamieszczone przez ivanov Zobacz posta
    W takiej cenie wg mnie spokojnie można spróbować.

    Jest zauważalnie wyższe taktowanie + 2x więcej cache.

    Aczkolwiek SSD najwięcej da. Z sensownych modeli (na MLC) 128 GB jeszcze w miarę dobrą cenę trzyma Transcend SSD370S.

    Weryl, kombinujesz pod górę. Wystarczy kupić nagrywarkę na USB.
    ale co z tym chińczykiem? :p o tyle dziwne bo na Ali go nie było czyli to nie typowy resell z tąd moje pytanie :p
    @Edit btw co jest nie tak z 3D nand Tlc że zawsze kategorycznie odrzucasz ten rodzaj SSD
    Ostatnio edytowane przez Weryl ; 06-07-2017 o 10:11

  3. #13
    Administrator Guru overclockingu Reputacja:   (85) Awatar ivanov
    Dołączył
    08.2011
    Skąd
    KRK
    Posty
    5,344
    3D NAND TLC jest całkiem ok, ale nie zmienia to faktu, że póki da się kupić MLC we w miarę normalnej cenie, to są one po prostu lepszym wyborem.
    8018 MHz

    i7-5960X @ NH-D15 = X99-SOC Force = Vega 64 Nitro+ Ltd Ed = 64 GB TridentZ 3200C14 = SSD 950 PRO 256 GB
    = SSD 860 PRO 4 TB = Q300 PRO 512 GB = SeaSonic X-760 = NZXT H630 = Strix Raid DLX

    Nikon D500 = Nikkor 17-55 mm f/2,8 = 2x Nikon SpeedLight SB-5000 = 1x Nikon SpeedLight SB-700

    NIE odpowiadam na pytania na PW

  4. #14
    Użytkownik Początkujący overclocker Reputacja:   (0) Awatar dziuchol
    Dołączył
    04.2016
    Posty
    70
    Dysk już zamówiony co prawda 90gb ale spokojnie mi wystarczy (SSD CORSAIR MLC), zobaczę niebawem czy to pomoże, system na pewno będzie szybciej wstawał a na ten procek to może też się zdecyduje bo śmieszne pieniądze kosztuje.
    Co do pamięci to da się bez rozbierania obudowy sprawdzić czy mam jedną kość 4gb czy 2x2gb?

  5. #15
    Administrator Guru overclockingu Reputacja:   (85) Awatar ivanov
    Dołączył
    08.2011
    Skąd
    KRK
    Posty
    5,344
    Tak, ściągnij program CPU-Z, otwórz zakładkę SPD i przejedź przez wszystkie dostępne sloty.
    8018 MHz

    i7-5960X @ NH-D15 = X99-SOC Force = Vega 64 Nitro+ Ltd Ed = 64 GB TridentZ 3200C14 = SSD 950 PRO 256 GB
    = SSD 860 PRO 4 TB = Q300 PRO 512 GB = SeaSonic X-760 = NZXT H630 = Strix Raid DLX

    Nikon D500 = Nikkor 17-55 mm f/2,8 = 2x Nikon SpeedLight SB-5000 = 1x Nikon SpeedLight SB-700

    NIE odpowiadam na pytania na PW

  6. #16
    Użytkownik Początkujący overclocker Reputacja:   (0) Awatar dziuchol
    Dołączył
    04.2016
    Posty
    70
    Nic mi się tam nie wyświetla




  7. #17
    Administrator Guru overclockingu Reputacja:   (85) Awatar ivanov
    Dołączył
    08.2011
    Skąd
    KRK
    Posty
    5,344
    Ok, ale "Channel #" masz napisane Dual, więc powinieneś mieć obsadzone oba banki.
    8018 MHz

    i7-5960X @ NH-D15 = X99-SOC Force = Vega 64 Nitro+ Ltd Ed = 64 GB TridentZ 3200C14 = SSD 950 PRO 256 GB
    = SSD 860 PRO 4 TB = Q300 PRO 512 GB = SeaSonic X-760 = NZXT H630 = Strix Raid DLX

    Nikon D500 = Nikkor 17-55 mm f/2,8 = 2x Nikon SpeedLight SB-5000 = 1x Nikon SpeedLight SB-700

    NIE odpowiadam na pytania na PW

  8. #18
    Użytkownik Początkujący overclocker Reputacja:   (0) Awatar dziuchol
    Dołączył
    04.2016
    Posty
    70
    Tak myślałem ale wolałem się upewnić dzięki wielkie

  9. #19
    Użytkownik Doświadczony overclocker Reputacja:   (27)
    Dołączył
    10.2016
    Skąd
    Warszawa
    Posty
    755
    Ten lapek jest sprzed ery 4 gigowych konci :p tam nie mogło być 1x4
    Ostatnio edytowane przez Weryl ; 07-07-2017 o 14:59

  10. #20
    Administrator Guru overclockingu Reputacja:   (85) Awatar ivanov
    Dołączył
    08.2011
    Skąd
    KRK
    Posty
    5,344
    Jeśli zamierzasz zmienić na kości 2x po 4 GB, to musisz

    1) Zrobić dokładny research, czy lapek na pewno 8 GB obsłuży.

    2) Musisz kupić kości o identycznym taktowaniu, jak obecne.

    To niestety nie działa tak jak w stacjonarkach, że wrzucisz 1066 MHz i Ci zwolni do 800 MHz, jeśli 1066 MHz nie obsługuje. Będzie czarny ekran i tyle.

    Co do zmiany z 4 GB na 8 GB, to zależy jaka będzie cena, ale ogólnie rzecz biorąc robi to robotę, nawet przy nieco bardziej zaawansowanej pracy biurowej, tudzież otwarciu większej ilości zakładek w Chrome
    8018 MHz

    i7-5960X @ NH-D15 = X99-SOC Force = Vega 64 Nitro+ Ltd Ed = 64 GB TridentZ 3200C14 = SSD 950 PRO 256 GB
    = SSD 860 PRO 4 TB = Q300 PRO 512 GB = SeaSonic X-760 = NZXT H630 = Strix Raid DLX

    Nikon D500 = Nikkor 17-55 mm f/2,8 = 2x Nikon SpeedLight SB-5000 = 1x Nikon SpeedLight SB-700

    NIE odpowiadam na pytania na PW

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •