Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: SteelSeries Sensei Wireless vs Logitech G602?

Użytkownik Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (0)

SteelSeries Sensei Wireless vs Logitech G602?

Obecnie smyram Logitech Performance Mouse MX, którą posiadam (nawet rzuciłem okien ma paragon) od 13.07.2013. 4 lata już ma.

Obecnie zaczyna coraz bardziej denerwować - lewy przycisk, który odmawia posłuszeństwa - przerywa/rwie w najmniej spodziewanym momencie.
    Czasami prosta czynność skopiowania pliku, poprzez przeciągnij i upuść, pozwali przenieść nie to co trzeba albo zrobić jeszcze ciekawszy syf w systemie. Od czasu do czasu znajduję skróty Nie mówiąc już nic o zaznaczeniu i skopiowaniu danego fragmentu tekstu :]
    Nie muszę koniecznie wymieniać myszki, gdyż solidne naciśnięcie i trzymanie przycisku zawsze niweluje dany problem, ale do takiego użytkowania nie jestem przyzwyczajony i chciałbym zmienić ustrojstwo na coś działającego tak jak powinno.

Obecnie mam na oku dwa produkty (SteelSeries Sensei Wireless - Logitech G602)
    Są to myszki bezprzewodowo, obecnie do takich się przyzwyczaiłem, nie jestem żadnym progejmerem, który nie może mieć imputlaga i takie inne pierdoły.

Nie mam pojęcia na co powinienem się zdecydować.
    Oba produkty nie są nowe, są już na rynku kawał czasu, przez co dobrze zadomowiły się i pokazały swoje plusy jak i minusy.

Co ja postrzegam jako plus:

SteelSeries Sensei Wireless:
    - obecnie korzystam z klawiatury, słuchawek tej firmy, przez co zamknąłbym się w jednym programie sterującym. A jeśli chodzi o funkcjonalność to sądzę że SS wiedzie w tym prym (funkcjonalność, prostota, niezawodność).
    - nie muszę martwić się o zamienne baterie, gdyż jest stacja dokująca (kolejny plus iż mogę ładować poprzez kabel i nie zagracać plaskiem biurka).

Logitech G602:
    - większa ilość przycisków do przypisania danej funkcji.
    - dłuższy czas pracy na jednym ładowaniu.
    - podobno solidniejsza konstrukcja, lepiej wykonana.

Ogólnie:
    Korzystam z makr i skrótów. Czy to w Windows czy w grach - czasami tworzę sekwencje zapisujące grę (coś na podobieństwo quicksava - tylko zawsze w nowym slocie), auto clicku podczas durnych quick time eventów, itd.
    Cena to ostatni aspekt. Tutaj lepiej wygląda sytuacja z Logitech.

Co powinienem waszym zdaniem wybrać? A może iść w zupełnie inny produkt?

//An2, chcesz myszkę? :]
    Ostatnio edytowane przez Marucins ; 13-07-2017 o 10:06
    Waterbucket (LC) -> Worklog Gigabyte X570 Aorus Xtreme # AMD Ryzen 9 3950X (Thermal Grizzly Kryonaut) # EVGA GTX 980 Ti SC # G.Skill TridentZ Neo 3600 CL16 (2x16GB) # Corsair MP510 960GB x2 # Samsung 850 PRO 512GB + Crucial M550 256GB # SeaSonic Platinum-1200 XP3 # Thermaltake Core W200 + Noiseblocker B14-PS x4 ADD: Asus PG2749Q + Dell UltraSharp U3011 # Logitech G602 # SteelSeries Apex M800 # SteelSeries Arctis 5 # Logitech Z5500

Użytkownik Doświadczony overclocker Reputacja:   (27)
    Cytat Zamieszczone przez Marucins Zobacz posta
    Obecnie smyram Logitech Performance Mouse MX, którą posiadam (nawet rzuciłem okien ma paragon) od 13.07.2013. 4 lata już ma.

Obecnie zaczyna coraz bardziej denerwować - lewy przycisk, który odmawia posłuszeństwa - przerywa/rwie w najmniej spodziewanym momencie.
    Czasami prosta czynność skopiowania pliku, poprzez przeciągnij i upuść, pozwali przenieść nie to co trzeba albo zrobić jeszcze ciekawszy syf w systemie. Od czasu do czasu znajduję skróty Nie mówiąc już nic o zaznaczeniu i skopiowaniu danego fragmentu tekstu :]
    Nie muszę koniecznie wymieniać myszki, gdyż solidne naciśnięcie i trzymanie przycisku zawsze niweluje dany problem, ale do takiego użytkowania nie jestem przyzwyczajony i chciałbym zmienić ustrojstwo na coś działającego tak jak powinno.

Obecnie mam na oku dwa produkty (SteelSeries Sensei Wireless - Logitech G602)
    Są to myszki bezprzewodowo, obecnie do takich się przyzwyczaiłem, nie jestem żadnym progejmerem, który nie może mieć imputlaga i takie inne pierdoły.

Nie mam pojęcia na co powinienem się zdecydować.
    Oba produkty nie są nowe, są już na rynku kawał czasu, przez co dobrze zadomowiły się i pokazały swoje plusy jak i minusy.

Co ja postrzegam jako plus:

SteelSeries Sensei Wireless:
    - obecnie korzystam z klawiatury, słuchawek tej firmy, przez co zamknąłbym się w jednym programie sterującym. A jeśli chodzi o funkcjonalność to sądzę że SS wiedzie w tym prym (funkcjonalność, prostota, niezawodność).
    - nie muszę martwić się o zamienne baterie, gdyż jest stacja dokująca (kolejny plus iż mogę ładować poprzez kabel i nie zagracać plaskiem biurka).

Logitech G602:
    - większa ilość przycisków do przypisania danej funkcji.
    - dłuższy czas pracy na jednym ładowaniu.
    - podobno solidniejsza konstrukcja, lepiej wykonana.

Ogólnie:
    Korzystam z makr i skrótów. Czy to w Windows czy w grach - czasami tworzę sekwencje zapisujące grę (coś na podobieństwo quicksava - tylko zawsze w nowym slocie), auto clicku podczas durnych quick time eventów, itd.
    Cena to ostatni aspekt. Tutaj lepiej wygląda sytuacja z Logitech.

Co powinienem waszym zdaniem wybrać? A może iść w zupełnie inny produkt?

//An2, chcesz myszkę? :]
    Jeśli nie chcesz jej wymieniać :
    https://www.amazon.com/OMRON-Switch-.../dp/B005NYGK16
    W PL dostaniesz omrony po 10-12 pln
    A jeśli już wymiana Jeśli Mx był wygodny dla cb
    To bierz myszkę profilowaną sensei jest płaski
    Co może powodować dyskomfort przy przesiadce

Czyli naprawa albo Logitech G602.

Naprawy nawet nie rozważałem
    - ślizgaczy troszkę jest
    - guma tez niezbyt wytarta
    - przyciski, a raczej ich plastik również nie nazbyt mocno wypolerowany od klikania
    - akumulatorki z zestawu trzymają wystarczająco długo iż nie muszę ładować co kilka dni.

Z drugiej strony wydatek, nowa myszka a co za tym idzie troszkę więcej bajerów i teoretycznie lepsze działanie (czujnik, dpi, itd).

Nie zastanawiałem się co do profilowania myszki, ale wiesz co. Możesz mieć rację. Wcześnie jechałem na Revolution MX, teraz Performance MX i padłoby na G602 (niemal ta sama bryła). Z drugiej stony w robocie korzystam ze zwykłej myszki od Logitech i nie czuję dyskomfortu.

//edit
    Wybór padł na "Logitech G602"
    A MX dostanie przełącznik i będzie supportem, albo zrobię i puszcze od złotówki na Alledrogo.
    Ostatnio edytowane przez Marucins ; 13-07-2017 o 16:33
    Waterbucket (LC) -> Worklog Gigabyte X570 Aorus Xtreme # AMD Ryzen 9 3950X (Thermal Grizzly Kryonaut) # EVGA GTX 980 Ti SC # G.Skill TridentZ Neo 3600 CL16 (2x16GB) # Corsair MP510 960GB x2 # Samsung 850 PRO 512GB + Crucial M550 256GB # SeaSonic Platinum-1200 XP3 # Thermaltake Core W200 + Noiseblocker B14-PS x4 ADD: Asus PG2749Q + Dell UltraSharp U3011 # Logitech G602 # SteelSeries Apex M800 # SteelSeries Arctis 5 # Logitech Z5500

Zwykłej masz na myśli M185 :p? Jeśli tak to kształt jest zupełnie inny :p dpi rózne szkoły są ja z lasera 12000 Dpi przed wakacjami przesiadłem się na optyka 2400dpi i grało się o niebo lepiej (obydwa sensory były dobrej klasy)

M185 leży i się kurzy przy firmowym laptopie.... a nie wróć leży i się kurzy do odbiornik koleżanka zabrała do domu ze swoim laptopem i ślad po nim zaginął.

Ja nie jestem aż takim burżujem aby bateriami rozrzucać się po katach, dbam o pieniądze podatników Korzystam z kabla Logitech B100 a intendentce jakiś miesiąc temu wziąłem Logitech B110.

Użytkownik Doświadczony overclocker Reputacja:   (17) Awatar An2
    Yyyy, to znaczy jak chce myszkę? Jaką, którą? Ja kupiłem niedawno używanego R.A.T 7 i jestem zadowolony. Może sobie fundniesz R.A.T 9?

Jak chcesz naprawić starą, to nie musisz wymieniać przełącznika tylko go rozbierz i podegnij blaszkę w środku. Na youtube pełno jest filmików jak to zrobić.

Mad catz zbankrutowal /jest bliski tego wiec nwm czy to dobrze świadczy o firmie

G602- pierwsze wrażenie jest OK. Miałem troszkę zabawy w konfiguracji i ogarnięciu softu.

Ogólnie to myszka jest mniej "garbata" niż Performance MX.
    Scroll działa super, nie to co tam, dotkniesz a np. strony www zaczynają wariować. I działa cicho.
    Clicki za to troszkę głośniej, albo moje już były tak zużyte.
    Dłoń dobrze wpasowuje się w przyciski pod kciukiem. Te dwa umieszczone nieopodal lewego clicku (do zmiany DPI) też ogarnia.
    Już widzę że plastik będzie się przecierał z biegiem czasu użytkowania. Szczególnie clicki.

Pożyjemy zobaczymy co z tego wyjdzie.

Uprawnienia umieszczania postów